„Žalgiris“ paskutinėmis akimirkomis pralaimėjo Vilniuje – serijoje prireiks lemiamo mačo Kaune 51

„Betsafe-LKL“ finalo serijoje prireiks penktojo mačo. Kazio Maksvyčio auklėtiniai ketvirtosiose serijos rungtynėse išvykoje rezultatu 68:69 (23:14, 17:18, 10:13, 18:24) nusileido Vilniaus „Rytui“ ir lemiamas rungtynes „Žalgirio“ arenoje dėl titulo žais šeštadienį.

Kevarriusas Hayesas dvikovą pradėjo dėjimu iš viršaus, keturis taškus iš eilės pelnė Arnas Butkevičius, po dvitaškį įmetė Isaiah Tayloras ir Edgaras Ulanovas, o K.Hayesas pataikė dar vieną dvitaškį – 12:4. Dvitaškiais pasižymėjo A.Butkevičius, Lukas Lekavičius ir I.Tayloras, o Tomas Dimša pelnė penkis taškus – 23:14.

Iš viršaus įdėjo Laurynas Birutis, metimu iš po krepšio pasižymėjo E.Ulanovas, o I.Brazdeikis surinko keturis taškus iš eilės – 31:18. Per likusią kėlinio dalį penkis taškus surinko I.Tayloras, o keturis baudų metimus iš eilės sumetė E.Ulanovas – 40:32.

I.Tayloras po pertraukos surinko penkis taškus, o T.Dimša įmetė dvitaškį – 47:38. Tuomet žalgiriečiai net šešias minutes nepelnė taškų, o kėlinio pabaigoje trimis taškais pasižymėjo Tyleris Cavanaugh – 50:45.

T.Dimša ir E.Ulanovas įmetė po vieną baudos metimą, po du realizavo K.Hayesas ir A.Butkevičius, o keturis taškus iš eilės surinko I.Brazdeikis – 60:55. A.Butkevičius smeigė tritaškį, bet likus žaisti mažiau nei minutę jau teko vytis varžovus – 63:64. Per likusį laiką penkis taškus surinko I.Brazdeikis, bet rungtynių pabaigą prasčiau sužaidę kauniečiai galiausiai nusileido varžovams – 68:69.

„Žalgiris“: I.Tayloras 14, I.Brazdeikis 13, A.Butkevičius 11 (10 atk. kam.), E.Ulanovas 9 (5 atk. kam.), A.Butkevičius 8, K.Hayesas 6, T.Cavanaugh 3, L.Birutis 2 (7 atk. kam.), L.Lekavičius 2, D.Giedraitis 0.

„Rytas“: J.Echenique 18, M.Fosteris 16, E.Kairys 11.

Komentarai

  1. Zf

    Skystakeusiai

  2. Saulius

    Laurynas su Luku…

  3. 709

    Eilinis trenerio pralaimejimas asistentui. Na bet gal ir smagiau bus svesti namie nei kazkur…….

  4. Sigis

    Kiek galima kentet ta kazy,visiskas nulis

  5. Qwerty

    Xebra, kaip galima pralaimėti Rytui. Jei norit atostogų, tai važiuokit… Apart euforijos eurolygoj, lkl skaitau jau nenusisekusiu. Braizant sekancio sezono konturus reikia labai rimtai isivertinti turimus zaidejus – nepadarykim klaidu (centro pozicija ir pataikanciu trukumas).

  6. Qwerty

    Kazys tai Kazys, bet asistentus kai kuriuos reiktu pakeisti.

  7. Aha

    Pasakysiu tik tai, kad šitie liurbiai tikrai ne Eurolygos komanda. Šiandien tik įrodė nevykėliai savo lygį su savo apgailėtinai kiaura gynyba. Jau vienodai kaip baigsis paskutinės rungtynės, nes šito sezono galo gėdos jau niekas nenuplaus. Nors dar ir į naudą gausis LKL pralošimas, gal bent to buroko Kazio neliks.

  8. Samb

    Nereikia pamirst apie lazybas kaip ir viskas cia aisku galima jau dabar ramiai ziureti sekancias rungtynes nes bus suvalgyti o siaip kad nezaide Smits manau cia bus atmazas tai tiek neidomu ziureti finala kai zinai kaip bus surezisuota

  9. ...

