Dėsninga BBL pabaiga 0

Baltijos krepšinio lygos (BBL) varžybos baigėsi visiškai logiškai. Lygos čempionais tapo Kauno žalgiriečiai, kurie BBL rungtynėse nepatyrė pralaimėjimo kartėlio. „Žalgiris“ lygos finale Vilniaus „Siemens“ arenoje įveikė „Lietuvos rytą“ 64:60 (8:19, 24:16, 12:12, 20:13). Kauniečiai aštuoniese buvo pajėgesni prieš dvylika Vilniaus komandos krepšininkų. Dėl traumos negalėjo rungtyniauti Martynas Andriuškevičius, dėl sveikatos sutrikimų aikštelėje nepasirodė Simonas Serapinas. Savo pranašumą prieš „Lietuvos ryto“ aukštaūgius įrodė Tanoka Beard’as, kuris atkovojo net 25 kamuolius. Tuo tarpu amžinai perspektyvūs ir itin patyrę vilniečių puolėjai kartu sugebėjo po krepšiais sugriebti dvigubai mažiau kamuolių. T.Beard’as pripažintas geriausiai dėl atšokusių kamuolių kovojančiu, naudingiausiu BBL reguliaraus sezono bei finalo žaidėju.
Nugalėtojams T.Beard’as pelnė 19 taškų, Mindaugas Timinskas – 12, Robert’as Pack’as ir Dainius Šalenga – po 9, Darjušas Lavrinovičius ir Paulius Jankūnas – po 6, Vidas Ginevičius – 3.
„Lietuvos ryto“ gretose 16 taškų įmetė Tyrone Nesby, po 8 – Tomas Delininkaitis ir Robertas Javtokas, po 7 – Roberts Štelmahers ir Haris Mujezinovič’ius, 4 – Simas Jasaitis, po 3 – Andrius Šležas ir Rolandas Jarutis, po 2 – Saulius Kuzminskas ir Gintaras Einikis.

“Susitikimas nebuvo gražus, bet atkaklus. Pradžia – nelabai maloni, bet antroji mačo pusė mums susiklostė sėkmingai. Džiaugiuosi, jog rungtyniaujant aštuoniese vyrams užteko jėgų. Esu dėkingas T.Beard’ui. Jis šiandien žaidė ir kovojo kaip tikras vyras. Dar prieš mačą amerikiečiui pasakiau, kad sostinės ekipa turi daugiau aukštaūgių, todėl negalima prisirinkti nereikalingų pražangų. T.Beard’as puikiai suprato mano žodžius. Manau, kad trečiadienį „Lietuvos rytas“ mums padėkos. Šios rungtynės jiems padės gerai pasiruošti antradienio ULEB taurės finalui. Vilniečiai pamatė, ką savo žaidime reikia keisti”, – po pergalės kalbėjo “Žalgirio” strategas Antanas Sireika.

“Lietuvos ryto” vyriausiasis treneris Tomo Mahorič’ius liko patenkintas savo komandos žaidimu. “Mūsų pralaimėjimą lėmė dvi priežastys. Pirmiausia, susitikimo pabaigoje sužaidėme neužtikrintai, puolime pasirinkome ne tuos sprendimus ir ne tuos žaidėjus. Antra priežastis, tai 25 T.Beard’o atkovoti kamuoliai. Dar nesu matęs, kad vienas žaidėjas atkovotų tiek kamuolių. Šiandien abi komandos gan netaikliai atakavo, tad “Žalgirio” legionieriaus sėkmingas žaidimas po krepšiais buvo itin reikšmingas. Būtume rungtyniavę visai kitaip, jei antradienį nereikėtų žaisti ULEB taurės finalo rungtynių, kurios mums yra svarbesnės. Paprastai prieš svarbias rungtynes dažniausiai suklumpame, tikiuosi tai pasikartos ir šįkart”, – teigė T.Mahorič’ius.

Mindaugo Kavaliausko nuotrauka
Light.lt

Komentarai