Pradėta „Žalgirio“ jaunimo sistemos ir „Overtime Elite“ partnerystė 0

Kauno „Žalgirio“ jaunimui nuo šiol atsivers dar daugiau galimybių. Daugkartinių Lietuvos čempionų jaunimo sistema pradėjo bendradarbiavimą su „Overtime Elite“ organizacija.

„Overtime Elite“ – tai Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV) neseniai įkurta krepšinio organizacija, kurioje rungtyniauja jaunieji krepšinio talentai. Atlantoje įkurta lyga per keletą metų pritraukė daug talentingo jaunimo iš viso pasaulio, o ten rungtyniaujantiems broliams Amenui ir Ausarui Thompsonams prognozuojami aukšti šaukimai 2023-ųjų NBA naujokų biržoje.

Iš pradžių partnerystė bus paremta apsikeitimo principu ir abiejų pusių atstovų stažuotėmis, truksiančiomis dešimt dienų.

Šiuo metu už Atlanto stažuojasi Nacionalinės krepšinio lygos čempionais neseniai tapę Liutauras Lelevičius, Kajus Kublickas, Dovydas Butka ir jų treneris Vytautas Pliauga. Jie susipažins su viena geriausių jaunimo akademijų Amerikoje, o jaunųjų žalgiriečių lauks treniruotės su įvairaus stiliaus žaidėjais ir „Overtime Elite“ individualių įgūdžių treneriais. V.Pliauga taipogi praves kelias treniruotes akademijos auklėtiniams.

Kauniečiai taip pat spėjo apsilankyti Atlantos „Hawks“ rungtynėse ir susipažinti su NBA atkrintamųjų varžybų atmosfera.

Kontaktą su „Overtime Elite“ organizacija užmezgė „Žalgirio“ jaunimo komandų vadovas Gediminas Navickas.

„Vizito JAV metu teko lankytis šioje organizacijoje, pabendrauti su jos atstovais. Greitai susidarėme įspūdį, kad ši vieta yra labai įdomi ir galime vieni kitiems padėti. Visi pajausime kitas kultūras, treniravimo stilių skirtumus ir jaunimo programų principus“, – Žalgiris.lt sakė buvęs krepšininkas.

Šią savaitę Kaune viešės ir svečiai iš JAV. „Žalgirio“ treniruočių centre lankysis buvęs NBA žaidėjas Ryanas Gomesas, dabar treniruojantis vieną „Overtime Elite“ komandų, ir visos akademijos vyr. treneris, buvęs Tel Avivo „Maccabi“ trenerio asistentas Timothy Fanningas.

Kartu su jais į Lietuvą atvyko ir du krepšininkai – Jaras Jacksonas ir Malikas Bowmanas. Jie prisijungs prie „Žalgirio“ dublerių treniruočių, kurias ves tiek Lietuvoje likę „Žalgirio“ jaunimo sistemos treneriai, tiek svečiai iš JAV.

Komentarai