    Tereikėjo vieną ataką apsigint ir jau lagaminus galėtų krautis. Bet šitie lūzeriai ir to nesugeba. Ko norėt, kai treneris geriausiu atveju tik rusų antros lygos komandas tinkamas treniruot. Va dabar tai aš tik pasijuoksiu, kai dar ir paskutines Kaune gaus. Kankinkintės iki galo,jei taip patinka.

  10. Vilnius

    🤔🙁 Truksta zodziu taip apmaudu jau Maniau bus Brazdeikis bus MVP pabaigoje patrauke bet Taip susikti Teylorui su baudom ir neapsigynta pries Fosteri

  11. Kaunas

    Tikrai jau Zalgiris galejo turet polsi vietoi to kad Sestadieni zaist Tiesiog reikejo baudas pataikyt o ne ka kita kaltint

  12. Zzz

    Bus juokingiausia, kai paskutines praloš. O dar ir TOP 8 komanda kažkada vadinosi, anekdotas tikras.

  13. geras spektaklis

    pabaiga specialiai pralaimeta,tikslas pinigai,kuriuos sunes pilnai prisirinkusi arena

  14. ....

    Jei spektaklis čia, tai tuščioj arenoj tegul šitą klounadą žaidžia. Tegul gauna, tai bent tą klouną burokėlį gal atleis. Negaliu žiūrėt į Kazį.

  15. Gėda

    Tik Žalgiris gali taip sugebėt apsišikti rungtynių gale.

  16. :(

    Liurbiai, kitaip nepasakysi. Būtų juokinga, jei nebūtų graudu. Su tokiu rytu, kuris toj savo lygoj net i playoffus nepateko, tampytis iki maksimumo yra tiesiog gėda. Gėda yra ir mūsų priekis. Kažkoks kolumbietis ir fuckin Kairys deda visus į pavėsį. Jei Šmitas nežais ir šeštadienį, bus šikna.

  17. Kaunas

    Nei liurbiai nei luzeriai o reikejo Baudas pataikyt

  18. Nepralos

    Nepralos

  19. Maksvytis

    Pritruko zudiko instikto

  20. f

    rezultatas apyligis bet naudingumas 82-58 ryto naudai, ir dar yra kas sako kad zalgiris geriau zaide..

  21. Brazdeikis

    Mes prameteme gerus metimus zinote tai yra zaidimo dalis Kartais laimi kartais pralaimi o kitos runktynes bus Svarbiausios sezone

  22. Kaunas

    Nereikia cia kaltint Maksvycio o Baudas pataikyt reikia

  23. Kukli komandėlė šį sezoną

    savo arenoje nė karto neleido laimėti Eurolygos milijonieriams..

  24. 💚💚💚

    O man šįvakar tik verkti norisi… Ir dėl per plauką pralaimėtų tikriausiai lemiamų rungtynių, ir dėl Butkevičiaus pastangų, ir dėl pramestų baudų, ko gero, galutinai nuplaukusio Tayloro kontrakto… O labiausiai dėl bjaurios nuojautos, kad čempionais ir vėl taps pati arogantiškiausia Lietuvos komanda su akiplėšomis sirgaliais iš paties bjauriausio, nesvetingiausio miesto, dar vadinamo Lietuvos sostine… Labai labai noriu klysti…

  25. Ule

    Siendien ir Ules truko kiek truko kiek Tritaskiu laisvu pramete

  26. Kaunas

    Paskutine atakoi turejo atsisukti sucementuot gynyba Butu Kevarrius Hayes butu apsigyne pries Fosteri

  27. Zalgirio arena

    Jau pildom arena bilietus perkam

  28. 💚💚💚

    Atsiprašau, jeigu ką įžeidžiau… Bet man Vilnius – lyg raudonas skuduras buliui (deja, šešerius metus ten gyvenau)… Atsiprašau už emocijas.

  29. Butex

    Rytas tikrai pagarbos verta komanda. 50 metų sergu už Žalgirį. Bet šeštadienį sirgsiu už Rytą, kad įvyktų prablaivėjimas komandos savininkų galvoje. Tik va tie sildautiniai eurolygos sirgaliai jausis kaip durniai

  30. Baudos

    Teyloras turetu grauztis uz pramestas Baudas

  31. Oho

    Žalgiris ir rytas yra vienodo lygio komandos, va iki ko nusiritom. Tik viena sukomplektuota už 10mln. o kita už 2 mln. Tai va iki ko nusiritom… Gal kažkas pasidomės, kaip čia pinigėliai plaunami ?

  32. ...

