Pergalė kauniečius grąžino į kovų sūkurį, „Respublika“ 0

"Žalgiris" nepraranda galimybių patekti tarp šešiolikos stipriausių Eurolygos varžybų komandų

Andrius GUGINIS

Po keturių nesėkmių iš Eurolygos B grupės varžybose eilės Kauno "Žalgiris" užvakar namie 89:81 (20: 22, 23:19, 20:21, 26:19) įveikė Malagos "Unicaja" ekipą ir išsaugojo galimybes patekti į antrą varžybų etapą.

Po pergalės treneris negailėjo kritikos

"Džiaugiuosi, kad sirgaliams, kurie nenusisuko nuo mūsų, suteikėme džiaugsmo", – po rungtynių sakė Kauno "Žalgirio" vyriausiasis treneris Antanas Sireika. Treneris pripažino, kad nors komanda ir laimėjo svarbų susitikimą, kai kurių krepšininkų žaidimas nenudžiugino. Giedrių Gustą A.Sireika kritikavo už prastą gynybą, Tanoką Berdą už tai, kad per 21 minutę atkovojo tik du kamuolius, latvį Ainarą Bagatskį už tai, kad žaidė sutrikęs ir lėtai atsidengdavo", o Dainiaus Šalengos žaidimą įvertino dviem žodžiais: "Nieko gero".
Trenerio nuomone, žalgiriečių pergalę lėmė susitikimo pabaigoje tritaškis A.Sabonio metimas, tačiau A.Sireika teigė, kad jis nesitikėjo tokio gero A.Sabonio pasirodymo po ligos. "Mačiau, kad žaidėjai ketvirtajame kėlinyje po aikštę bėgiojo pavargę. A.Sabonio tritaškis komandai suteikė jėgų. Jei būtų reikėję žaisti ilgiau, po tokio A.Sabonio metimo jėgų žaidėjams būtų užtekę ilgam", – teigė Kauno ekipos treneris.

Susitikimą nulėmė A.Sabonis

Po ligos į komandą grįžęs Kauno "Žalgirio" vidurio puolėjas Arvydas Sabonis rungtynėse su ispanų komanda pelnė 23 taškus. Malagos "Unicaja" vyriausiasis treneris Serdžijas Skariolas po rungtynių teigė, kad laimėjo ta komanda, kuri savo gretose turėjo A.Sabonį. "Jei dabar turėčiau skrybėlę, nusilenkčiau šiam didžiam čempionui", – nuostabos A.Saboniu žaidimu neslėpė italas.
Trenerio teigimu, kiekviena komanda turėjo galimybių laimėti, tačiau lemiamu susitikimo momentu labiau sekėsi kauniečiams. S.Skariolas ypač akcentavo A.Sabonio pasirodymą paskutinėmis rungtynių minutėmis. "A.Sabonis, likus trims minutėms iki rungtynių pabaigos, įmetė tris taškus, atkovojo kamuolį, perdavė jį komandos draugui. Vidurio puolėjas padarė viską, kas sudaro krepšinio pagrindą. Tai lėmė rungtynių baigtį. Kiekvienas treneris svajoja treniruoti tokį žaidėją kaip A.Sabonis", – sakė "Unicaja" treneris.
Paklaustas, ar nenustebino sėkmingas žalgiriečio G.Gusto žaidimas, S.Skariolas atsakė, jog jie žinojo, kad G.Gustas yra puikus metikas, tačiau jo komandai svarbiausia buvo neutralizuoti kitą "Žalgirio" gynėją Edą Kotą. "Mes pažinojome Gustą, tačiau šiandien jis turėjo lengvatines sąlygas. Geriausiam mūsų gynėjui Mustafai Sonko buvo pavesta dengti E.Kotą, o Lujisas Balakas, nors ir puikiai žaidžia kaip puolėjas, gynyboje nėra labai patikimas".

Aikštėje pasirodė ir politikai

Per didžiąją rungtynių pertrauką rankos taiklumą Kauno sporto halėje išbandė Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas ir Kauno miesto meras Arvydas Garbaravičius. Abu politikai nuo baudos linijos metė po penkis baudų metimus. Visus penkis kartus Seimo pirmininko ranka sudrebėjo. Kiek taiklesnis buvo Kauno miesto meras. A.Garbaravičius pataikė vieną iš penkių mestų baudos metimų.

Komentarai