„Žalgirio“ drabužinėje juoko nesigirdėjo 0

Vakar Kauno „Žalgirio“ gerbėjai iš Sporto halės skirstėsi nusiminę. Drabužinėje liūdni sėdėjo ir „Žalgirio“ krepšininkai. Jie po labai atkaklios kovos pralaimėjo Eurolygos rungtynes Tel Avivo „Maccabi“ komandai – 87:91. Savo aikštėje šį sezoną kauniečiai patyrė pirmąją nesėkmę.

„Tikrai galėjome laimėti, nėra „Maccabi“ krepšininkai kažkuo stebuklingi. Tai stipri, bet įveikiama komanda. Ką padarysi, šį kartą pralaimėjome. Beje, dėl savo kaltės. Tačiau gyvenimas tuo nesibaigia. Laimėsime Tel Avive“, – sakė „Žalgirio“ vidurio puolėjas Arvydas Sabonis.

Mindaugas Timinskas, paklaustas, kodėl gan greitai pranyko žalgiriečių turėta 12 taškų persvara, atsakė: „Nesakyčiau, kad varžovai staigiai likvidavo 12 taškų deficitą. Krepšinis susideda iš mažų duobių ir pakilimų. Man sunku tiksliai pasakyti, kas atsitiko. „Maccabi“ labai gerai sužaidė atkarpą, o mes – prastai. Nepaisant to, turėjome galimybę laimėti varžybas, bet reikiamu momentu nesugebėjome sustabdyti svečių puolimo. Labai svarbų tritaškį Tel Avivo komandai pelnė Šarūnas Jasikevičius, mums nepavyko sustabdyti dar kelių varžovų atakų“.
M.Timinskas nenorėjo sakyti keliais balais įvertintų savo žaidimą. „Krepšininkų pasirodymą vertina treneriai“, – teigė jis.

„Žalgirio“ puolėjas Artūras Javtokas Eurolygos rungtynes pirmą kartą pradėjo starto penkete. Ar jaudinosi? „Nelabai. Padariau gerą apšilimą ir jaudulys dingo. Apsidžiaugiau, kai sužinojau, kad į aikštę išbėgsiu nuo varžybų pradžios“, – sakė A.Javtokas. Jis teigė, kad tris pražangas greitai surinko todėl, kad stengėsi rungtyniauti agresyviau. „Kai taip žaidi, išgąsdini varžovą ir jis nedaug ką nuveikia“, – aiškino Artūras.

„Tel Avivo komanda – stipriausia iš visų, su kuriomis šį sezoną mums teko žaisti. Tuo tikrai nereikia abejoti. „Maccabi“ rungtyniavo puikiai, nes turi labai gerų krepšininkų. Mes gerai puolėme, bet nesugebėjome apsiginti. Svečių puolimas buvo labai išradingas, todėl sustabdyti svečius sekėsi sunkiai. Varžovai atkovojo daug kamuolių. Mūsų komandai šis pralaimėjimas turėtų būti gera pamoka“, – sakė „Žalgirio“ įžaidėjas Edas Cota.

Vienas rezultatyviausių Kauno komandos krepšininkų Dainius Šalenga apie savo žaidimą pasakė trumpai: „Pralaimėjome. Tai taip ir vertinu“.
„Tikėjausi kitokio rezultato. Tikrai nemaniau, kad komanda pralaimės. Varžybas stebėti nuo suolelio yra sunku, nes žinai, kad ekipai niekuo negali padėti. Kada pradėsiu žaisti? Gal po mėnesio“, – sakė traumą besigydantis „Žalgirio“ aukštaūgis Darjušas Lavrinovičius.

„Maccabi“ legionierius Šarūnas Jasikevičius teigė, kad rungtyniavo sirguliuodamas ir savo žaidimu liko patenkintas. „Per antrąjį kėlinuką mes žaidėme visiškai atvirkščiai nei sakė treneriai. Trečiajame kėlinuke labai gerai puolėme, bet nesigynėme. Vėliau sutvarkėme ir gynybą. Pergalė prieš „Žalgirį“ yra nepaprastai svarbi, nes Kaune įveikti žalgiriečius labai sudėtinga“.

Komentarai