Krepšinio specialistai sužavėti Arvydu Saboniu 0

Po truputį vis labiau įsibėgėja 2002/2003 m. krepšinio sezonas. Po dviejų savaičių startuos ir prestižinės vyrų Eurolygos varžybos. Tinklalapis zalgiris.lt pasiteiravo krepšinio specialistų, ką jie galvoja apie “Žalgirį” šiame sezone bei klubo perspektyvas Eurolygoje. “Man “Žalgiris” palieka kol kas labai gerą įspūdį. Tačiau norėčiau pabrėžti, jog tikrasis komandos pajėgumas paaiškės prasidėjus Eurolygos sezonui. Dabar labai galingai atrodo kauniečių priekinė linija. Gynėjai yra taip pat neblogo meistriškumo, bet kol kas jie lieka aukštaūgių šešėlyje. Tikiuosi, jog Kauno klubas Eurolygos B grupėje užims ketvirtąją vietą. Tai būtų geras rezultatas, – sakė Kėdainių “Nevėžio” vyriausiasis treneris Rūtenis Paulauskas. – Po rungtynių su “Žalgiriu” rūbinėje savo žaidėjams pasakiau, jog imtų pavyzdį iš Arvydo Sabonio, kuris aikštelėje kovojo negailėdamas jėgų. Jo įtaka komandos žaidimui yra milžiniška. Partneriai gerokai tvirčiau jaučiasi ir psichologiškai”. Pasak jo, pagrindinis “Žalgirio” varžovas kovoje dėl aukso žiedų Vilniaus “Lietuvos rytas” labai gerai ginasi, tuo tarpu kauniečiai žaidžia graženį krepšinį, daugiau improvizuoja puolime. “Nors žalgiriečiai yra labiau patyrę, tačiau galvoju, jog ir šiemet kova dėl LKL čempiono vardo bus labai atkakli”, – kalbėjo R.Paulauskas.

Krepšinio ekspertas Algis Gedminas mano, jog “Žalgirio” sudėtis šįmet yra labai stipri. “Komandos potencialas tikrai didelis. Ypač turint tokią priekinę liniją, kurios smogiamoji jėga yra A.Sabonis. Bet komandinį žaidimą dar reikėtų pagerinti, kadangi ne visi žaidėjai kartu pradėjo ruoštis sezonui. E.Cota ir M.Timinsko sportinė forma dar nėra ideali”, – mūsų tinklalapiui sakė A.Gedminas. “Aš esu optimistas, todėl tikiu, kad “Žalgiris” pasieks gerų rezultatų Eurolygoje ir savo grupėje užims 2-3 vietą. Taip pat kauniečiai yra ryškūs LKL čempionato favoritai”, – teigė krepšinio ekspertas. Olimpinis čempionas Modestas Paulauskas pasidžiaugė, jog ir jam “Žalgiris” kol kas palieka labai neblogą įspūdį. “Galbūt komandai dar truputį trūksta susižaidimo, bet tai per kelias savaites galima ištaisyti. Malonu, jog tokį puikų žaidimą demonstruoja A.Sabonis. Jis ne tik rungtyniauja naudingai, bet ir užveda komandos draugus. Tikiuosi, kad traumos jam nesutrukdys taip žaisti visą sezoną”, – tikisi M.Paulauskas.

Vis dėl to su prognozėmis Olimpinis čempionas buvo atsargesnis. “Eurolygoje kauniečiai pateko į labai pajėgią grupę, tad, nemačius varžovų pasirodymo šiame sezone, kol kas labai sunku ką nors prognozuoti. LKL čempionate Kauno klubui iš visų jėgų stengsis priešintis “Lietuvos rytas”. Vilniečiai turi gerą trenerį, komandoje nemažai pajėgių, perspektyvių krepšininkų, tad “Žalgiriui” nebus lengva apginti čempionų vardus”, – kalbėjo M.Paulauskas.

Komentarai