    Va dėl to ir pikčiausia. Jei Žalgirio žaidėjai nėra nieko geresni už ryto, tai gal ir algos jų turėtų būti panašios ?

  33. Šiaip Žalgiriui

    ir sidabras – progresas..

  34. BBD meras

    Viskas bus gerai, netrydaliokit, ne fasonas Žalgiriui laimėt LKL’ą kažkokiam garaže. O dabar laimės savoj arenoj, prie savų sirgalių!

  35. Jonas

    Jeigu pralaimėsit sekančias rungtynes tai būsit su šūdais sumaišyti

  36. Darius

    apmaudu, nes Zalgiris turejo raktus i pergale savo kiseneje, bet leido mesti Kairiui ir dar subaudavo, o kiek prametr baudu ? Reikia laimeti, o jie mesdami baudas su nervais nesusitvarko. Dabar paskutinese rungtynese bus 50 ant 50, suzvereje rytunai praktiskai jau prakistose rungtynese stebuklingai gavo vip bilieta i kova del aukso. Dabar nesunku isivaizduoti zalgirieciu psichologine busena, ziauru.

  37. Zalgiris

    Abi komandos jaus spaudima daugiau itampos bus ir nemazai emociju

  38. Kairys

    Pastaruoju metu it baudas pataiko budavo kad pramesdavo Kevarrius Hayes greit baudu susirinko

  39. :(

    Deja, sita komanda neturi nugaletoju mentaliteto ir cempionisko charakterio. Juk tiesiog reikejo uzdaryt rungtynes, suzaidus siek tiek protingiau, siek tiek saltakraujiskiau. Bet pritruko tiek salto proto, tiek kiausu. Sitiek pramestu baudu… O rytas turi zmogu, kuriam netruksta zudiko instinkto, mes tokio neturim. Kazkada finaluose ir finalo serijose toks budavo Ulia, kai ijungdavo ta savo MVP rezima, kai atrodydavo tiesiog megaujasi visa itampa ir svarbiu rungtyniu atmosfera. Deja, dabar belikes tik savo paties seselis. Idomu, ar cia toki jo kritima nuleme tos traumos, kuria turejo zaisdamas Feneryje, padariniai, ar tiesiog yra is tu zaideju, kuriu forma, sulaukus 30, drastiskai krenta? Kaip matom zmogus pajegus aukstu lygiu atlost max puse sezono, o paskui duobe. Tai pajuokaujant, gal geriau tegul Ulia taiko savo formos pika ant antros sezono puses ir LKLo playoffu, o pirma puse atlaikys legionas, kai yra motyvuoti ir uzsivede, nori gerai pasirodyt. O siaip tai ir sitose rungtynese buvo tos pacios problemos kaip ir visa sezona – truksta stabiliu metiku ir kurybos, nes neturim tikro pg. O esant tokiai situacijai, ypac isauga trenerio vaidmuo, kuriant derinius, sustatant zaidejus i jiems patogias pozicijas. Kaip Saras sakydavo, mano darbas – sukurti zaidejams situacijas. To Zalgiriui visa sezona truko, ta matem ir Eurolygos statistikoj, kur asistu buvo maziau negu klaidu. Apskritai paziurejus i ta statistika, tai Zalgirio patekimas i top8 yra kazkoks nesusipratimas, anomalija visiska, nes tai yra dugno komandos statsai. Gal mums Eurolygoj tikrai per daug sekesi, palankiai susikloste aplinkybes, nes komandos zaidimas daznai budavo tiesiog baisus, ziauriai nekokybiskas? Per daug priklausomas nuo namu aikstes faktoriaus. Gal todel ir tokios kancios sitoj finalo serijoj? Nes sita komanda nera kokybiskesne uz ryto, tik turbut dvigubai brangesne. O tai kazkaip neramina ir galvojant apie kita sezona, nes islaikant branduoli, komanda bus dar brangesne, bet ar pavyks pagerint kokybe? Sitai komanda verkiant reikia tikro pg, kuris galetu geriau isnaudot musu prieki, kurtu situacijas kitiems zaidejams, kurie patys sau nepajegus susikurt. Ir tiesiog butinas tikras snaiperis, nuo kurio varzovai negaletu laisvai atsitraukt, tai pridetu daugybe opciju puolime, ko si sezona velniskai truko. Nu ir musu priekis, centrai ypac, kurie sitoj serijoj atrodo tiesiog tragikomiskai. Nei apsigina, nei uzpuola. Reiketu tvirto, fizisko zmogaus, galincio pasistumdyt po kase, kuris galetu apsigint ir nebutu visiskas kreivarankis is distancijos. Bet kai puoleju grandy is esmes telieka pakeist Kriva, t.y. nupirkt penkta auksta, tai nieko rimtesnio nesitikiu, nes ir biudzetas ne guminis. Nors, is kitos puses, rytas rodo, kad ir uz nedidelius pinigus galima rast neblogu zaideju. Bet norint rast, reikia ieskot, o ne pult pratesinet kontrakta su Hayesu, kuris jau puse sezono sudmaliauja (beje, keista kad su Dimsa kontraktas vis dar nepratestas, nors cia tai jau tikrai no brainer turetu but). Bet, matyt, PM jau matuojasi Eurolygos CEO kede ir nori kuo greiciau uzbaigt su Zalgiriuko komplektacija ;). Sorry uz ilga paklode, bet kazkaip uzvalde emocijos :(

