„Žalgirio“ krepšininkų žvilgsnis į artėjantį LKL sezoną 0

Penktadienį prasidės dvyliktasis Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionatas. Šį sezoną jame varžysis ne dešimt, bet devynios komandos: Kauno „Žalgiris“, Vilniaus „Lietuvos rytas“, Šiaulių „Šiauliai“, Vilniaus „Sakalai“, Alytaus „Alita“, Panevėžio „Panevėžys“, Kėdainių „Nevėžis“, Kauno „Hidruva-Atletas“ ir Klaipėdos „Neptūnas“. Dėl finansinių problemų iš elitinės šalies krepšinio lygos pasitraukė Mažeikių „Nafta“.
Zalgiris.lt pasiteiravo, ką apie artėjantį LKL sezoną mano Kauno „Žalgirio“ krepšininkai, ar pritaria jie numatomoms Baltijos lygos varžyboms.

Mindaugas Timinskas: „Ankstesniais metais pagrindinė kova vykdavo tarp mūsų komandos ir Vilniaus „Lietuvos ryto“. Daugumą kitų LKL varžybų „Žalgiris“ laimėdavo nemaža persvara. Svečiuose kartais tekdavo pakovoti su kai kuriais varžovais. Manau, kad ir šiemet teks grumtis su Vilniaus komanda, o su kitomis ekipomis, jei susikaupsime, po Eurolygos kovų spėsime pailsėti, problemų neturėtų kilti.
Kiekvienais metais abi stipriausios Lietuvos komandos turi vargo Šiauliuose. Ir šiemet neturėtų būti kitaip. Kartais labai rimtai sugeba pasipriešinti Vilniaus „Sakalai“, Kėdainių „Nevėžis“. Vis dėlto nemanau, kad šį sezoną „Žalgiris“ nors kartą pralaimės kuriai nors komandai, išskyrus LKL vicečempionus. Mes kiekvienais metais užsibrėžiame tokį tikslą, jo sieksime ir šiemet.
Kol sezonas neprasidėjo, labai sunku pasakyti, koks bus LKL lygis – toks pat, kaip pernai, aukštesnis ar žemesnis. Manau, kad pirmenybėse truks Mažeikių „Naftos“, kuri buvo visai nebloga komanda. Kas yra kas, aiškiau bus po pirmojo rato. Tačiau ir dabar niekas neabejoja, jog dėl aukso žiedų kovos „Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“. Pernai dėl trečiosios vietos grūmėsi „Šiauliai“ ir „Sakalai“. Labai tikėtina, kad taip atsitiks ir šį sezoną. Gal į kovą dėl prizinės vietos įsiterps ir „Nevėžis“.
Galimų autsaiderių nesiryžtu įvardyti. Štai pernai „Neptūnas“ per pirmąjį ratą iškovojo daug pergalių, o vėliau patyrė vieną nesėkmę po kitos ir liko paskutinis.
Apie planuojamas Baltijos lygos varžybas, kuriose dalyvautų ir Lietuvos klubai, pasakysiu taip: mums būtų naudinga jose rungtyniauti tik tokiu atveju, jei Latvijos ir Estijos ekipos būtų stipresnės už LKL komandas. Tačiau kitiems Lietuvos klubams ši lyga turėtų būti naudinga“.

Vidas Ginevičius: „Pagrindinis mūšis vyks tarp „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“. Dabar dar sunkoka prognozuoti, kaip atrodys kitos LKL ekipos, bet manau, kad netrukus prasidėsiantis čempionatas bus truputį žemesnio lygio nei pernykštis, nes po praėjusio sezono nemažai žaidėjų iš Lietuvos patraukė į užsienio klubus, neliko „Naftos“ komandos, susilpnėjo „Sakalai“.
Trečiąją vietą turėtų užimti „Šiauliai“, nes likusios ekipos neatrodo įspūdingai. Su šiauliečiais dėl prizinės vietos galėtų kovoti sustiprėjęs „Nevėžis“, bet kėdainiečiai prarado gerą trenerį Rūtenį Paulauską. Į stipriausiųjų aštuntuką šį sezoną tikriausiai nepateks „Panevėžys“.
Mūsų komanda per visą sezoną šiemet gali pralaimėti tik „Lietuvos rytui“. Tiesa, sporte visko pasitaiko. Prieš keletą metų žalgiriečiai kartą buvo priversti nusileisti „Naftai“, tačiau tikiuosi, jog šiemet taip neatsitiks.
Labai abejoju, ar „Žalgiriui“ naudinga dalyvauti Baltijos lygos varžybose. Kalbėjausi su Ainaru Bagatskiu, jis sakė, kad Latvijos ekipos nėra stiprios. Na, su Ventspilio „Ventspils“ sužaisti būtų naudinga, bet su kitom… Su Latvijos ir Estijos čempionais kaip lygūs su lygiais gali žaisti „Šiauliai“.

