Š.Jasikevičiaus brolis palaikys „Žalgirį“, mama – „Maccabi“, tėtis – lietuvius 0

Šarūnas Jasikevičius šį ketvirtadienį Kauno sporto halėje kovos prieš „Žalgirį“, savo svajonių komandą. Tel Avivo „Maccabi“ – jau trečioji Eurolygos ekipa, kurios marškinėlius vilkėdamas geriausias Europos įžaidėjas stengsis įveikti žalgiriečius. Anksčiau į Kauną Šarūnas yra atvykęs su Liublianos „Olimpija“ ir Barselonos „Barcelona“.

Kaune gyvena „Maccabi“ legionieriaus šeima, glaudžiai susijusi su sportu. Krepšininko mama Rita Jasikevičienė – buvusi pasaulio rankinio čempionato prizininkė. Tėtis Linas Jasikevičius yra tapęs SSRS moksleivių stalo teniso čempionu, daug kartų laimėjo Lietuvos pirmenybes. Šarūno jaunesnysis brolis Vytenis žaidžia krepšinį „Žalgirio“ dublerių komandoje.
zalgiris.lt pasidomėjo, ką apie artėjančias „Žalgirio“ ir „Maccabi“ rungtynes mano Š.Jasikevičiaus artimieji, kurią komandą jie palaikys.

Rita Jasikevičienė neslėpė, kad sirgs už svečių komandą: „Aš visada palaikau tą ekipą, kurioje rungtyniauja mano vaikas. „Žalgiris“ man labai patinka, sergu už žalgiriečius, bet kai sūnus rungtyniauja prieš juos, noriu, kad laimėtų Šarūno komanda. Prieš „Žalgirio“ ir „Barcelona“ mačą treneriui Gintarui Krapikui pasakiau: „Pykit, nepykit, bet šį kartą aš palaikysiu jūsų varžovus“.
R.Jasikevičienė pridūrė, kad jei jaunesnysis sūnus žaistų „Žalgiryje“, ji palaikytų Kauno ekipą. „Bet kol kas Vytenis atstovauja tik dublerių komandai“.
Linas Jasikevičius kalbėjo diplomatiškai ir ne taip emocingai. „Aš nesiblaškau ir visada atsakau vienodai: sirgsiu už lietuvius“, – sakė krepšininko tėvas.
„Aš rungtyniauju „Žalgirio“ dublerių ekipoje, todėl linkiu laimėti kauniečiams. Tačiau noriu, kad gerai sektųsi ir broliui, sirgsiu už jį“, – teigė Vytenis Jasikevičius.

Jasikevičių šeima Halėje sėdės kartu. Linas ir Rita per rungtynes elgiasi skirtingai. L.Jasikevičius varžybas stengiasi žiūrėti ramiai, o jo žmona į įvykius aikštėje reaguoja labai emocingai. „Dėl to mes kartais net susipykstame“, – teigė R.Jasikevičienė.
Šarūno tėtis teigė, kad „Žalgiris“ yra jo mėgstama komanda, todėl jam sunku būti ramiam. „Tačiau aš valdau emocijas ir išgyvenu viduje. Man patinka pats krepšinis, aš noriu jį matyti, todėl nešokinėju. Tikras krepšinis – tai gražūs perdavimai, kombinacijos. Mane žavi tokie krepšininkai, kaip „Žalgirio“ vidurio puolėjas Arvydas Sabonis. Jis – pusė komandos. Toks aukštas, o kokius perdavimus atlieka!”.
Paklaustas, ar gali atsitikti, kad jis paplos abiejų ekipų žaidėjams, L.Jasikevičius atsakė: „Gali. Ir „Žalgiryje“, ir „Maccabi“ yra puikių krepšininkų. Už gražų krepšinį galima paploti“.

Ar sunku būna Š.Jasikevičiaus tėvams, kai jo sūnui tenka žaisti prieš „Žalgirį“? „Labai sunku. Nepavydžiu Šarūnui, kai tenka žaisti prieš savo publiką. Psichologiškai jam nepaprastai sunku. Bet nemanau, kad per pristatymą žiūrovai sūnų nušvilps. Tikriausiai supras, kad toks jo darbas“, – pasakojo „Maccabi“ legionieriaus mama.
„Toks sportinis gyvenimas. Buvo laikai, kai Šarūnas labai norėjo atstovauti „Žalgiriui“. Ne pinigai nulėmė jo pasirinkimą. „Žalgiryje“ jam buvo numatytas tik antrojo įžaidėjo vaidmuo, todėl sūnus pasirašė sutartį su Liublianos „Olimpija“, – teigė Linas Jasikevičius. Jis mano, kad Kauno žiūrovai Europos čempioną sutiks normaliai: “Kai Šarūnas atvyko su „Olimpija“, vieni aistruoliai plojo, kiti švilpė. Kai jis išsirikiavo su „Barcelona“, plojo. Dabar pašvilps nebent E tribūnoje susirinkę fanai“.

Ir „Žalgiris“, ir „Maccabi“ šį sezoną Eurolygoje rungtyniauja sėkmingai. Iš ketverių rungtynių Tel Avivo krepšininkai laimėjo visas, Kauno – trejas. Kam Jasikevičiai prognozuoja pergalę ketvirtadienį? „Abiejų ekipų galimybes laimėti vertinu po lygiai. „Žalgirio“ pranašumas – namų sienos ir A.Sabonis. Nesiryžtu prognozuoti, nes ir širdies balsas dar nieko nesako. Širdis pradeda smarkiau plakti, kai iki varžybų lieka nedaug laiko“, – tvirtino ponia Rita.
„Bus labai įnirtinga kova. Kol kas abi ekipos nerodo stebuklų, nes dar tik sezono pradžia. „Žalgiris“ geriau ginasi, „Maccabi“ geriau puola. Tikrai neįsivaizduoju, kas laimės. Daug kas gali priklausyti nuo to, kuri ekipa sėkmingiau pradės rungtynes“, – aiškino Šarūno tėtis.
„Izraelio komandai Kaune bus labai sunku. Taip pat sunku atsakyti į klausimą, kas iškovos pergalę. Aš nėmėginsiu spėti“, – sakė Vytenis.

Šarūno mama, tėtis ir brolis norėtų, kad ateityje jis vilkėtų „Žalgirio“ marškinėlius. „Dabar „Žalgiris“ stiprus. Būtų gerai, kad sūnus žaistų tokioje komandoje. Bet Šarūnas Kauno klubui gali būti per brangus“, – svarstė Linas Jasikevičius.
„A.Sabonis karjeros pabaigoje grįžo į „Žalgirį“. Gal ir Šarūnas mūsų miesto komandoje baigs karjerą“, – vylėsi geriausio Europos įžaidėjo mama.

Komentarai