Šeštoji iš eilės Kauno „Žalgirio“ pergalė (papildyta) 0

Jau pasibaigė rungtynės tarp Kauno „Žalgirio“ ir Talino „Dalkia/Nybit“ ekipų – Lietuvos čempionai nuo pat mačo pradžios turėjo iniciatyvą savo rankose ir šventė užtikrintą, šeštąją pergalę iš eilės, rezultatu 88:67 (26:15, 15:19, 26:16, 21:17).

„Šiandien mes buvome ryškūs favoritai, todėl nekilo jokių abejonių dėl šios dvikovos galutinio rezultato.“ – po rungtynių sakė Kauno „Žalgirio“ treneris G.Krapikas.

Rezultatyviausias nugalėtojų gretose buvo D.Lavrinovičius, kuris pelnė 28 taškus, atkovojo 10 kamuolių, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir blokavo 1 varžovų metimą. Jis pataikė 9/9 dvitaškius, 1/1 tritaškį.

„Labai greitai keturias asmenines pražangas susirinko pagrindinis mūsų centro puolėjas Tanoka Beard‘as, todėl daugiau laiko aikštėje praleido D.Lavrinovičius, gerą progą pažaisti gavo D.Šilinskis. D.Lavrinovičiaus pasirodymas buvo išties puikus – puolėjo žaidimas buvo agresyvus, naudingas ir rezultatyvus. “ – teigė G.Krapikas.

15 taškų prie žalgiriečių pergalės pridėjo S.Serapinas. 9 įmetė J.Mačiulis, 8 – V.Ginevičius ir P.Jankūnas, 4- D. Šilinskis, 3- A.Aleksandrovas, 6 – T.Beardas. Komandos kapitonas šiose rungtynėse žaidė tik 13 min. Žalgiriečiai dvitaškius metė 63.9% taiklumu, tritaškius – 41.7%

„Davėme pažaisti tiems krepšininkams, kurie mažai laiko praleisdavo aikštelėje arba dar visai nebuvo rungtyniavę oficialiose varžybose. Šiame mače daug žaidė ir Ž.Kelys, ir A.Aleksandrovas. Jiems tai buvo puiki proga atsikratyti rungtynių jaudulio, kuris vis dar persekioja jaunus krepšininkus, įgauti patirties. Džiugu, kad mums šią progą pavyko išnaudoti maksimaliai. Rytojaus rungtynėse stengsimės, kad daugiau laiko aikštelėje praleistų T.Beard‘as, leisime žaisti tiems, kurie šiandien gavo daugiau poilsio. “ – pripažino G.Krapikas.

Talino „Dalkia/Nybit“ klubas, per penkerias iki tol sužaistas rungtynes, iškovojo tik vieną pergalę. Tarp septyniolikos BBL čempionato komandų, ši Estijos ekipa užima tryliktą poziciją.

Išvykoje estai sugebėjo įveikti tik turnyro autsaiderę Liepojos „Livu alus“ komandą iš Latvijos, tačiau pralaimėjo Panevėžio „Panevėžio“, Venspilio „Venspils“ ir Vilniaus „Sakalų“ krepšininkams. Paskutiniame mače, išvykoje, „Dalkia/Nybit“ nesugebėjo pasipriešinti ir LKL čempionato prizininkams Šiaulių „Šiauliams“. Estai buvo sutriuškinti net 36 taškų skirtumu. Tose rungtynėse estai dvitaškius metė vos 37.5% taiklumu, dar prastesnis buvo tritaškių pataikymas – vos 25%. Estijos klubo krepšininkai pralaimėjo ir kovą po krepšiais.

Rezultatyviausias „Dalkia/Nybit“ žaidėjas tose rungtynėse buvo Tanel‘is Sokk‘as, kuris pelnė 14 taškų, atkovojo tris kamuolius ir atliko du rezultatyvius perdavimus. Iki šių rungtynių T.Sokk‘as vidutiniškai pelnė po 17.4 taško ir atlieka po 3.4 rezultatyvaus perdavimo. Jis buvo naudingiausias „Dalkia/Nybit“ žaidėjas.

Komentarai