Žaidėjai neslėpė nepasitenkinimo teisėjais 0

Po Eurolygos rungtynių, kuriose Kauno „Žalgiris“ 87:77 įveikė Italijos čempionato lyderius Bolonijos „Skipper“ krepšininkus, kauniečių drabužinėje vyravo džiugi nuotaika. Komandą su pergale pasveikino ir miesto meras Arvydas Garbaravičius.

„Žalgirio“ vidurio puolėjas Arvydas Sabonis mačo nebaigė. Likus žaisti pustrečios minutės aukštaūgis prasižengė penktą kartą. Ar teisėjai nedalijo pražangas pernelyg dosniai? „Gaila, kad vienas teisėjas viską tvarkė. Įdomu, kam kiti du buvo reikalingi. Aš galvojau, kad jam pasireikšti užteks pirmos varžybų pusės. Pasirodo ne, jis dar ir antrą pasiėmė. Ką darysi. Nieko nepakeisi“, – sakė A.Sabonis.
Žalgiriečiai Eurolygoje žaidė jau su trimis varžovais – Atėnų „Panathinaikos“, Sienos „Montepaschi“ ir Bolonijos „Skipper“. Paklaustas, kuri komanda paliko geriausią įspūdį, A.Sabonis atsakė: „Visos varžybos buvo sunkios. Sienoje ir mes blogai žaidėme, ir varžovai, todėl apie „Montepaschi“ nelabai buvo galima susidaryti nuomonę. Man atrodo, stipriausia iš šitų komandų „Skipper“.

Pasipiktinimo arbitrais neslėpė ir Kauno ekipos legionierius Tanoka Beardas: „Jie labai blogai švilpė. Tiesiog trūksta žodžių“. Apie žaidimą amerikietis daug nekalbėjo: „Padarėme tai, ką ir turėjome padaryti. Savo žaidimu nesu patenkintas, nes aikštėje neradau vietos“.
„Žalgirio“ puolėjas Dainius Šalenga, kaip ir per rungtynes su „Panathinaikos“, iš žalgiriečių žaidė rezultatyviausiai. Paklaustas, gal jau taiko į lyderius, D.Šalenga atsakė: „Reikia palaukti, tada bus matyti. Kas iš to, jei dabar pasakysiu, kad dažniau imsiuos iniciatyvos? Gali išeiti ir atvirkščiai. Žinoma, aš labai stengsiuosi“.
Po sėkmingų atakų Dainius dažnai neslepia džiaugsmo. Užvaldo emocijos? „Tai natūralu. Juk nevaikščiosi kaip žemes pardavęs“, – juokėsi krepšininkas.

„Su „Skipper“ žaidžiau vidutiniškai. Varžovai paliko labai gerą įspūdį. Jie gerai ginasi, aukšti, todėl su jais sunku kovoti po krepšiais“, – sakė „Žalgirio“ puolėjas Paulius Jankūnas. Jis mano, kad komandos perspektyvos Eurolygoje geros. „Šios varžybos mums buvo svarbios ir psichologiškai. Įveikę varžovus, įgijome daugiau pasitikėjimo savo jėgomis“, – teigė Paulius.

„Skipper“ puolėjas slovėnas Matjašas Smodišas buvo nusiminęs. „Prieš rungtynes kalbėjome, kad turime gerai kovoti po krepšiais. Tačiau to įgyvendinti nepavyko. Po krepšiais mes turėjome daug problemų, nes kauniečiai geriau kovojo dėl kamuolių. Dėl šios priežasties „Žalgiris“ ir laimėjo“, – tvirtino 205 cm ūgio krepšininkas.
Slovėnas teigė, kad nesėkmė Kaune nekeičia komandos tikslų: „Mūsų tikslas lieka toks pat – patekti į kitą varžybų etapą“.
Paklaustas, kokį įspūdį jam paliko A.Sabonis, M.Smodišas atsakė: „ Iš visų mano matytų krepšininkų jis yra vienas geriausių. Bet amžius jau daro savo. Vis dėlto savo patyrimo dėka A.Sabonis dar ir dabar labai vertingas žaidėjas“.

Komentarai