Europos čempiono rankos nulėmė varžovus 0

Spalio 9 d. “Kaustos” sporto rūmų aktų salėje įvyko “Mažosios Eurolygos” čempionato burtų traukimas. Šiais metais MEL varžybose pareiškė norą dalyvauti 67 komandos. Tai 36 Kauno miesto mokyklų ir gimnazijų vaikinų rinktinės, 19 Kauno apskrities vaikinų komandų bei 12 merginų rinktinių. Traukti čempionato burtus traukti šiemet buvo pakviestas Europos čempionas, Kauno “Žalgirio” komandos žaidėjas, Giedrius Gustas. Pirmiausia buvo ištraukti merginų čempionato burtai. Šis burtų traukimas ypatingų aistrų tarp komandų atstovų nesukėlė ir susidarė įspūdis, kad daugelis dalyvių savo grupėmis ir busimais varžovais yra patenkinti.

Ištraukus merginų čempionato burtus, į naujausią Kauno “Žalgirio” taurę, kurią komanda atsivežė iš Prancūzijos, krito kamuoliukai su tų vaikinų komandų pavadinimais, kurios turės įveikti atrankinių varžybų barjerą. Šioje komandų grupėje favoritais teisėtai yra laikomi Kauno “Vyturio” vidurinės mokyklos krepšininkai. Šios komandos visi žaidėjai reguliariai treniruojasi A.Sabonio krepšinio mokykloje ir yra laikomi vienais iš čempionato favoritų. Tad visiškai suprantamas buvo A.Timinskio komandos trenerio V.Koblinec liūdesys sužinojus, kad būtent jo vadovaujamai komandai teks susigrumti su “Vyturio” v.m. komanda jau pirmose varžybose.

Trečiuoju burtų traukimu komandos, kurios pagal praeitų metų čempionato rezultatus pateko į “Mažosios Eurolygos” čempionatą be atrankinių varžybų, buvo suskirstytos į keturias grupes. Kol kas dar sunku nuspėti kurios komandos yra favoritės, kadangi daugelis komandų neteko savo pagrindinių žaidėjų.

VšĮ “Mažoji lyga” nori padėkoti Linui Jasikevičiui ir Rimantui Račkauskui, padėjusiems organizuoti burtų traukimo ceremonija.

“Mažosios Eurolygos” varžybos prasidės jau spalio 13 d. 11 val. A.Sabonio krepšinio mokykloje atrankinėmis varžybomis tarp Julijanavos ir Šančių vidurinių mokyklų krepšinio komandų. Nors ir nesame prietaringi, tikimės, kad tokią dieną startuojantis čempionatas vyks sklandžiai ir įdomiai.

Komentarai