„Betsafe-LKL“ finalo serijos starte – „Žalgirio“ pergalė (VIDEO) 15

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pergalingai pradėjo „Betsafe-LKL“ čempionato finalo seriją. Kazio Maksvyčio auklėtiniai „Žalgirio“ arenoje rezultatu 108:93 (26:21, 20:25, 34:25, 28:22) įveikė Vilniaus „Rytą“.

Rolandas Šmitas dvikovos pradžioje pataikė tritaškį, Arnas Butkevičius taikliai metė mindamas tritaškio liniją bei pridėjo du baudų metimus, Isaiah Tayloras ir Ignas Brazdeikis surengė sėkmingus reidus po krepšiu, o R.Šmitas pridėjo antrą savo tritaškį – 14:14. R.Šmitas ir I.Brazdeikis pataisė netikslius metimus, po du baudų metimus sumetė Tomas Dimša ir A.Butkevičius, iš po krepšio pataikė Tyleris Cavanaugh, o Kevarriusas Hayesas įdėjo iš viršaus – 26:21.

Keturiais taškais iš eilės pasižymėjo Lukas Lekavičius, po du taškus pelnė Edgaras Ulanovas ir R.Šmitas, bet rezultatas jau buvo lygus – 34:34. I.Brazdeikis pasižymėjo dvitaškiu su pražanga, T.Dimša smeigė tritaškį ir įmetė dvitaškį, A.Butkevičius realizavo du baudų metimus, o metimu iš po krepšio pasižymėjo K.Hayesas – 46:46.

Po pertraukos du dvitaškius su varžovų pražangomis pataikė A.Butkevičius, dvitaškį su varžovo pražanga taip pat įmetė ir dar tritaškį pridėjo E.Ulanovas, o T.Dimša sėkmingai įsiveržė į varžovų baudos aikštelę – 60:57. Dar vienu sudėtingu dvitaškiu ir dviem baudų metimais pasižymėjo A.Butkevičius, baudų metimais taškus rinko K.Hayesas ir T.Cavanaugh, pastarasis pelnė dar penkis taškus, L.Lekavičius smeigė du tritaškius, o L.Birutis taip pat neklydo nuo baudų metimo linijos – 80:71.

L.Birutis įdėjo iš viršaus, E.Ulanovas taikliai metė iš toli, dvitaškiu su varžovo pražanga pasižymėjo T.Cavanaugh, T.Dimša ir L.Birutis realizavo baudų metimus, o L.Lekavičius pelnė du taškus – 94:79. Dar vieną dvitaškį iš po krepšio įvertė L.Birutis, A.Butkevičius ir paleido taiklų tritaškį, dvitaškiu dar pasižymėjo I.Brazdeikis, o pergalę penkiais taškais įtvirtino Karolis Lukošiūnas – 108:93.

„Žalgiris“: A.Butkevičius 21, T.Dimša 13, T.Cavanaugh 12, L.Lekavičius 12, E.Ulanovas 11 (6 rez. perd.), R.Šmitas 10 (5 atk. kam.), I.Brazdeikis 9 (5 atk. kam.), L.Birutis 8, K.Hayesas 5 (7 atk. kam.), K.Lukošiūnas 5, I.Tayloras 2 (4 rez. perd.), L.Lelevičius 0.

„Rytas“: M.Fosteris 19 (2 per. kam.), E.Kairys 14, G.Masiulis 11.

Komentarai

  1. ....

    Nu va, jie kai nori tai gali. Su pergale !! Nu bet su palaikymu tai reikia kažką daryt. Tikra gėda. Normaliai sudėjus atidirbta turbūt tik pusė kėlinio. Sėdint kiek toliau nuo Žalgirio fanų tribūnos jų skanduočių visiškai nebuvo girdėt. Ryto fanai tiesiog okupavo areną nuo pirmų minučių.

  2. Samb

    Viskas normaliiai paeme ir sunesiojo

  3. 709

    Su pergale. Taip ir toliau.

