K.Maksvytis: apie mačą su „AS Monaco“, atletiškumą ir M.Jamesą (VIDEO) 1

Jonas Lekšas, BasketNews žurnalistas

Kauno „Žalgiris“ žengia į paskutinę Eurolygos reguliariojo sezono dvigubą savaitę, kuri gali nulemti tolimesnį likimą turnyre. Pirmasis savaitės varžovas – Donato Motiejūno atstovaujama „AS Monaco“.

Prieš laukiantį trečiadienio mūšį „Žalgirio“ vairininkas Kazys Maksvytis tikino, jog komandos įtampa neslegia ir viskas yra jų pačių rankose.

„Nemanau, kad slegia, – paklaustas, apie įtampą prieš kertinę savaitę, atsakė K.Maksvytis. – Produktyviai dirbame, savaitgalį pavyko pailsinti savo lyderius. Viską turime savo rankose, nėra ko žvalgytis. Įtampa ar ne, žaidžiame namie, turime eiti užsivedę ir pasiimti pergalę.“

„AS Monaco“ Eurolygoje su 20 pergalių dalinasi 3-4 vietas ir jau yra ramūs dėl vietos atkrintamosiose. K.Maksvytis, kalbėdamas apie būsimus varžovus, išskyrė jų puolimą ir agresyvų žaidimą.

„Atletiška komanda, pirmaujanti lygoje pagal puolime atkovotus kamuolius, daugiausiai metanti baudų ekipa. Tai reiškia, kad jie žaidžia agresyviai, prie viso to – daro mažiausiai klaidų, – spaudos konferenciją pradėjo K.Maksvytis. – Kokybiška komanda.

Visų pirma, turėsime atstovėti fiziškumu, kuo jie pasižymi. Taip pat turėsime sužaisti geras rungtynes gynyboje, kad limituotume jų taškus ir pasiektume pergalę.“

– „AS Monaco“ skaičiavo 10 pergalių seriją, bet savaitgalį į rikiuotę grįžus Mike‘ui Jamesui pralaimėjo Prancūzijoje. Jūs asmeniškai, prieš kokį „AS Monaco“ norėjote žaisti – su Jamesu, ar be jo?
– Manau, kad norėtume, jog jie būtų be Mike‘o. Tuo labiau, kad jie pralaimėjo paskutines rungtynes, todėl sureaguos. Stebime jų situaciją, bet negalėčiau pasakyti, kad Mike‘as juos susilpnino. Tai buvo jo pirmos rungtynės, įsivažiuos, bus geresnis.

– Pirmoje akistatoje ilgą laiką pirmavote, kontroliavote rungtynių eigą, bet galiausiai pralaimėjote. Ar galima teigti, kad „AS Monaco“ jums yra parankus varžovas?
– Pamatysime rytoj, bet žiūrint pagal pirmas rungtynes, atrodo, kad taip.

– „AS Monaco“ sezono metu pasipildė Chima Moneke. Jis vasarą buvo minimas ir tarp kandidatų į „Žalgirį“. Kuo išsiskiria šis žaidėjas ir ką pridėjo „AS Monaco“?
– Išsiskiria savo atletiškumu, universalumu, gali žaisti keliose pozicijose. Pridėjo to paties atletiškumo, kurie jį ir taip turi.

– Kaip po dviejų sužaistų mačų atrodo Isaiah Tayloro progresas?
– Gera žinia yra ta, kad jis žaidžia ir treniruojasi. Kažkiek jį prisaugojome ir paskutinėse rungtynėse, bet tikiuosi, kad viskas bus gerai. Matėme, koks jis svarbus buvo per praeitą dvigubą savaitę, tad tikimės, jog ir šią Isaiah mums labai padės.

– Dažnai laukiantį pasirodymą vertinate pagal darbą treniruotėse. Kaip dabar jis atrodo?
– Blogiausia tai, kad tų treniruočių nebuvo, nes žaidėme sekmadienį. Bet buvo geras nusiteikimas ir koncentracija, pirmadienį buvo laisva diena. Koncentracija, nusiteikimas sekimadienį buvo geras. Manyčiau, kad ženklų gerų yra

– Grįžtant prie M.Jameso situacijos. Jums tokie trumpalaikiai suspendavimai atrodo veiksminga priemonė?
– Reikėtų jų klausti. Žinau, kad labai sudėtinga yra valdyti tokio talento ir tokio charakterio žaidėjus. Aš jų treneriui nepavydžiu, bet jie bando kažkaip tai spręsti.

– Kokį įspūdį palieka Donatas Motiejūnas?
– Manau, kad jis žaidžia neblogą krepšinį. Puolime jis yra sunkiai sustabdomas vienas prieš vieną. Tai – subrendęs žaidėjas ir, manau, kad jis savo minutes išnaudoja produktyviai. Donatas – talentingas žaidėjas ir dėl to niekas nesiginčija.

– Praėjusiose Eurolygos rungtynėse kelis kartus akį rėžė Achille Polonaros darbas gynyboje. Ar turėjote pokalbį dėl to su juo?
– Mes visada darome analizę ir kalbame su žaidėjais tiek po geresnių, tiek po blogesnių rungtynių. Be abejo, akcentavome ir akcentuosime, jei žaidėjas sužaidė blogai, kad turi pasitempti, bet nenoriu iš musės padaryti dramblį. Diskutuojame, jis mums labai svarbus žmogus, bet kad jis būtų daugiau aikštelėje, mums reikalinga gera jo gynyba.

Komentarai

  1. Egis

    Reik imt taska,nesvarbu kas zais ,kas ne!Jei dar zadama kovot del 8 vietos o balandzio 6lemiama akistata bus su Macabi jauciu del 8 vietos!