Treneriai optimistiškai vertina „Žalgirio“ perspektyvas 0

Kauno „Žalgiris“ Izraelyje 83:92 pralaimėjo labai svarbias rungtynes Tel Avivo „Maccabi“ komandai. Tačiau mūsų tinklapio kalbinti krepšinio treneriai „Žalgirio“ „nenurašo“ ir mano, kad LKL čempionai iškops į kitą Eurolygos turnyro etapą.

Linas Šalkus, Vilniaus „Sakalų“ vyriausiasis treneris: „Jokiu būdu nenoriu sumenkinti „Žalgirio“. Tačiau krepšinis – ne šaškės, tai komandinis žaidimas, todėl rungtyniauti turi visi, o ne keli krepšininkai. O kai kuriems žalgiriečiams trūksta pasitikėjimo savo jėgomis. Negalima visą laiką likti šešėlyje. Dainius Šalenga, Mindaugas Timinskas mažai prisideda kovojant dėl pergalės. D.Šalenga per visas rungtynes baigė vieną ataką ir viskas. Dainius aikštelėje jau seniai nepastebimas.
Arvydui Saboniui sunku nuolat „tempti“ komandą, jis irgi žmogus, ne robotas. Tel Avivo „Maccabi“ vyriausiasis treneris P.Gershonas prieš mačą teigė, kad A.Sabonį prižiūrės visa komanda. Taip ir buvo. Aikštės šeimininkai Arvydą labai gerai dengė. Todėl kitiems žaidėjams nereikia žiūrėti į Sabą ir galvoti, kad jis išgelbės komandą.
„Žalgiriui“ trūksta tokių žaidėjų, kaip Saulius Štombergas, Arvydas Macijauskas, kurie gali imtis iniciatyvos.
Tanoka Beardas žaidė gerai, neblogai, atrodė jo ir A.Sabonio tandemas. Edas Cota rungtyniavo rezultatyviai, bet jis aikštelėje pernelyg siaučia. Abu „Žalgirio“ amerikiečiai stengiasi, imasi iniciatyvos. Tačiau negali žaisti du žmonės, turi padėti ir kiti. Keistai atrodė Darjušo Lavrinovičiaus noras įmesti iš toli. Ne jam mėtyti tritaškius. Nesimatė Miroslavo Beričiaus. Nelabai jis man patinka. Serbas nėra aukštos klasės krepšininkas.
Keista, kad ant suolelio prasėdėjo Artūras Javtokas, kuris Kaune sėkmingai dengė rezultatyvųjį M.Bastoną. Mane maloniai nustebino gynėjas Giedrius Gustas, kuris drąsiai ėmėsi iniciatyvos.
Gerbiu žalgiriečius už ryžtą, valią. Sunku sulaikyti varžovus, kai jie fantastiškai pataiko. Bet dar kartą pakartosiu – lyderiams turi labiau padėti kiti krepšininkai“.

