Kauno „Žalgiris“ sumindė „Atletą“ 0

Šiandien Kauno „Žalgiris“ LKL/BBL čempionate iškovojo septintąją pergalę iš eilės – Lietuvos čempionai nugalėjo to paties miesto „Atleto“ klubą. Tai buvo paskutinė žalgiriečių repeticija prieš pirmąsias Eurolygos rungtynes. Prieš šią dvikovą buvo oficiailiai pristatytas naujasis kauniečių legionierius Larry Elias Ayuso, kuriam 23 numeriu pažymėtus marškinėlius įteikė komandos kapitonas T.Beardas. L.Ayuso plojimais pasveikino ir žiūrovai, susirnkę stebėti šias varžybas.

Rungtynes, kurios vyko A.Sabonio krepšinio mokyklos salėje, pradėjo tokie komandų startiniai penketai: Kauno „Žalgiris“ – E.Cota, T.Beard‘as, J.Mačiulis, S.Serapinas ir D.Lavrinovičius. „Atleto“ gretose pirmieji į aikštę išbėgo: M.Kalvelis, R.Stankevičius, E.Mikalajūnas, T.Rinkevičius ir G.Vileita.

Rungtynės prasidėjo labai rezultatyviai – dominavo greitas, atakuojantis krepšinis.

Nors mačo pradžioje greitesni ir taiklesni atrodė „Atleto“ krepšininkai, tačiau pamažu Kauno „Žalgiris“ perėmė iniciatyvą ir pradėjo diktuoti žaidimo eigą. Ypač žalgiriečiai pranoko „Atletą“ baudos aikštelėje, kurioje šeimininkavo T. Beard‘as ir D.Lavrinovičius. Sužaidus šešias minutes T.Beard‘as pelnė du taškus su pražanga ir pirmąkart šiose rungtynėse išvedė savo komandą į priekį – 17:16. Netrukus taiklų tolimą metimą pataikė ir S.Serapinas.

Kauno „Žalgiris“, iki pirmojo kėlinio pabaigos likus kiek daugiau nei minutei, 9-3 pranoko savo varžovus kovoje dėl atkovotų kamuolių ir vis tolo nuo priešininkų – ši mačo dalis baigėsi septynių taškų žalgiriečių persvara. „Atleto“ ekipoje pirmajame kėlinyje naudingiausiai žaidė R.Stankevičius, kuris įmetė 9 taškus.

Antroje šių rungtynių dalyje vaizdas nepasikeitė. Kauno „Žalgiris“ demonstravo gražų akiai krepšinį, pranokdami svečius pagal visus žaidybinius komponentus. Kėlinuko pabaigoje Lietuvos čempionai truputį atsipalaidavo, todėl atsirado žaidybinio broko.

Tačiau žiūrovams žalgiriečiai surengė tikrą krepšinio spektaklį – D.Lavrinovičius ir T.Beard’as vainikavo antrąjį kėlinį įspūdingais dėjimais – 53:32.

Rezultatyviausias Lietuvos čempionų gretose iki didžiosios pertraukos buvo D.Lavrinovičius, pelnęs18 taškų ir atkovojęs 8 kamuolius, 16 pridėjo ir 4 kamuolius po krepšiais sugriebė T.Beard‘as. Svečių gretose išsiskyrė R.Stankevičius, pelnęs 12 taškų ir atlikęs 2 rezultatyvius perdavimus. Jis buvo vienintelis krepšininkas „Atleto“ klube, įmetęs daugiau nei 10 taškų.

Trečiasis kėlinys prasideda P.Jankūno dėjimu, kurį žiūrovai palydi ovacijomis. Žalgiriečiai ir toliau tolo nuo varžovų, daugiau laiko pažaisti gavo jaunieji Kauno „Žalgirio“ krepšininkai – J.Mačiulis, Ž.Kelys, V.Dilys ir A.Aleksandrovas. Per šias rungtynes visi žalgiriečiai nelik „sausi“, efektyviai žaidė J.Mačiulis, kuris iš viso pelnė 8 taškus ir buvo rezultatyviausias tarp „Žalgirio“ jaunųjų žaidėjų. Trečiame kėlinyje nedideles traumas gavo G.Vileita ir R.Rinkevičius – tai dar labiau susilpnino Kauno „Atletą“. Ši mačo dalis baigėsi 75:45 žalgiriečių naudai.

Paskutinis kėlinys, tiek „Žalgiriui“, tiek „Atletui“, buvo tik formalumas. Įpusėjus paskutiniajai rungtynių daliai, žalgiriečių persvara buvo jau 41 taškas. Šiame mače šeimininkai dvitaškius metė 60% taiklumu, tritaškius – 40%. Žalgireičiai atkovojo 49 kamuolius, kai tuo tarpu “Atleto” krepšininkai – tik 29. Svečiai iš artimų distancijų metė 27.3 % taiklumu, o tritaškius dar prasčiau – 25.8%.

Lietuvos čempionai be vargo sutriuškino savo varžovus rezultatu 98:55. Rezultatyviausas nugalėtojų gretose buvo D.Lavrinovičius, pelnęs 27 taškus ir atkovojęs 12 kamuolių, 18 į savo sąskaitą įsirašė T.Beardas. Komandos kapitonas atkovojo penkis kamuolius. 15 pridėjo P.Jankūnas. Svečių gretose naudingiausias buvo R.Stankevičius, kuris įmetė 18 taškų, 9 pelnė M.Kalvelis. Jis taip pat atkovojo 9 kamuolius.

Po rungtynių vykusioje spaudos konferencijoje, Kauno „Žalgirio“ vyr. treneris A.Sireika sakė, kad apie šias varžybas nėra ko kalbėti, nes viską pasako pats rezultatas. Kalbėdamas apie artėjantį Eurolygos sezoną, „Žalgirio“ strategas teigė, jog pagrindinis tikslas išlieka tas pats – patekti į Top 16. Kauno klubo treneriai taip pat pripažino, kad naujasis Lietuvos čempionų žaidėjas, Larry Elias Ayuso, labai sustiprins ekipą, būtent tokio krepšininko trūko žalgiriečiams. „Norėtųsi, kad L.E.Ayuso kuo greičiau išbėgtų į aikštelę, o ne sėdėtų ant atsarginių suolo“ – sakė A.Sireika.

Komentarai