Naujojo sezono Vitorijos „Tau Ceramica“ 0

Ketvirtadienį Kauno „Žalgiris“  žais antrąsias 2005/06 m. sezono Eurolygos rungtynes. Kauno sporto halėje Lietuvos čempionai priims Vitorijos „Tau Ceramica“ krepšininkais iš Ispanijos.

Kauno „Žalgiris“ ir „Tau Ceramica“ paskutinį kartą buvo susitikę praėjusiame sezone, Eurolygos Top16 varžybose. Kauniečiai išvykoje patyrė skaudų pralaimėjimą, rezultatu   100:69, o atsakomosiose rungtynėse kauniečiai tik po atkaklios dvikovos nusileido savo varžovams iš Ispanijos –  82:86. “Tau Ceramica” 2004/2005 Eurolygos sezone pateko į finalinį ketvertą ir nukeliavo iki super finalo, kuriame turėjo pripažinti Tel Avivo „Maccabi“ pranašumą.

Prieš prasidedant naujajam sezonui “Tau Ceramica” neteko vieno pagrindinių savo žaidėjų – lietuvio A.Macijausko, kuris dabar ragauja NBA duonos. Iš “TAU Ceramicos” į stirpriausią pasaulio lygą išvyko ir Jose Manuel’is Colderon’as.

Komandą taip pat paliko ir temperamentingasis vyriausiasis treneris, serbas Duško Ivanovičius, kuris stojo prie “Barselonos” ekipos vairo. Jį, mažiausiai dvejiems metams, pakeitė ispanas Pedro Martinez’as, kuris praėjusiame sezone vadovavo “Gran Canaria” ekipai.

Tačiau baskų klubas išlaikė kitus svarbiausiausiu savo krepšininkus – kapitoną ir pagrindinį pergalių kalvį, argentinietį Luis’ą Scola, kitą centro puolėją, buvusį žalgirietį Kornel’į David’ą, atakų organizatorių Pablo Prigioni, puolėją Travis’ą Hansen’ą

Šis Ispanijos klubas pasipildė ir taip galingą priekinę liniją , iš NBA atsivilioję patyrusį 30-metį serbą Predrag’ą Drobnjak’ą, kuris praėjusiame sezone atstovavo Atlantos “Hawks”.  Tačiau tai ne vienintelis  krepšininkas, į “Tau Ceramicą” atvykęs iš NBA. Klubo naujokas, amerikietis Casey’us Jacobsen’as praėjusiame sezone taip pat žaidė stipriausioje pasaulio lygoje – Fynikso “Suns” klube, o šių metų vasarį buvo išmainytas į Naujojo Orleano  “Hornets”.

“Tau Ceramica” rungtyniauja  iš “Ulker” komandos atėjęs gynėjas Serkan’as Erdogan’as bei kroatas Roko Leni Ukičius, kuris praėjusiame sezone žaidė KK “Split”.

Ispanijos čempionate (ACB) “Tau Ceramica” po šešerių sužaistų rungtynių, turnyrinėje lentelėje žengia antra, iškovojusi penkias pergales ir patyrusi vieną nesėkmę.

Paskutiniame mače, sekmadienį (11-06), baskų klubas varžovų aikštelėje, rezultatu 76:87, nusileido Malagos “Unicaja” krepšininkams.

Vitorijos komandą tempė priekinės linijos žaidėjai. 29 taškus pelnė aukštaūgis Luisas Scola (13/19 dvitaškių, 9 atk. kam., 5 kl.), 14 — serbas Predragas Drobnjakas, 12 — vengras Kornelis Davidas.

Po šio pralaimėjimo „Tau Ceramica“ lyderio poziciją užleido Barselonos „Winterthur FCB“ klubui, kuris ACB čempionate žengia be pralaimėjimų.

2005/06 m. sezono Eurolygos turnyre “Tau Ceramica” krepšininkai iškovojo pirmąją pergalę. Savo aikštėje,  rezultatu 77:69, baskai pranoko  Bolonijos „Climamio“ .

Naudingiausiai tame mače žaidė L.Scola, kuris pelnė 18 taškų ir atkovojo 6 kamuolius.

17 pridėjo ir 3 kamuolius atkovojo S.Erdogan’as. O  K.David’as atliko dvigubą dublį – įmetė 14 taškų ir atkovojo 10 kamuolių.

Ispanijos čempionate „Tau Ceramica“ gretose daugiausiai taškų pelno ir kamuolių atkovoja Luis‘as Scola. Argentinietis vidutiniškai pelno po 19.8 taško ir atkovoja po 8.3 kamuolio. Daugiausiai rezultatyvių perdavimų Vitorijos klube atlieka italas Pablo Prigioni – vidutiniškai 6.83 karto per kiekvienas rungtynes.

Komentarai