Kauno „Žalgiris“ išvyko į Estiją 0

Šiandien anksti ryte Kauno „Žalgiris“ išvyko į Estiją, kur sužais dvejas BBL čempionato rungtynes su Talino „Dalkia/Nybit“ ir „Pirita BM“ ekipomis. Pirmoji dvikova su „Dalkia/Nybit“ prasidės šiandien, 18 valandą, su „Pirita BM“ žalgiriečiai susitiks rytoj, mačo pradžia – taip pat 18 valandą.

Į Estijos sostinę neišvyko Kauno „Žalgirio“ fizinio parengimo treneris Aleksandras Kosauskas, puolėjas Vilmantas Dilys ir amerikietis Ed‘as Cota. Estijoje Kauno „Žalgiris“ žais su BBL čempionato autsaideriais, todėl pagrindinis žalgiriečių įžaidėjas liko Kaune, kur treniruosis individualiai. Legionierius, kuris vėliausiai prisijungė prie Kauno „Žalgirio“, toliau gerins savo sportinę formą.

Talino „Dalkia/Nybit“ klubas, per penkerias jau sužaistas rungtynes, iškovojo tik vieną pergalę. Išvykoje estai sugebėjo įveikti Liepojos „Livu alus“ komandą iš Latvijos. Paskutiniame mače, išvykoje, „Dalkia/Nybit“ nesugebėjo pasipriešinti LKL čempionato prizininkams Šiaulių „Šiauliams“. Estai buvo sutriuškinti net 36 taškų skirtumu. Tose rungtynėse estai dvitaškius metė vos 37.5% taiklumu, dar prastesnis buvo tritaškių pataikymas – vos 25%. Estijos klubo krepšininkai pralaimėjo ir kovą po krepšiais.

Rezultatyviausias „Dalkia/Nybit“ žaidėjas tose rungtynėse buvo Tanel‘is Sokk‘as, kuris pelnė 14 taškų, atkovojo tris kamuolius ir atliko du rezultatyvius perdavimus.

Antrasis Kauno „Žalgirio“ varžovas dar neragavo pergalęs skonio. Du lietuvius savo gretose turinti „Pirita BM“ ekipa pralaimėjo visas šešerias žaistas rungtynes. Paskutiniame mače, savų žiūrovų akivaizdoje, „Pirita BM“ komanda 72:119 neatsilaikė prieš Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkus. Tose rungtynėse „Pirita BM“ krepšininkai labai prastai metė dvitaškius – pataikė vos 7 metimus iš 32. Kiek geresnis buvo tritaškių pataikymas – 40.7 % tolimų metimų buvo taiklūs.

Rezultatyviausias estų gretose buvo lietuvis D.Sabaliauskas. Pastarasis puolėjas savo komandai pelnė 23 taškus bei atkovojo du kamuolius.

Komentarai