  40. Zalgiris

    Zalgirio Titulas Sold out 💚🤍

  41. Auksinis kardas

    Eilinį kartą Žalgiris paskutinėm sekundėm padarė kakųūūū ir netik teiloras apsitriedė, bet ir visi kiti pradedant treneriu ir baigiant asistentais ir kitais žaidėjais,apmaudu:(

  42. Az

    Ei aštuntą eurolygos komanda kur jūsų kiaušai,išsibarstė tam tvartely

  43. Az

    Žalgiris prisipirkes kažkokių ligonių Evansas ,Chavanau,Polonara,Teiloras dabar dar ir Šmitas.Jie čia kaip į kokį rebilitacijos centrą suvažiave gudoso po pusę metų.Rytui užteko pora gerų darbinių arklių nusiprkti

  44. Az

    aria už penkis.Brazdeikis iš vis nesupranta kur papuolė,peza visokias nesamones,lyg kalbėtų kaip apie eiline rungtynes,jis visiškai nesupranta momento dvasios.Ir dar kartą apie komplektaciją,gal geriau porą labai gerų negu penketuką invalidų.Tegul būna didelis akmuo į kompelktuotojų daržą. Apmaudu ir gėda už vakarykštes rungtynes

  45. praeivis

    Nesinervuokite :) Tai tik banalus farsas avinams. Penktos rungtynės papildys Žalgirio biudžetą maždaug milijonu eu,- … :) Tai tik biznis. Nieko asmeniško.

  46. o

    as dar karta sakau , jei nelaimi aukso turi trauktis treneris, kuris pernai atejes taip pat nusmukde komanda net iki bronzos.

  47. Mentalinė klaida

    Antrą sezoną Vilniaus „Rytas“, nepaisant kelių mūsų išvargtų pergalių, tiesiog mindo Kauno „Žalgirį“. Sunku žiūrėti į „Žalgirio“ žaidimą (kaip,beje, ir Lietuvos rinktinės). Atrodo, vargsti kartu su komanda, nesi dėl nieko tikras… Jeigu „Žalgiris“ savo arenoje ir laimės tas penktąsias serijos rungtynės, didelio džiaugsmo, tikro triumfo nebebus. Na, o jeigu „Rytas“ ir vėl taps LKL čempionais, be abejo, kalčiausias liks Tayloras, lemiamu momentu iš jaudulio prametęs baudas. Ir niekas neprisimins, kad beveik visą finalinę seriją tas vaikis tempė komandą… Komplektuokite nekomplektavę, bet, kol neateis suvokimas, jog „Žalgirio“ problema – ne žaidėjai ir ne vyriausiojo trenerio asistentai, tol nieko nebus. Normali ta komandos sudėtis, geri asistentai, tačiau… Jei, norint būti geru treneriu, pakaktų tik didžiulio ego ir gebėjimo rėkti, pusė Lietuvos galėtų treniruoti „Žalgirį“…

  48. "Ryto" herojus M. Fosteris:

    turime nusinešti pranašumą ir smogti jiems į veidą pirmajame kėlinyje.

  49. ka

    tie asistentai gali? Treneris viska reguliuoja jisai ir atsakingas , kaip čanakas pasake. ir tai yra tiesa.

  50. N. Čanakas:

    „Prisiimu visą atsakomybę. Komanda visada žaidžia taip, kaip ją paruošė treneris.“

  51. Pranas

    Kur Ceponis ?!!