“Žalgirio” dubleriai parklupdė lyderius, “Kauno diena” 0

Lietuvos krepšinio A lygos (LKAL) čempionate praėjęs savaitgalis buvo sėkmingas dviem Kauno komandoms – “Žalgiriui-A.Sabonio krepšinio mokyklai” ir “LKKA-Rustedai”, kurios iškovojo po dvi pergales. Tik trečioji miesto ekipa “Buratina” pralaimėjo abu mačus.

Centrinė turo dvikova vyko Klaipėdoje, kur pralaimėjimų dar neturėjusi “Nafta-Universitetas-Laivitė” rungtyniavo su čempionų vardą ginančia “Žalgirio” dublerių komanda. Kauniečiai įtikinamai laimėjo 92:77. Nugalėtojams pusę taškų pelnė du žaidėjai: Martynas Andriuškevičius įmetė 26, Andrius Aleksandrovas – 22 taškus. Klaipėdiečių gretose rezultatyviausias buvo Darius Joskaudas, pelnęs 17 taškų.
“Pavyko trečiasis kėlinys – vaikinai labai gerai gynėsi, sekėsi ir pulti. Žaidimui patikimai vadovavo Gediminas Navickas, padėjęs komandos draugams pelnyti nemažai lengvų taškų. Savo indėlį į pergalę įnešė visi krepšininkai, pabuvoję aikštėję. Gal ryškesnis už kitus buvo “centras” Martynas Andriuškevičius”, – apie mačą Klaipėdoje kalbėjo “Žalgirio-A.Sabonio krepšinio mokyklos” treneris Rimantas Grigas.

“LKKA-Rusteda” tik po sunkios kovos išnešė sveiką kailį 90:86 rungtyniaudama su lygos autsaidere Švenčionėlių “Rida”. Po trijų kėlinių kauniečiai dar turėjo 5 taškų deficitą ir tik sėkmingiau sužaistas paskutinis ketvirtis leido jiems įsirašyti du taškus į savo sąskaitą.
“Buratina” jau kitą savaitgalį turėtų sulaukti pastiprinimo – abipusiu sutarimu į šią jauną ekipą pereis LKL rungtyniaujančio “TOPO centro-Atleto” puolėjas 19-metis Justinas Pavlavičius. Vienas perspektyviausių savo amžiaus šalies krepšininkų praėjusio sezono pradžioje buvo “Žalgirio” dublerių lyderis, tačiau Naujųjų metų naktį jo karjera vos nenutrūko galutinai – krepšininką peiliu sužalojo nežinomi užpuolikai.
“Krepšininkui dar reikia laiko, kad jis atsigautų po sunkių sužalojimų. Tai tikrai labai perspektyvus vaikinas, tik jam reikia daugiau laiko praleisti aikštėje. Todėl išleidžiame jį parungtyniauti į LKAL, pas protingą trenerį Sergejų Jovaišą, kuris J.Pavlavičiui suteiks galimybę daug žaisti kiekvienose varžybose. Kai jis sutvirtės ir atsigaus, lauksime jo sugrįžtant į LKL”, – sakė “TOPO centro-Atleto” vyriausiasis treneris Gintautas Obelevičius.

Kiti LKAL turo rezultatai: “Žalgiris-A.Sabonio krepšinio mokykla” – “Prienai” 93:78, Pasvalio “Pieno žvaigždės” – “Nafta-Universitetas-Laivitė” 62:81, Joniškio “Žiemgala-Šiaurės vilkas” – “Šilutė” 82:65, “Tauragė” – Pakruojo “Meresta” 108:112, Jonavos sporto klubas – “Buratina” 83:51, “Meresta” – “Pieno žvaigždės” 75:77, “LKKA-Rusteda” – Jonavos sporto klubas 93:84, Vilniaus SSK-Nord/LB Draudimas – “Rida” 82:72, “Prienai” – “Žiemgala-Šiaurės vilkas” 108:95, “Buratina” – “Tauragė” 91:99.

Komentarai