Dramatiška ir ilga kova baigėsi žalgiriečių pergale (papildyta) 0

Šiandien Kauno “Žalgiris” sužaidė trečiąsias 2005/60 m. sezono LKL čempionato rungtynes. Lietuvos čempionai išvykoje susitiko su Vilniaus “Sakalais”. Šiose rungtynėse debiutavo naujasis Kauno klubo legionierius iš Puerto Riko Larry Elias Ayuso.

Po pirmojo kėlinio, rezultatu 20:23 pimavo „Žalgiris“. Svečiai aktyviai pradėjo šį mačą, pranoko „Sakalus“ tiek atakuodami, tiek gynyboje. Labai sėkmingai žaidė kauniečių aukštaūgiai, kurie laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių. Baigiantis kėliniui vilniečiai pradėjo mėtyti iš tolimų distancijų ir sumažino skirtumą. Vienu buvo metu net 8 taškais jau pirmavo žalgiriečiai. „Sakalai“ šiame kėlinyje pataikė 4 tritaškius metimus.

Antrajame kėlinyje „Sakalai“ toliau neleido atsipalaiduoti žalgiriečiams ir po 5 minučių turėjo 4 taškų pranašumą. Vilniečiai gerai atakavo iš toli – per du kėlinius šeimininkai pataikė 8 tritaškius iš 15. Tuo tarpu svečių tolimi metimai skriejo pro šalį. Ir šioje rungtynių dalyje naudingai žaidė „Žalgirio“ aukštaūgiai, tačiau spragos gynyboje neleido pasivyti „Sakalų“ krepšininkų. Kiek netikėtai Vilniaus klubas, po antrojo kėlinio pirmavo, rezultatu 43:40.

Po didžiosios pertraukos „Sakalai“ toliau nemažino tempo – 2 minučių atkarpą šeimininkai laimėjo 8:1. Žalgiriečiai ir toliau prastai ginėsi.Tik įpusėjus trečiajam kėliniui S.Serapinas pataikė pirmajį Kauno klubo tolimą metimą. Kauniečiai trečiajame kėlinyje suklydo septynis kartus. „Žalgirio“ krepšininkai iki pat šios rungtynių dalies pabaigos nesugebėjo sustabdyti įsibėgėjusių šeimininkų, kėlinys baigėsi 18 taškų „Sakalų“ persvara – 71:53.

Paskutiname kėlinyje žalgiriečiai atsitokėjo ir pradėjo vytis varžovus. Kauniečiai jau pirmosiomis minutėmis pamažu perėmė iniciatyvą, privertė klysti „Sakalus“ Po labai svarbaus L.Ayuso tritaškio metimo, likus žaisti mažiau nei dvi minutes, Vilniaus klubo persvara buvo tik 3 taškai. Vėliau dar vieną tolimą metimą pataikė E.Cota ir išlygino rungtynių rezultatą – 80:80. Lemiamos buvo paskutinės mačo akimirkos – likus žaisti 10 sekundžių, „Sakalai“ dar turėjo dviejų taškų pranašumą, tačiau „Žalgirio“ herojumi tapo P.Jankūnas, pataikęs dvitaškį metimą ir išplėšęs pratęsimą – 82:82.

Pratęsimo metu ir toliau tęsėsi inirtinga ir atkakli kova. Likus žaisti vienai minutei, labai svarbų tolimą metimą pataikė L.Ayuso ir žalgiriečiai atsilikinėjo tik 2 taškais. Šeimininkai nesugebėjo pelnyti taškų, o žalgirietis P.Jankūnas pridėjo dar du – 93:93. Antrasis pratęsimas.

Antrajam pratęsimui daugiau jėgų išlaikė žalgiriečiai. Galima akyti, kad Kauno klubą į pergalę šioje rungtynių dalyje vedė naujasis legionierius L.Ayuso ir P.Jankūnas, kuris pelnė paskutinius „Žalgirio“ taškus – pataikė vieną baudos metimą ir atkovojo kamuolį po netaiklios šeimininkų atakos – finalinė šių ilgų ir dramatiškų varžybų sirena paskelbė Lietuvos čempionų išvargtą, bet įspūdingą pergalę, rezultatu 103:101.

„Nenoriu teisinti savo žaidėjų, tačiau mes tik vakar vakare gįžome iš Eurolygos rungtynių, neturėjome laiko pasitreniruoti prieš šias varžybas. O priešininkai laukė mūsų pasiruošę mesti iššūkį – todėl dvikova klostėsi labai sunkiai ir dramatiškai. Iki ketvirtojo kėlinuko prastai atakavome ir gynėmės, tačiau per likusią rungtynių dalį įrodėme savo potencialą ir stiprų charakterį. Puikiai lemiamose akimirkose pasirodė L.Ayuso, kuris buvo vienas iš komandos lyderių. Būtent tokį žaidėjo mes ieškojome ir šis mačas tapo įrodymu, kad mes tokį žaidėją ir radom. Jei rungtynės būtų buvę lengvos, L.Ayuso nebūtų taip atsiskleidęs. Legionierius žaidė 45 minutes, pelnė 27 taškus, pataikė penkis tolimus metimus iš devynių. Taip pat labai sėkmingai žaidė P.Jankūnas, J.Mačiulis ir T.Beard’as, kurie svariai prisidėjo prie šios dienos pergalės.“ – po rungtynių sakė Kauno „Žalgirio“ treneris G.Krapikas.

„Žalgirio“ kapitonas Tanoka Beardas surinko 24 taškus (7 atk.kam.), Jonas Mačiulis – 21 (6 atk.kam.), Paulius Jankūnas – 18 (16 atk.kam.) Simonas Serapinas – 10 taškų.

Šeimininkų komandoje nesustabdomi buvo Eligijus Redeckas (5/10 tritaškiai, 6 per.kam.) ir Erikas Kučiauskas (5/8 tritaškiai), kurie surinko po 25 taškus, Rolandas Vaičius pridėjo 13, o Rolandas Skaisgirys – 12 taškų (9 rez.perd.).

Kauno “Žalgirio” varžovai LKL čempionate kolkas sužaidė tik vienerias varžybas. Vilniaus klubas savo aikštėje žaidė su Kauno “Atletu” ir iškovojo pergalę, rezultatu 77:69. Rezultatyviausias nugalėtojų komandoje tame mače buvo Eligijus Redeckas, pelnęs 18 taškų. Rolandas Matulis pridėjo 13 taškų, Arnas Labuckas – 12.

Kauno “Žalgiris” LKL čempionate taip pat žengia neklupčiodamas. Žalgiriečiai savo sąskaitoje turi dvi pergales – išvykoje Kauno klubas be vargo palaužė Klaipėdos “Neptūno” krepšininkus, o A.Sabonio krepšinio mokyklos salėje sutriuškino Kauno “Atletą”. Rezultatyviausias paskutinėse rungtynėse buvo D.Lavrinovičius, kuris per beveik 24 minutes pelnė 27 taškus, atkovojo 12 kamuolių bei išprovokavo 7 varžovų pražangas. Komandos kapitonas Tanoka Beard’as prie pergalės pridėjo 18 taškų, 5 atkovotus kamuolius ir 4 rezultatyvius perdavimus.

Komentarai