Treneriai žarstė komplimentus A.Saboniui 0

Kauno „Žalgiriui“ pergalę lėmė puikus komandos lyderio Arvydo Sabonio žaidimas. Taip teigia krepšinio treneriai, mūsų tinklapiui komentavę žalgiriečių rungtynes su Malagos „Unicaja“.

Ramūnas Butautas, Šiaulių „Šiaulių“ komandos vyriausiasis treneris: „Unicaja“ šį sezoną negali pasigirti pergalėmis, bet Eurolygoje lengvų varžybų nebūna. Todėl visiškai dėsninga, kad tarp aikštės šeimininkų ir svečių vyko atkakli kova.
Puikiai sužaidė „Žalgirio“ lyderis Arvydas Sabonis. Arvydo visur buvo pilna, jis net į gynybą suspėdavo, kai varžovai rengdavo greitą ataką. Už vakarykštes rungtynes Sabui reikėtų pastatyti paminklą.
Patiko Giedriaus Gusto žaidimas. Gal Lietuvoje bus dar vienas geras krepšininkas. Neblogai atrodė ir Mindaugas Timinskas. O štai Dainius Šalenga ir vėl nuvylė. Šįkart nuvylė ir Ainaras Bagatskis.
„Žalgirio“ treneris priėmė gerą sprendimą – leido Tanokai Beardui ir A.Saboniui žaisti atskirai. Žalgiriečius reikėtų pagirti, jie gerai kovėsi. Kitas rungtynes mūsiškiai žais išvykoje su Tel Avivo „Maccabi“ komanda. Nors bus labai sunku, aš tikiu, kad „Žalgiris“ iš Izraelio grįš su pergale“.

Ramūnas Cvirka, Kauno „TOPO centro-Atleto“ treneris: „Nors rungtynės ir buvo labai atkaklios, jautėsi, kad žalgiriečiai laimės. Kodėl? Todėl, kad jie nuolat turėjo iniciatyvą. „Unicaja“ taškus pelnyti stengėsi tolimais metimais, bet visą laiką pataikyti iš toli yra sunku.
Aikštės šeimininkai mačo pabaigoje sugebėjo varžovus uždengti, atkovoti kamuolius. „Žalgiris“ turėjo Arvydą Sabonį, kuris po krepšiais gaudavo kamuolius, pats juos atkovodavo ir įmesdavo. Ispanijos ekipa tokio žaidėjo neturėjo.
Kaip jau tapo įprasta, nuvylė Dainius Šalenga. Ir Ainaras Bagatskis nepademonstravo to, ko iš jo laukiama. Varžovai išstudijavo latvio žaidimą, žino, kad jis nesugeba prasiveržti. Vis geriau rungtyniauja Giedrius Gustas. Jis jau darosi patikimas krepšininkas, vienas iš pagrindinių „Žalgirio“ žaidėjų.
Ar LKL čempionai iškops į kitą Eurolygos etapą? Blogai, kad mūsiškiai su pagrindiniais grupės konkurentais turi neigiamą tarpusavio taškų santykį. Abejoju, ar „Žalgiriui“ išvykoje pavyks įveikti Tel Avivo „Maccabi“. Izraelio komanda, vakar pralaimėjusi savo aikštelėje, labai stengsis, kad dar kartą taip neatsitiktų. Kur kas realiau nugalėti Novo Mesto „Krka“ ir Maskvos CSKA“.

Edas Nickus, Kauno „LKKA-Rustedos“ vyriausiasis treneris: „Aš tikėjausi atkaklaus mačo, nes „Unicaja“ yra pakankamai stipri komanda.Varžybos buvo labai gero lygio. Tiesiog fantastiškai žaidė po ligos į aikštę sugrįžęs Arvydas Sabonis.
Ar be Arvydo „Žalgiris“ būtų pralaimėjęs? Sunku pasakyti, nes su Bolonijos „Skipper“ kauniečiai gerai rungtyniavo ir be Sabo. Vis dėlto, kai Arvydas aikštėje, jo komandos draugai jaučiasi kur kas užtikrinčiau.
Maloniai nuteikia Giedrius Gustas. Tai gero lygio krepšininkas, tik jis per mažai gauna žaisti. Dainius Šalenga dar nerungtyniauja gerai, bet labai vaizdo negadino. Nepavyko „Žalgiryje“ atsiskleisti Ainarui Bagatskiui. Latviui trūksta staigumo, greičio. Kai jam laisvam neduoda mesti, rezultatai blogi.
„Žalgirio“ žaidimas gerėja. Mūsiškiai pagirtinai rungtyniavo ir išvykoje su „Skipper“, tačiau varžovai tada fantastiškai mėtė tritaškius. Jei LKL čempionai ir toliau taip rungtyniaus, jie gali nugalėti ir Tel Avivo „Maccabi“, ir Maskvos CSKA. Juk „Žalgiriui“ atstovauja A.Sabonis – žaidėjas, kokio neturi nė viena Eurolygos komanda“.

Komentarai