Š.Jasikevičius: „Žalgiris“ yra tarp Eurolygos favoritų“ 0

Šiandien į Karmėlavos oro uostą atskrido Tel Avivo „Maccabi“ komanda, kuri ketvirtadienį žais Eurolygos rungtynes su Kauno „Žalgiriu“. Didžiausio žiniasklaidos susidomėjimo sulaukė Izraelio komandai atstovaujantis kaunietis, naudingiausias Europos krepšinio čempionato žaidėjas Šarūnas Jasikevičius.
Šią savaitę paaiškėjo, kad Šarūnas pelnė dar vieną titulą – jis išrinktas populiariausiu Kauno sportininku.
Krepšininką pasitiko jo tėtis Linas Jasikevičius, kuris turėjo kantriai laukti kol sūnus atsakys į mūsų tinklalapio klausimus.

– Kokios nuotaikos atvykote į Kauną? Į rungtynes su „Žalgiriu“ žiūrite kaip į eilines ar panašiai, kaip atstovaudamas Liublianos „Olimpija“ komandai?
– Reikia laimėti ir viskas. Atvykome pergalės, o kaip bus – nežinau. Manau, kad šiais metais „Žalgiris“ žymiai stipresnis nei tada, kai aš prieš jį žaidžiau su „Olimpija“ ar „Barcelona“. Dabar Kauno komanda yra geriausia nuo tų laikų, kai laimėjo Eurolygą. Šį sezoną ji viena iš favoričių laimėti Eurolygos turnyrą. Mūsų ekipai Kaune bus sunku.

– Ar jums pavyksta save įtikinti, kad varžybos su „Žalgiriu“ yra tokios pačios, kaip ir su kitais varžovais?
– Bandau galvoti, kad laukia eilinės rungtynės, bet iš tikrųjų taip nėra. Varžybas žiūrės šeima, draugai. Ir Halė man neeilinė.

– Kaip manote – Sporto halės žiūrovai jus sutiks plojimais ar švilpimu?
– Sunku pasakyti. Nuo mažens buvau „Žalgirio“ gerbėjas, bet visada, kai ateidavo laikas pasirašyti sutartį, mūsų keliai nesusieidavo. Su Kauno publika būdavo visokių variantų. Kaip bus dabar? Pagyvensime – pamatysime.

– Ar Kauno žiūrovų reakcija jums svarbi?
– Nėra labai svarbi. Reikia galvoti kaip geriau sužaisti. O žiūrovų reakcijos aš negaliu sukontroliuoti.

– „Maccabi“ treneris Pini Gershonas jums pažadėjo, kad jei komanda laimės, galėsite dienai likti Kaune. Jei bus tokia galimybė, ja pasinaudosite?
– Nežinau. Dar tikrai nenusprendžiau.

– Grupė, kurioje žaidžiate, yra labai stipri. Ką, be „Maccabi“, laikote jos favoritais?
– Maskvos CSKA yra ne tik grupės, bet ir visos Eurolygos favoritė. Grupėje yra nemažai komandų, kurios gali nukeliauti iki finalinio ketverto.

– „Žalgiris“ tarp jų?
– Tokių galimybių turi ir „Žalgiris“.

– Su „Žalgirio“ pagrindiniu įžaidėju Edu Cota esate vienmečiai. Jūs keliais centimetrais aukštesnis. Kokie dar geriausio Europos įžaidėjo privalumai?
– Nereikia skaičiuoti savo privalumų, reikia žaisti, nes vieną dieną privalumai gali būti pastebimi, kitą – ne.

– Jumis domėjosi ir NBA klubai…
– Aš tokias kalbas išgirdau tik iš korespondentų. Jos beprasmiškos, nes turiu sutartį. Manimi NBA klubai domisi jau šešeri metai, bet iš to nieko neišeina. Ateinančią vasarą gal vėl pasidomės ir nustos.

– Tai gal didesnė tikimybė, kad ateityje užsivilksite ne NBA komandos, o „Žalgirio“ marškinėlius?
– Kaip Dievas duos, taip ir bus. Tokių dalykų nenuspėsi.

– Šiemet populiariausių Kauno sportininkų dešimtuke užėmėte pirmąją vietą. Malonu?
– Tokie dalykai visada malonūs.

– Ką palinkėtumėte Kauno sporto aistruoliams?
– Kuo daugiau „Žalgirio“ pergalių. Tik ne šį ketvirtadienį

Komentarai