Trečia iš eilės nesėkmė išvykoje 0

Kauno “Žalgiris” šiandien patyrė septintąjį pralaimėjimą Eurolygoje šiame sezone. Žalgiriečiai Tel Avive 83:92 (17:27, 27:29, 14:23, 25:13) pralaimėjo “Maccabi” ekipai. Varžovų gretose nesulaikomas buvo amerikietis M.Baston – 23 taškai, taip pat 10 sugriebtų kamuolių, 6 išprovokuotos pražangos, tačiau ir 5 asmeninės pražangos. Į kauniečių krepšį 22 taškus įmetė N.Vujčič (7 atkovoti kamuoliai), 16 – A.Parker (10 rezultatyvių perdavimų), po 7 – D.Sharp ir Š.Jasikevičius, 6 – T.Burstein, 5 – Y.Halperin, 4 – D.Thomas, 2 – G.Shelef.
Kauno komandoje 20 taškų pelnė E.Cota (8 rezultatyvūs perdavimai), 19 – T.Beard, 12 – A.Sabonis (10 atkovotų kamuolių), 11 – A.Bagatskis, 8 – G.Gustas, 6 – D.Lavrinovič, 3 – M.Timinskas, po 2 – D.Šalenga ir P.Jankūnas.

„Neįmanoma tokiu tempu žaisti visas 40 minučių, tad mes tiesiog pasistengėme iškovoti pergalę. Nepaisant sirgalių gaudimo mačo pabaigoje, aš jaučiuosi puikiai, nes mes laimėjome. Y.Halperinas keliskart sužaidė naudingai mums sunkiais momentais. Žaidėjai, kurie pasirodė aikštelėje, būtent ir buvo tie, kurių mums reikia, kad pasiektume pergalę“, – po rungtynių sakė „Maccabi“ vyriausiasis treneris Pinhas Gershonas.
„Mes puikiai pradėjome susitikimą ir suteikėme sirgaliams džiaugsmą. Nerungtyniavau tokioje puikioje atmosferoje nuo koledžo laikų. Paskutinėmis rungtynių minutėmis mes buvome ramūs, nes to išmokome per mačą su CSKA. „Maccabi“ komanda visada grindžia savo žaidimą sėkminga kova po krepšiais“, – kalbėjo vienas susitikimo didvyrių Maceo Bastonas.

„Žalgirio“ vyriausiasis treneris Antanas Sireika teigė, kad varžovai mačą pradėjo greitu tempu, tad kauniečiams reikėjo prisiderinti. „Mano nuomone, Š.Jasikevičius nežaidė antroje rungtynių pusėje dėl to, kad jo klaidos leido mums keliskart sėkmingai užbaigti greitas atakas. „Žalgiris“ ir toliau išlieka realiu kandidatu patekti į kitą etapą ir ten varžytis su tokiomis komandomis kaip „Maccabi“ ar „Barcelona“, – mano A.Sireika.

Komentarai