Kauno „Žalgiris“ sutriuškino „Pirita BM“ (papildyta) 0

Kauno “Žalgiris” jau sužaidė antrąsias BBL čempionato rungtynes Estijoje. Lietuvos čempionų varžovais buvo Talino “Pirita BM” krepšininkai. Žalgiriečiai nuo pat mačo pradžios pranoko estus ir turėjo iniciatyvą savo rankose.

Rungtynės baigėsi lengva, triuškinančia Kauno „Žalgirio“ pergale, rezultatu 71:104 (19:28, 19:29, 16:15, 17:32).

Rezultatyviausias žalgiriečių gretose buvo Simonas Serapinas, pelnęs 19 taškų. T.Beard’as ir V.Ginevičius įmetė po 14. „Žalgirio“ kapitonas taip pat atkovojo 13 kamuolių. Sėkmingai pasirodė P.Jankūnas, kurio sąskaitoje 17 taškų ir 11 atkovotų kamuolių. R.Freeman’as prie pergalės pridėjo 13 taškų, D.Lavrinovičius – 11 tšk. ir 6 atk. kamuoliais. J.Mačiulis ir A.Aleksandrovas pelnė po 7 taškus, 2 pridėjo Ž.Kelys.

Talino „Pirita BM“ komandoje išsiskyrė lietuvis D.Sabaliauskas, kuris pelnė 18 taškų.

„Šiose rungtynėse mes buvome ryškūs favoritai, todėl mačo baigtis nekėlė didelių klausimų. Visi krepšininkai žaidė pagirtinai, į aikštelę neišbėgo tik D.Šilinskis, nes norėjome, kad daugiau laiko pažaistų T.Beard’as, kuris vakar dienos dvikovoje greitai susirinko keturias pražangas. Reikėjo išlaikyti jo žaidybinį ritmą. Taip pat šiandien rezultatyviai ir naudingai pasirodė D.Lavrinovičius ir P.Jankūnas. Kaip ir vakar, leidome daugiau laiko žaisti jauniesiems mūsų krepšininkams.“ – po varžybų sakė Kauno „Žalgirio“ treneris G.Krapikas.

Žalgiriečiai dvitaškius metė 58.5% taiklumu, tritaškius – 43.9%. Kauniečiai atkovojo 45 kamuolius, kai tuo tarpu estai – 30.

Talino “Pirita BM” klubas BBL čempionate iki šiol dar neragavo pergalęs skonio. Du lietuvius savo gretose turinti „Pirita BM“ ekipa pralaimėjo visas šešerias jau sužaistas rungtynes. “Pirita BM” nesugebėjo pasipriešinti Valmieros “Lačplėša alus” krepšininkams iš Latvijos, LKL prizininkams Šiaulių “Šiauliams”. Estai pralaimėjo ir Kauno “Atletui”, Kėdainių “Nevėžiui” bei Latvijos čempionams Venspilio “Venspils”

Paskutiniame mače, savų žiūrovų akivaizdoje, „Pirita BM“ komanda 72:119 neatsilaikė prieš Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkus. Tose rungtynėse „Pirita BM“ krepšininkai labai prastai metė dvitaškius – pataikė vos 7 metimus iš 32. Kiek geresnis buvo tritaškių pataikymas – 40.7 % tolimų metimų buvo taiklūs.

Rezultatyviausias estų gretose buvo lietuvis D.Sabaliauskas. Pastarasis puolėjas savo komandai pelnė 23 taškus bei atkovojo du kamuolius.

Šis lietuvis yra naudingiausias “Pirita BM” ekipos žaidėjas, kuris per rungtynes vidutiniškai pelno 16 taškų ir atkovoja 3.4 kamuolio. Alvydas Tenys, antrasis Talino „Pirita BM“ klubo krepšininkas iš Lietuvos, per kiekvienas varžybas po krepšiais sugriebia 9.33 kamuolio ir pagal šį rodiklį yra geriausias Estijos komandoje. Jis taip pat vidutiniškai pelno 11.3 taškų.

Kauno „Žalgirio“ gretose ir toliau naudingiausiai rungtyniauja amerikietis Tanoka Beard‘as. Komandos kapitonas BBL čempionate vidutiniškai pelno po 16.7 taško ir atkovoja 8 kamuolius. Darjušas Lavrinovičius yra daugiausiai kamuolių po krepšiais atkovojantis žalgirietis. Jis per kiekvienas varžybas po krepšiais sugriebia 9.7 kamuolio. Lietuvos čempionams D.Lavrinovičius vidutiniškai pelno po 15.8 taško.

Komentarai