Krepšinio specialistams „Žalgirio“ startas Eurolygoje paliko gerą įspūdį 0

Vladas Garastas (Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas): „Pirmosios „Žalgirio“ rungtynės Eurolygoje man paliko gana gerą įspūdį. Labai patiko jaunieji žalgiriečiai, ypatingai  daug komplimentų galima pasakyti P.Jankūnui, nustebino ir S.Serapinas. Komanda šiose rungtynėse sugebėjo atsikratyti nervinės įtampos, kuri visąlaik slegia per pimąsias varžybas, ypač Eurolygoje. Ilgą laiką žalgiriečiai buvo priversti vytis varžovus, tačiau parodė kovingą, vyrišką dvasią ir iškovojo gražią pergalę. Šiame mače persilaužimas įvyko tuomet, kai aikštę paliko T.Beardas, kuris ketvirtajame kėlinyje buvo išmuštas iš vėžių. Tačiau nėra to blogo, kas neišeitų į gera. Atsirado kiti žaidėjai, kurie sugebėjo padėti komandai. Darkart paminėsiu, kad nudžiugino P.Jankūno pasirodymas. Vos 21erių metų krepšininkas buvo tikras lyderis, aikštėje elgėsi kaip patyręs žaidėjas.

„Žalgiris“ iš tikrųjų teikia daug vilčių.

Šiose rungtynėse neblogai atrodė ir E.Cota, kuris atliko keletą svarbių perdavimų, svarbiais momentais perėmė kamuolių.

„Žalgiryje“ jau ryškėja komandinio žaidimo kontūrai. Stiprioji „Žalgirio“ pusė ir buvo ta, kad kauniečiai kovojo nuo pradžių iki galo, parodė tikrą, čempionišką charakterį. Trenerius taip pat galima pagirti, jų sprendimai buvo teisingi. „Žalgiris“ dar kart parodė, kas yra Lietuvos krepšinio autoritetas.“

Mindaugas Arlauskas (buvęs „Žalgirio“ gynėjas): „Nors reziumuoti dar anksti – sezono pradžia , sužaistos tik pirmosios rungtynės Eurolygoje, komanda neseniai susibūrusi, tačiau Lietuvos čempionai palieka tikrai gerą įspūdį. Žalgiriečiai jau pradeda susižaisti ir pajusti žaidybinį ritmą. Ši pergalė kauniečiams yra didelis pliusas, kurį pajaus ne tiek dabar, kiek  ateityje. Šis laimėjimas ilgai lauktas, todėl psichologiškai svarbus  tiek žaidėjams, tiek treneriams.

Visi žalgiriečiai pasirodė gerai, net sunku ką išskirti. Pradeda žaisti amerikietis E. Cota – taip, kaip mes jau buvom įpratę matyti jį prieš metus. Kitas legionierius R. Freeman‘as dar neparodė visų savo galimybių.

 „Žalgirio“ sudėtis yra galinga, naujasis legionierius iš Puerto Riko L.Ayuso kauniečius dar labiau sustiprins. Manau, kad Lietuvos čempionams dabar nėra neįveikiamų komandų, žalgiriečiai gali kovoti su bet kuriuo Eurolygos varžovu.

Pirmoji pergalė parodė, kad „Žalgiris“ yra viena iš geriausių ekipų Eurolygoje.“

 Olimpinis čempionas Modestas Paulauskas: „Vakarykštis rezultatas mane tikrai nudžiugino, smagu, kad „Žalgiryje“ bendrą kalbą randa jaunieji ir jau patyrę žaidėjai. Nors iš pirmųjų rungtynių dar  sunku kažką nuspręsti apie komandos pajėgumą, tačiau šiame mače atsiskleidė žalgiriečių kovingumas, noras laimėti – jie  buvo stipresni psichologiškai, sugebėjo nusikratyti įtampos ir išlaukė savo pergalės. Norėčiau labai pagirti trenerius, kurie puikai vadovavo komandai, atliko savalaikius keitimus. Su kiekvienom rungtynėm „Žalgiris“ tik tobulės ir stiprės“.

 

Komentarai