Eurolyga pratęsė sutartį su VIASAT 0

ULEB Eurolygos vadovybė pratęsė televizijos transliacijų sutartį su VIASAT ateinantiems penkiems sezonams (2005-2010 m.) taip užsitikrindama rungtynių transliacijas šešiose šiaurės Europos valstybėse: Danijoje, Norvegijoje, Švedijoje, Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje. Šia sutartimi Eurolygos vadovai tikisi pritraukti 27 milijonus žiūrovų šiaurinėje Europos dalyje, regione, kuriame tik vienintelė Lietuva dalyvauja stipriausiame Europos vyrų krepšinio turnyre.

Be sutarties su VIASAT Eurolyga yra susitarusi dėl transliacijų teisių su “Canal+” (Prancūzija), “Supersport“ (Graikija), “RTR Sport” (Rusija), “MD International” (visos buvusios Jugoslavijos šalys) televizijomis, tačiau visos šios sutartys baigsis 2007 m. birželio mėn. Taip pat ateinantį sezoną galios sutartis su “Sky” televizija iš Italijos.

Pasak ULEB Eurolygos vykdančiojo direktoriaus Jordi Bertomeu, “ši sutartis su VIASAT yra pirmoji, dėl kurios sąlygų abi pusės sutarėme iš karto kai pradėjome patys valdyti televizijų transliacijų teises. Mums labai smagu, kad pavyko pasiekti visus tris išsikeltus tikslus: pasiekti kiek galimą didesnę auditoriją savo transliacijoms, užtikrinti žiūrovams transliacijų stabilumą ilgu laikotarpiu ir be viso to ženkliai padidinant savo pajamas palyginus su ankstesniais susitarimais su ta pačia televizijos kompanija. Norime padėkoti VIASAT vadovams už išreikštą pasitikėjimą mumis, jų lankstumą ir už pagalbą sprendžiant iškilusią situaciją Lietuvoje, kadangi dvi šios šalies komandos kitą sezoną rungtyniaus ULEB Eurolygos turnyre”.

Lietuva: keletas specialių sąlygų

Šioje sutartyje numatyta keletas svarbių sąlygų, atsižvelgiant į susiklosčiusią situaciją Lietuvoje, kai pirmą kartą šios šalies istorijoje, kuri turi gilias krepšinio tradicijas, deleguos dvi komandas į stipriausią žemyno turnyrą: “Žalgirį” ir “Lietuvos Rytą”. Tikėdamiesi užtikrinti kiek galima didesnį transliuojamų rungtynių skaičių Lietuvoje, sutartyje su VIASAT yra numatytos šios sąlygos:

Visų Kauno “Žalgirio” rungtynių, tiek namų tiek išvykos, transliacijų teisės atitenka TV3 LT televizijos kanalui, kuri pastaruosius du sezonus (2003-04 ir 2004-05) transliavo visas Eurolygos rungtynes, kuriose žaidė Kauno “Žalgiris”. Visų Vilniaus “Lietuvos Ryto” rungtynių 2005-06 metų sezone, tiek namų tiek išvykos, atitenka Lietuvos nacionaliniai televizijai LRT, kuri pastaraisiais metais transliavo visas ULEB Taurės rungtynes, kuriose Lietuvos sostinės ekipa dalyvavo.

Kauno “Žalgiris”, dabartiniai Lietuvos krepšinio lygos čempionai yra vienas iš 13 klubų, kurie turi trijų metų sutartį su Eurolyga. Visos šios sutartys baigsis po ateinančio 2005-06 metų sezono, tačiau privalo būti atnaujintos kitam trijų metų ciklui (2006-09) pagal Eurolygos nuostatuose išvardintus reikalvimus: nacionalinių ir tarptautinių turnyrų reitingus, krepšinio arenų standartus, viešbučių talpumą, tarptautinių oro uostų artumą ir kt. “Lietuvos Rytas” išsikovojo teisę žaisti Eurolygos turnyre praėjusį sezoną laimėdamas ULEB Taurės finalą prieš Kozanio “Makedonikos” (Graikija) Belgijoje, Šarlerua mieste.


Šaltinis: http://www.euroleague.net/

Komentarai