„Žalgirio“ jaunimo komandos gretose – naujokas iš Serbijos 0


Šiandien Kauno „Žalgirio“ jaunimo komandoje debiutavo jaunasis krepšinio talentas iš Serbijos ir Juodkalnijos – Vladimiras Štimacas. 19- metis, 210 cm. ūgio puolėjas į aikštelę išbėgo Šilutėje, kur vietos komanda savo aikštėje žaidė su Kauno „Žalgirio – Sabonio mokyklos“ ekipa.

Legionierius šiose rungtynėse pelnė 14 taškų, atkovojo 11 kamuolių. O Kauno klubas šventė užtikrintą pergalę, rezultatu 91:77. „Vladimiras labai norėjo kuo geriau sužaisti šioje dvikovoje, todėl iš pradžių buvo nervingas, krepšininką kamavo jaudulys. Todėl jis gana greit susirinko tris pražangas ir aš buvau priverstas jį pasodinti ant suolo. Tačiau sugrįžęs į aikštę jis elgėsi daug racionaliau, pamiršo nervinę įtampą ir buvo labai naudingas mūsų komandai.
Vladimiras žaidė 18 minučių, per kurias spėjo įmesti 14 taškų, jis pataikė keturis dvitaškius iš penkių, o rungtynių pabaigoje įmetė gražų tritaškį.“ – sakė Kauno „Žalgiris – Sabonio mokykla“ vyriausiasis treneris Rimantas Grigas.

Anot R.Grigo, naujasis komandos narys yra labai darbštus, draugiškas ir linksmas, greitai pritapo prie kolektyvo. Aukštaūgis yra labai aktyvus baudos aikštelėje ir geras kovotojas dėl kamuolių. „Mums labai trūko tokio žaidėjo, dabar bus lengviau atakuojantiems krepšininkams, turėsime daug jėgos po krepšiu.
Šis krepšininkas yra tikrai perspektyvus ir jo galimybės nuteikia optimistiškai“ – džiaugėsi R.Grigas.

Pats V.Štimacas taip pat liko patenkintas savo debiutu. Naujajį komandos draugą gyrė ir Kauno „Žalgiris – Sabonio mokykla“ ekipos kapitonas Mantas Kalnietis, kuris sakė, kad V.Štimacas yra protingas žaidėjas, geras kovotojas dėl kamuolių, puikiai matantis aikštę. M.Kalnietis taip pat pripažino, kad serbas yra labai draugiškas, įdomus žmogus – jis gali padėti komandai kovoti dėl pergalių ir tapti vienu iš pagrindinių ekipos ramščių svarbiausiuose mačuose.

V.Štimacas pastaruosis tris sezonus atstovavo Belgrado „Beovuk“ jaunimo komandai.

Perspektyvus ir talentingas aukštaūgis 2004 m. buvo išrinktas naudingiausiu Serbijos ir Juodkalnijos jaunučių čempionato finalinių rungtynių žaidėjų.
Šiemet Vladimiras Štimacas atstovavo Serbijos ir Juodkalnijos rinktinei Europos jaunių čempionate. Serbai finale, kuris vyko gimtajame V.Štimaco mieste – Belgrade, įveikė Turkijos nacionalinę rinktinę ir tapo nugalėtojais.

Nuotrauka: zalgiris.lt

Komentarai