A.Sabonis aikštelėje pribloškė azerbaidžaniečius, „Respublika“ 0

Saulius RAMOŠKA

Nuo rugsėjo pirmosios naujajam sezonui pradėjo rengtis Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionė Kauno "Žalgirio" ekipa.

Kadangi "Žalgirio" treneriai Antanas Sireika ir Gintaras Krapikas bei į rinktinę patekę krepšininkai Dainius Šalenga ir Giedrius Gustas trečiadienį išvyksta į Europos čempionatą, o "Žalgirio" legionieriai amerikiečiai Tanoka Berdas ir Edas Kota dar neatvykę, Kaune su fizinio parengimo treneriu Aleksandru Kosausku treniruojasi šeši žalgiriečiai. Tai Arvydas Sabonis, Andrius Lepinaitis, Paulius Jankūnas, Simonas Serapinas, Artūras Javtokas bei Mindaugas Timinskas.

Pirmoji žalgiriečių stovyklą buvo numatyta Giruliuose, tačiau neseniai pagrindiniu klubo savininku tapęs A.Sabonis dėl lietaus ir pajūryje siautusios audros pasiūlė treniruotis Kaune.

Šiemet "Žalgirio" marškinėlius vilkėsiantis A.Sabonis sekmadienio vakarui subūrė komandą ir žaidė kontrolines rungtynes su Lietuvoje stovyklaujančia Azerbaidžano komanda Baku "Gala", kurią treniruoja Rimas Kurtinaitis. Rungtynes rezultatu 110:76 (30:11, 22:18, 30:17, 28:30) laimėjo A.Sabonio suburta komanda.

Šiemet NBA karjerą baigęs Arvydas buvo nesulaikomas. Aikštelėje jis praleido 30 minučių ir iš nugalėtojų buvo rezultatyviausias – pelnė 23 taškus. Pasak stebėjusiųjų rungtynes, svečiai per pirmus du kėlinius buvo priblokšti A.Sabonio dėjimų ir viražų. 17 taškų prie pergalės pridėjo Kauno "Topo centro-Atleto" žaidėjas T.Tarūta, po 16 – A.Sabonio krepšinio mokyklos vadybininkas G.Rūkas ir treneris R.Samulėnas, 12 – 217 cm ūgio 17-metis "Žalgirio" dublerių atstovas Martynas Andriuškevičius.

Rugsėjo 17 dieną žalgiriečiai išvyks į treniruočių stovyklą ir du turnyrus Prancūzijoje.

Komentarai