„Fair Play“ apdovanojimą gavęs L.Lekavičius: „Nešaukiu ant teisėjų, jų darbas nėra lengvas“ 1

3840x530

LKL.lt

„Betsafe-LKL“ sezonas pasiekė visišką kulminaciją – keturios geriausios čempionato komandos netrukus pradės žiedų ir medalių dalybas, o lyga skelbia dar vieną šio sezono „Fair Play“ apdovanojimo už džentelmeniškumą sporte ir gyvenime savininką.

Šįkart savo nuomonę apie atkrintamosiose rungtyniaujančius krepšininkus išsakė lygos teisėjai, o jų balsas nulėmė, kad pripažinimo susilaukė Kauno „Žalgirio“ žaidėjas Lukas Lekavičius.

„Gal truputį ir nustebino, bet aš esu vienas tų, kuris mažai šaukia ar rėkia ant teisėjų. Dėl to kažkiek mažiau nustebau, galėjau tikėtis. Įdomus apdovanojimas“, – mintimis dalinosi Kauno klubo atstovas.

Paties įžaidėjo teigimu, arbitrams savo nuomonę jis išreiškia tik tada, kai yra įsitikinęs dėl abejotinų švilpukų, tačiau net ir tada abiejų pusių bendravimas išlieka korektiškas.

„Jei yra švilpukas, kuris kelia klausimų, prieinu, paklausiu, tikrai nesiruošiu šaukti ant teisėjų, nes įsivaizduoju, kad jų darbas nėra lengvas. Jie daro klaidų, darau ir aš. Jei jau ateinu, tai iš tikrųjų manau, kad esu teisus. Kartais būna, kad teisėjai gražiai viską paaiškina, padėkoju ir einu žaisti toliau. Bendraujame gražiai“, – apie savo santykius su „Betsafe-LKL“ arbitrais pasakojo L.Lekavičius.

Visgi pats žaidėjas neneigia, kad atkrintamųjų varžybų metu įtampa kiek dažniau nei įprasta iššaukia žiežirbas tarp rungtynių dalyvių.

„Vis tiek tai finalinė stadija, visi pervargę nuo krepšinio, piktesni ir nori žūtbūt laimėti. Emocijų tikrai daugiau. Teisėjų irgi laukia sunkus darbas, nes emocijų bus iš visų pusių“, – apie artėjančią finalo seriją su Vilniaus „Rytu“ kalbėjo žalgirietis.

Komentarai

  1. BLOODS GRYYNS ,

    gal atsrast norinciu vaziuot su savo transportu , is sostines dzukijos , kauno palaikyt , an kuro , dasdedu , m66666666r@gmail.com ,