Rūtenis Paulauskas, Kėdainių „Nevėžio“ vyriausiasis treneris: „Tel Avivo „Maccabi“ krepšininkai labiau bijojo pralaimėti, todėl rungtynes pradėjo labai agresyviai, turėdami psichologinę iniciatyvą. Aikštės šeimininkai nuostabiai pataikė, atkovodavo kamuolius. Kai emocinė banga praėjo, komandų žaidimas pasidarė apylygis. Tačiau mačo pradžioje kauniečiai varžovams leido labai įsismaginti, o atkovoti tai, kas prarasta, pritrūko jėgų.
Nemanau, kad „Žalgiris“ rungtyniavo blogai. Džiugu, jog mūsiškiai kovojo iki galo, greitai sumažino varžovų turėtą persvarą. Aš taip ir nesupratau, kodėl „Maccabi“ strategas P.Gershonas po pertraukos neleido žaisti lietuviui Šarūnui Jasikevičiui. Tai man didelė mįslė.
Iš žalgiriečių geriausią įspūdį paliko Giedrius Gustas. Jis žaidžia vis geriau. Kodėl aikštelėje nepamatėme Artūro Javtoko? Treneriams geriau žinoti, kaip krepšininkas jaučiasi. Antanas Sireika nutarė išbandyti Darjušą Lavrinovičių. Darjušui buvo sunku, nes jis pusę metų gydėsi traumą. Jautėsi, kad aukštaūgiui trūksta žaidybinės patirties. Negali jis iš karto rungtyniauti labai gerai. Bet tai tik laiko klausimas.
Dainius Šalenga prastai rungtyniauja ne dėl fizinio pasirengimo. Jo žaidimo kokybę lemia psichologinio pobūdžio problemos. Iš Dainiaus reikalaujama gero žaidimo, jis ir pats trokšta pasirodyti kuo geriau, bet nesugeba peržengti barjero. Tikiu, kad jei ne šį, tai kitą mėnesį D.Šalenga atsigaus.
Pralaimėjimas „Maccabi“ komandai skaudus, bet jis žalgiriečiams neužtvėrė kelio į kitą Eurolygos etapą. Tik reikia laimėti abi likusias rungtynes. Tai visiškai įmanoma. Maskvos CSKA – įveikiama ekipa, tą neseniai įrodė Kazanės „Uniks“. „Žalgiris“ Kaune prieš maskviečius turės savo aikštės pranašumą. Be to, Rusijos ekipa atvyks jau žinodama, kad žais kitame etape ir ji spręs savas problemas“.

Algirdas Brazys, Alytaus „Alitos“ vyriausiasis treneris: „Maccabi“ krepšininkai patvirtino, kad dviejų rungtynių iš eilės blogai negali žaisti. Man buvo netikėta, kad taip sėkmingai prieš mūsų aukštaūgius A.Sabonį ir T.Beardą sužais Izraelio ekipos priekinės linijos krepšininkai M.Bastonas ir N.Vujčičius.
Aikštės šeimininkai rungtyniavo labai užsivedę. Jie puikiai puolė, pagirtinai gynėsi. „Maccabi“ parodė savo tikrąją jėgą ir įrodė, kad realiai pretenduoja į finalinį ketvertą. Kita vertus, labai gerai, kad žalgiriečiai, smarkiai atsilikdami, nenuleido rankų, pademonstravo charakterį ir sumažino skirtumą.
Vakar nebuvo A.Sabonio diena. Mūsų vidurio puolėją varžovai atidžiai dengė, be to „Maccabi“ aukštaūgiai M.Bastonas ir N.Vujčičius yra labai universalūs, judrūs žaidėjai, todėl Arvydui neparankūs. A.Saboniui buvo sunku ir gintis nuo jų atakų.
Neblogai į komandą įsiliejo Darjušas Lavrinovičius. Teisėjai jam, kaip naujokui, buvo priekabūs, skyrė keletą pražangų, kurių galima buvo nepastebėti. Darjušo pasirodymas įnešė gyvumo. Jis Eurolygoje debiutavo prieš vieną iš stipriausių komandų ir nesutriko. Darjušas praėjęs tokią gyvenimo mokyklą, kad jo niekas neišgąsdins. D.Lavrinovičiui trūksta patirties, bet jo galimybės didelės.
Vis dar neatranda savo žaidimo Dainius Šalenga, visiškai nepastebimas buvo Miroslavas Beričius. Suprantu, kad po traumos įsitraukti į žaidimą yra sunku. Ainaro Bagatskio galimybes visi žino, todėl jį dengia. Mums būtent ir trūko tolimų metimų.
Liko dvejos rungtynės. Nebus lengva nei su Novo Mesto „Krka“, nei su Maskvos CSKA. Tačiau „Žalgiris“ lemiamu momentu moka mobilizuotis. Kovingumo pavyzdį demonstruoja komandos kapitonas Mindaugas Timinskas. Aš jau nekalbu apie A.Sabonį. Jie gal „patemps“ ekipą. Svarbu, kad atsirastų daugiau lyderių. Esu įsitikinęs, kad „Žalgiris“ iškovos abi pergales ir iškops į kitą etapą. O jame matau geras kauniečių perspektyvas, nes viskas prasidės iš naujo“.

Komentarai