Paskutiniame ketvirtyje užsikūręs „Žalgiris“ laimėjo Klaipėdoje (VIDEO) 7

Kauno „Žalgirio“ (19/4) komanda iškovojo pergalę „Betsafe-LKL“ čempionate. Kazio Maksvyčio auklėtiniai išvykoje rezultatu 91:80 (23:17, 13:18, 22:33, 33:12) įveikė Klaipėdos „Neptūną“ (10/13).

Šešis taškus dvikovos pradžioje surinko Rolandas Šmitas, keturis pridėjo Lukas Lekavičius, tačiau įpusėjus kėliniui teko vytis varžovus – 10:13. Dvitaškiu su varžovo pražanga pasižymėjo Ignas Brazdeikis, šešis taškus pelnė Laurynas Birutis, o po du įmetė Tomas Dimša ir Edgaras Ulanovas – 23:17.

T.Dimša du kartus taikliai atakavo iš toli, dvitaškį įvertė L.Birutis, o po Achille Polonaros tritaškio komandas skyrė dešimt taškų – 34:24. Tiesa, per likusias šešias kėlinio minutes žalgiriečių puolimas įstrigo, vos du taškus įmetė L.Lekavičius, o komandas skyrė tik taškas – 36:35.

Tašką nuo baudų metimo linijos po pertraukos pridėjo L.Birutis, bet labai greitai kauniečiams teko vytis varžovus – 37:48. Dvitaškiu pasižymėjo E.Ulanovas, baudų metimais taškus rinko T.Dimša ir R.Šmitas, keturis taškus iš eilės įsirašė Arnas Butkevičius, dar keturis surinko E.Ulanovas, dvitaškį su varžovo pražanga pataikė L.Birutis, o kėlinio pabaigoje dvitaškius sumetė Karolis Lukošiūnas ir L.Lekavičius – 58:68.

Tris tritaškius smeigė ir baudos metimą pataikė L.Lekavičius, tritaškį pridėjo ir R.Šmitas, A.Polonara pasižymėjo dvitaškiu ir „Žalgiris“ jau pirmavo – 76:70. R.Šmitas pelnė dar penkis taškus, iš toli taikliai metė E.Ulanovas ir K.Lukošiūnas, dvitaškiu pasižymėjo A.Polonara, o T.Dimša įdėjo iš viršaus ir įtvirtino pergalę – 91:80.

„Žalgiris“: R.Šmitas 19 (5 rez. perd.), L.Lekavičius 18, T.Dimša 12 (6 atk. kam.), L.Birutis 12 (6 atk. kam.), E.Ulanovas 11 (4 rez. perd.), A.Polonara 7 (7 atk. kam.), K.Lukošiūnas 5, A.Butkevičius 4, I.Brazdeikis 3, K.Hayesas 0, D.Giedraitis 0.

„Neptūnas“: M.Girdžiūnas 20, A.Wiley 16, N.Mineikis 13.

Komentarai

  1. 709

    Su pergale.

  2. Zalgiris

    Maksvytis apie laukianti pokalbį su Hayesu ir įspūdingų duomenų Neptūno nari

  3. :)

    Ne pirmas kartas, kai Zalgiris po pertraukos leidzia varzovams daryt, ka jie nori. Gerai, kad cia tik Neptunas ir vieno gerai suzaisto kelinio uzteko. Bet tai, kaip komanda atrodo grizusi po pertraukos, nemazai pasako ir apie trenerio darba. Hayesas LKLe motyvacijos gal ir nelabai turi, bet jo zaidimo kreive krito ir Eurolygoj, kur motyvacijos kaip ir neturetu trukt. Gal yra kazkokios kitos priezastys to suprastejusio jo zaidimo? Butu gerai, kad treneris atrastu buda, kaip ji efektyviau isnaudot, gal daugiau itraukt i puolima, tada gal ir motyvacija pakiltu. Kaip sakydavo Saras, kiekvienam zaidejui svarbu pelnyt kazkiek tu tasku, pasijust geriau. Gal kartais del paties zaidejo psichologiniu dalyku neuztenka tik labai gerai dirbt ta „nematoma“ darba?

  4. Šančiai

    Hayesas, atvirai tariant, nuviliantis centras. Vienas kitas blokas, šioks toks pajudėjimas gynyboje ir viskas…. Žaidėjas be metimo. Manau, kad jo kitą sezoną neturėtų būti Žalgiryje. Ne to kalibro žaidėjas…

  5. seniai

    heisa reikejo kviesti ant kilimo, kuo toliau tuo maziau stengiasi

  6. Kevarrius Hayes

    Jau senai pastaruoju metu blankus jokiu pastangu mazai naudos

  7. vienam

    bloge skelbia kad zalgiris domisi tubeliu, jau visai pamete savigarba, tikriausiai pamirso kaip pries keleta metu tubelis zalgirio zenkla trype ir kele video i viesuma? Jokiu tubeliu zalgiryje !