  4. Darius

    turbut siandien buvo pacios rezultatyviausios lkl superfinalu rungtynes, finale imestu 108 tasku niekaip negaliu atsiminti. Tai cia Statybos problemos, kad tiek gavo i savo krepsi, nes Lietkabelis nuo Zalgirio ataku gynesi zymiai geriau. Kas del palaikymo, tai ziurovai mato ir jaucia, kad zaidzia skurtingu lygiu komandos, tik Zalgiriui negaluma uzmigti ant lauru ir padaryti savo sarba iki galo Uztenka pernai metu gedos jau.

  5. Zalgiris

    Rytui atejo vakaras 😀😁 Zalgirio visai kitoks nusiteikimas pakliuvus I Finala

  6. :)

    Pradzia gera, bet ryto kutej reiktu jau ijungt eurolygines gynybos rezima ir neleist jiems isisiautet puolime. Vyruciai, jus nuo atostogu skiria tik 2 pergales. Tai neapsisunkinkit sau kelio i jas. Koncentracija, uzsivedimas ir varzovo nenuvertinimas.

  7. Šančiai

    Važiuojam į Vilnių. Vilniaus kažkoks rytas turi būti po Žalgirio kojomis, kaip skuduras kojoms nusišluostyti.

  8. 💚💚💚

    Viskas gerai, komanda kovoja puikiai, bet Vilniuje bus kitaip… „Rytas“ išanalizuos „Žalgirio“ žaidimą ir mėgins užkurti pragarą tiek aikštelėje, tiek tribūnose. Žibėnas atrodo įsižeidęs, Fosteris įsiutęs…🤭 „Jeep“ arenoje mums reikia didesnio palaikymo, nes Kaune „Ryto“ fanai kelią didžiulį triukšmą ir net perrėkia žaliai baltus… Sėkmės, vyrai!

  9. turetu

    klubo ir miesto valdzia kazka daryt su tomis atmatomis ir b tribunos, jau ne pirma karta po varzybu susirenka lauko balkone treciam aukste ir skanduoja keiksmažodžius is arenos einantiems žmonėms. gal jau bent i balkoną neleiskit?

  10. Klausimas

    rimtas palaikymas,jei keli simtai portugalu perrekia tukstancius, garantuoju, po kelis kartus marmaliuotu aklai mokslu tikinciu ir save Zalgirio fanais laikanciu biomasiu. Keliolika kokio Milano ar Barselonos fanu per Eurolygos varzybas marmalizuoti sutverimai dar persaukia, bet jei atvyksta Ryto keli simtai ultru, jau misija neimanoma. Reikia ieskoti iseiciu, nes anksciau portugalai i Kauna net atvaziuoti bijodavo, o dabar siaucia kaip namuose. Ka daryti ivykus tokiai Zalgirio fanu degradacijai ? Va jau vienas myza, anot jo, palaikymu turetu uzsiimti klubo ir miesto valdzia. Grazu. Jus, skystakiausiai, paziurekit i veidrodzius ir i savo fb remelius, qr kodus. Jus perreks ir perskanduos kas tik nori.

  11. turetu

    medikai ir tavim uzsiimt , pats tai nenueisi , seniau jau tau stogas nuvaziaves, kliedi jau cia ne pirmi metai, pastoviai pachmelingas ir nepatenkintas,

  12. 💚💚💚

    Bet žinokite, tikrai su „Žalgirio“ palaikymu yra prastai… Vakar negalėjau atvykti į areną. Įsijungiau televizorių – toks vilniečių palaikymas… Maniau, kad mažiausiai pusė Kauno arenos „Ryto“ fanų prisirinko. O čia, pasirodo, viso labo tik B tribūna rėkauja. Bet triukšmas! Pritilo tik rungtynių pabaigoje. Įsivaizduoju, kas bus rytoj Vilniuj. Nagi, būkim ir mes, „Žalgirio“ fanai, aktyvesni. Komanda kovoja iš paskutiniųjų, o fanai lyg prisnūdę…

  13. taip

    palaikymas buvo ne kazka, gwb dar net maziau buvo negu tribunos, zmones ateje vangiai palaike ir tai reikia pripazinti , islepom nuo sekmingos eurolygos ir soldoutu.

  14. Klausimas to turetu

    tavimi, biomase, medikai jau kelis kartus buvo uzsieme, bet nepamirsk laiku nueiti eilines sustiprinancios

  15. Zalgiris

    Tik I LKL susitelkes Zalgiris per stiprus rytui?