Paulius Jankūnas: „Nemanau, kad LKL čempionate mums reikės stengtis tik per dvikovas su „Lietuvos rytu“. Visos komandos bandys rodyti nagus. Manau, jog dauguma LKL ekipų sustiprėjo. Nepaisant to, aš atmetu galimybę pralaimėti kuriai nors komandai, išskyrus pagrindinius konkurentus. „Žalgiris“ joms pralaimėti paprasčiausiai negali. Tikiu, kad tai mes įrodysime.
Koks bus šio čempionato lygis? Pamatysime, kai prasidės LKL kovos. Spėju, kad didelių pokyčių nebus nė į vieną pusę. Dėl aukso žiedų „Žalgiris“ tradiciškai varžysis su „Lietuvos rytu“, o realiausias pretendentas į trečiąją vietą – „Šiaulių“ klubas, kurį sustiprino buvęs „Naftos“ lyderis Artūras Jomantas. Šiauliečiams konkurenciją gali sudaryti „Sakalai“, „Nevėžis“, net „Neptūnas“, kuris šiemet sustiprėjo, įsigijo kelis legionierius.
Tarp autsaiderių turėtų būti „Panevėžys“ ir „Hidruva-Atletas“. Gal bus ir naudinga, jei šiemet LKL komandoms teks kovoti Baltijos lygos varžybose. Gal reikės žaisti daugiau rungtynių su stipresnėmis komandomis“.

Dainius Šalenga: „Žalgiriui“ ir „Lietuvos rytui“ likusios lygos komandos meistriškumu neprilygsta, bet su jomis žaidžiant išvykoje atsipalaiduoti negalima. Jei abu LKL lyderiai su kitais varžovais žais rimtai, nemalonumų turėtų išvengti. Nemanau, kad į dviejų stipriausių šalies ekipų ginčą sugebėtų įsiterpti kokia nors trečia.
Tiek žalgiriečiai, tiek „Lietuvos ryto“ krepšininkai gali pralaimėti tik vieni kitiems. Na, visada šiek tiek vietos lieka atsitiktinumams. Bet jei kuriai kitai komandai abu lyderiai ir pralaimės, tai tik vieną kartą. Patirti dvi nesėkmes nerealu. Savo aikštelėje lyderiams labiausiai priešinasi šiauliečiai. Jie būna labai „užsivedę“, kovoja iš visų jėgų ir kartais švenčia pergalę.
Po kiekvieno sezono keičiasi daugelio komandų sudėtys – vieni išeina, juos pakeičia kiti. Aš žiūrėjau naujas LKL ekipų sudėtis, bet vien iš pavardžių spręsti apie komandų galimybes yra sudėtinga. Vis dėlto manau, kad po mūsų ir sostinės krepšininkų stipriausia yra „Šiaulių“ ekipa, po praėjusio sezono išsaugojusi beveik visus žaidėjus. Labiausiai tikėtina, kad ji ir užkops ant trečiojo garbės pakylos laiptelio.
Nenorėčiau iš anksto kurio nors klubo vadinti galimu autsaideriu. Pernai klaipėdiečiai pirmajame rate žaidė šauniai, iškovojo daug pergalių, o vėliau pateko į duobę, iš kurios taip ir neišsikapstė.
Apie Baltijos lygą aš dar negalvojau. Tik žinau, kad iš visų Latvijos ir Estijos komandų visa galva pranašesni „Ventspils“ krepšininkai. Kitų meistriškumas tikrai nedidelis“.

Ainaras Bagatskis: „Jei žalgiriečiai rimtai nusiteiks varžyboms, LKL čempionate turės tik vieną varžovą – „Lietuvos rytą“. Jei vyrai apie save pradės labai gerai galvoti, gali iškilti problemų ir kovojant su kitomis ekipomis. Trečioji pagal pajėgumą Lietuvos komanda – „Šiauliai“. Ji pakankamai gerai sukomplektuota ir favoritams turėtų priešintis atkakliausiai. Šiauliečiai turėtų ir šiemet likti treti. Bet išsaugoti prizinę vietą jiems nebus lengva. Sustiprėjo ir „Neptūnas“.
Sunku pasakyti, kuri komanda atsidurs turnyro lentelės dugne. Aš linkęs manyti, kad tokia dalia ištiks „Panevėžį“.
„Žalgiryje“ rungtyniauja aukšto lygio profesionalai, kurie tikrai neleis sau pralaimėti „Šiauliams“ ar dar silpnesniems varžovams. Norėtųsi manyti, kad netrukus prasidėsiantis čempionatas bus aukštesnio lygio nei pernai. Aš tikiu, jog lygis bent jau nesmuks, nes iš LKL išvyko nedaug krepšininkų, kai kurie žaidėjai grįžo iš užsienio, ekipos susistiprino legionieriais.
Šiemet numatyta, kad kartu su LKL čempionatu bus rengiamos ir Baltijos lygos varžybos. Būsiu atviras: kaip „Žalgirio“ žaidėjas esu įsitikinęs, kad šioje lygoje mums nėra ką veikti. Taip sakau, nes puikiai žinau Latvijos ir Estijos pirmenybių lygį. Latvijos čempionate yra stipri viena komanda – „Ventspils“, o Estijoje favoritų visai nėra. Todėl keliauti į Latviją, o juo labiau į Estiją, žalgiriečiams netikslinga.
Kaip buvęs Latvijos rinktinės žaidėjas sakyčiau, kad šios varžybos latvių klubams būtų tikrai naudingos, nes LKL komandos yra stipresnės“.

Komentarai