Kauno „Žalgiris“ susigrąžino Lietuvos čempionų titulą 19

Kauno „Žalgirio“ komanda po metų pertraukos susigrąžino Lietuvos čempionų titulą. Kazio Maksvyčio auklėtiniai lemiamose „Betsafe-LKL“ finalo serijos rungtynėse namuose rezultatu 97:87 (23:24, 23:21, 24:24, 27:18) įveikė Vilniaus „Rytą“ ir seriją laimėjo rezultatu 3:2.

Dešimčia pelnytų taškų iš eilės dvikovą Kaune pradėjo Isaiah Tayloras, bet pirmoje kėlinio pusėje geriau veikė varžovų puolimas – 10:13. Vidutinio nuotolio metimu pasižymėjo Lukas Lekavičius, du tolimus metimus vieną po kito paleido Rolandas Šmitas, tritaškį iš kampo smeigė Dovydas Giedraitis, o I.Tayloras įmetė dar vieną dvitaškį – 23:24.

Savo šou dar penkiais taškais pratęsė I.Tayloras, po du taškus pridėjo Karolis Lukošiūnas ir L.Lekavičius, o R.Šmitas smeigė dar vieną tritaškį – 35:33. Per likusią kėlinio dalį žalgiriečiai taškus rinko tik baudų metimais: po du realizavo Laurynas Birutis, R.Šmitas, A.Butkevičius,  Kevarriusas Hayesas ir I.Tayloras, o vieną įmetė Edgaras Ulanovas – 46:45.

Į devynis varžovų iš eilės pelnytus taškus septyniais taškais atsakė A.Butkevičius, reidą po krepšiu surengė Ignas Brazdeikis, o E.Ulanovas smeigė tritaškį – 58:56. Kapitonas ir I.Brazdeikis pridėjo po du baudų metimus, dar penkis taškus iš eilės surinko A.Butkevičius, o kėlinį tritaškiu iš kampo užbaigė L.Lekavičius – 70:69.

Septynis taškus pirmoje lemiamo ketvirčio pusėje surinko I.Brazdeikis, D.Giedraitis smeigė tritaškį, o metimu iš po krepšio pasižymėjo I.Tayloras – 82:77. A.Butkevičius neklydo prie baudų metimo linijos, I.Tayloras tuomet pasižymėjo devyniais taškais iš eilės, du baudų metimus taip pat realizavo E.Ulanovas, o dvitaškiu pergalę įtvirtino I.Tayloras – 97:87.

„Žalgiris“: I.Tayloras 32 (5 atk. kam.), A.Butkevičius 16, I.Brazdeikis 11, R.Šmitas 11, E.Ulanovas 8, L.Lekavičius 7, D.Giedraitis 6, K.Hayesas 2, L.Birutis 2, K.Lukošiūnas 2, T.Dimša 0, T.Cavanaugh 0.

„Rytas“: K.McCullumas 20, M.Fosteris 17, E.Fridrikssonas 13.

 

Komentarai

  1. 💚💚💚

    Na, ir ačiū Dievui… Taurė grįžo namo. Bravo, vyrai, čempionai!👋 Ačiū jums! Tai kaip dėl Tayloro kontrakto?

  2. Saulius

    Finalas parodo ko vertas vienas ar kitas žaidėjas, ko vertas Teiloras ar Cavanis. Klausimų kyla mažai

  3. Darius

    Tayloras galejo uzdaryti rungtynes jau Vilniuje, bet pramete baudas, matyt zmogus nusprende istaisyti nesekme ir siandien ta padare su kaupu.

    tai reziumuojant, sezono tikslai ivykdyti, eurolygoje top 8, Lietuvoje Mindaugo taure ir cempionu ziedai. O tai mano manymu reiskia, kad Maksvytis issaugojo savo darbo vieta. Bet is kelis kartus biednesnio klubo gavo tiek, kad pilnu vezimu vezti galima. Maksvytis gali dekoti Taylorui, nes jei ne jis, siandien laimetojai butu kiti.

  4. Ttt1999

    Kada pasitikimas rotušėj?

  5. ...

    Tikrąja to žodžio prasme iškentėtas titulas. Per kančią ir kryžiaus kelius pagaliau baigėsi šitas sezonas. Sakykit ką norit, bet komanda buvo visiškai neparuošta finalui ir nueit iki penktų rungtynių su rytų Eurolygos komandai yra tikra gėda.

  6. Samb

    Visus Zalgirio fanus su pergale Taylor gal reiktu pasilikti

  7. 709

    Su pergale! Susigrazintu titulu! Visiems gero bei saikingo sventimo ir iki rudens!!!

  8. Pilnai

    pritariu, pergalė yra, čempionais tapo, bet komanda stipriai sėdo kai baigėsi eurolygos reguliarus, or trenerių štabas nesugebėjo jos paruošti Lkl atkrentamosioms

  9. Auksas

    Buvo sunkios runktynes Zalgiris atidave visa save Fantastine atmosfera Zalgirio parode charakteri Arnas Butkevicius kovotojas Teyloras MVP 💚🤍🔥👊🍾

  10. Auksas

    Su bronza buvo atsitiktinumas kai buvo komanda nemotyvuota

  11. Tayloras

    Siendien su baudom susitvarke pabaigoje

  12. Ž1968

    Su pergale, žaliai- balti.
    Kazy, sveikinu, tik prašau, valdyk komandą. Be Tayloro, mes būtume įveikti komandos, kuri žaidžia „bėk ir mesk“.
    GWB, šiandien jūs buvote kieti. Užgožti 1500 taboro debilų reikėtų dar daugiau pastangų.

  13. :)

    Ufff… Istrauke, per vargus ir kancias. Didziulis palengvejimas, bet, nezinau, kazkokio didelio dziaugsmo nelabai yra. Serija, kuria geriausiai apibudint galima pasakymu – gerai, kas gerai baigiasi. Anyway, sveikinimai visiems zaliai baltiems :)

  14. Butke

    Triumfuojantis Butkevicius Perejimas I Zalgiri man labai isejo I nauda

  15. Brazdeikis

    Del rinktynes ir Zalgirio neapsisprendes Brazdeikis Sirdyje didelis palengvejimas

  16. ghj

    Aciu uz pergalingai pabaigta sezona! Bet komanda atkrintamosioms nebuvo paruosta, tikiuosi bus padarytos isvados. Geru atostogu!

  17. Bernardas

    Ko Žalgiriui trūksta labiausiai – kovotojų. Pilna save įsimylėjusių milijonierių, bet kovotojų – mažuma. Teiloras įrodė charakterio stiprybę. Tad jei Žalgiris nepasiūlys jam kontrakto – bus visiški debilai.

  18. Brazdeikis

    Ignas Brazdeikis dalyvaus NBA klubo perziuroje

  19. Taylorui - kontraktą (neskriaudžiant ir Luko)

    Tikiuosi, ne vien sirgaliai supranta, jog tik žaidėjų su Tayloru ir Butkevičiumi priešaky dėka „Žalgiris“ išplėšė taurę ir išsaugojo vyr. treneriui postą…