Dvikovą su „Olympiacos“ pasitinkantis T.Dimša: „Turėsime branginti kamuolį“ (VIDEO) 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkų ketvirtadienio vakarą „Žalgirio“ arenoje laukia vienas rimčiausių varžovų Eurolygoje – turnyre pirmaujantis Pirėjo „Olympiacos“ klubas.

Prieš susitikimą su Graikijos grandu mintimis apie būsimą dvikovą su „Žalgiris TV“ dalijosi gynėjas Tomas Dimša.

„Su „Olympiacos“ išvykoje žaidėme vienas pirmųjų sezono rungtynių. Nuo tada praėjo labai daug laiko, daug dalykų pasikeitė tiek jų, tiek mūsų žaidime. Žinome, kad jų komanda šiemet žaidžia puikiai. Bus visiškai kitokios rungtynės. Žaisime namie. Dar tik ruošiamės dvikovai, žiūrėsime vaizdo medžiagą“, – apie pirmąsias rungtynes Pirėjuje, kurias žalgiriečiai pralaimėjo 70:80, kalbėjo T.Dimša.

Subalansuotą žaidimą Eurolygoje demonstruojantys Georgios Bartzoko auklėtiniai pagal puolimo ir gynybos reitingus turnyre užima pirmąsias pozicijas. Kaip skirtingai gali laimėti rungtynes, „Olympiacos“ įrodė gynybiniame mače 27-ame ture įveikdami „FC Barcelona“ (77:70) ekipą ir praėjusį ketvirtadienį nušluodami Miuncheno „Bayern“ krepšininkus – 102:74.

„Į taškų lenktynes su jokia komanda negalime veltis, nes esame daugiau gynybinė komanda. Jie turi puikių gynėjų, bet turi ir taikinių, kuriuos turėsime atakuoti. Eisime, pasiruošime ir treneriai padarys gerą planą, kurio turėsime laikytis“, – aiškino T.Dimša.

Kaip žalgiriečiams atlaikyti geležinės „Olympiacos“ gynybos gniaužtus? T.Dimšos teigimu, žalgiriečiai neturi stengtis užlaikyti kamuolio vieno ar kelių žaidėjų rankose.

„Turėsime branginti kamuolį, nemesti jo į užribį. Atrodo, kad pastarosiose keliose rungtynėse mažiau dalinamės kamuoliu, mažai rezultatyvių perdavimų. Prieš spaudimą neturime laikyti kamuolio, nesivarinėti nė vienam iš gynėjų, dalintis kamuoliu. Taip išvengsime jų spaudimo ir turėsime galimybių greičiau žaisti bei dalintis kamuolių“, – tikino T.Dimša.

Kauno „Žalgirio“ ir Pirėjo „Olympiacos“ rungtynės ketvirtadienį prasidės 19.44 val.

Komentarai