Eurolygos jaunimo finalinį turnyrą žalgiriečiai pradėjo pralaimėjimu (VIDEO) 2

Vytauto Pliaugos treniruojama Kauno „Žalgirio“ aštuoniolikmečių komanda pralaimėjimu pradėjo Eurolygos jaunimo finalinį turnyrą. Kauno sporto halėje jaunieji žalgiriečiai rezultatu 70:73 (30:11, 16:24, 10:26, 14:12) nusileido Belgrado „Mega MIS“ ekipai.

Keturis taškus iš eilės susitikimo pradžioje pelnė Justas Stonkus, penkis surinko Vytautas Žygas ir kauniečiai iškart šovė į priekį – 9:0. Po du taškus surinko Dovydas Buika ir J.Stonkus, Aleksas Bieliauskas įsirašė penkis taškus, Mantas Juzėnas smeigė tritaškį, tris baudų metimus realizavo Augustas Navickas, o kėlinį šešiais taškais užbaigė Nedas Raupelis – 30:11.

M.Juzėnas ir A.Navickas įmetė po dvitaškį, Mantas Laurenčikas taikliai metė baudas, bet varžovai artėjo – 36:24. Iš toli taikliai atakavo Kevinas Šacas, vieną baudos metimą realizavo J.Stonkus, o po du taškus pridėjo N.Raupelis, M.Juzėnas ir M.Laurenčikas – 46:35.

Metimus iš po krepšio atliko A.Bieliauskas ir N.Raupelis, M.Laurenčikas smeigė tritaškį iš centro, bet sužaidus pusę kėlinio varžovai dar labiau sumažino atsilikimą – 53:52. Dar vienu dvitaškiu pasižymėjo A.Bieliauskas, A.Navickas tašką pridėjo nuo baudų metimo linijos, tačiau jau teko vytis svečius – 56:61.

D.Buika pataikė du tolimus metimus, A.Navickas taip pat pridėjo tritaškį ir likus kelioms minutėms komandas skyrė keturi taškai – 65:69. Dvi minutes taškų pelnyti niekam nepavyko, D.Buika tritaškiu sumažino atsilikimą iki vieno taško, J.Stonkus dar surengė reidą po krepšiu, tačiau šiose rungtynėse pranašesni buvo pabaigą sėkmingiau sužaidę serbai – 70:73.

„Žalgiris“: D.Buika 11 (2 per. kam.), N.Raupelis 10 (7 atk. kam., 2 per. kam., 2 blk.), A.Bieliauskas 9 (7 atk. kam., 2 blk.), A.Navickas 9, J.Stonkus 9, M.Juzėnas 7, M.Laurenčikas 7 (4 rez. perd.), V.Žygas 5, K.Šacas 3, K.Kepežinskas 0.

„Mega MIS“: B.Markovičius 22, F.Jovičius 19, A.Djulovičius 17.

Komentarai

  1. :(

    Gėdingas pralaimėjimas. Net kamuolio pasivaryt nesugeba. Apie charakterį ir psichologinį tvirtumą net nėra ką pasakyt. Žaidžia namie, o net į finalą nepateks. Ir dar šiaip įdomu, ar kada nors lietuviai išmoks įveikti varžovų spaudimą ir patys fiziškai spaust varžovus.

  2. Saulius

    Serbai talentingesni, bet keli patiko ir LT. Ypač D.Buika