Kauno „Žalgiris“ triumfavo prieš baskų klubą 0

Lietuvos čempionai tęsia pergalių seriją Europoje – žalgiriečiai pilnutėlėje Kauno sporto halėje palaužė Vitorijos „Tau Ceramicos“ krepšininkus rezultatu 63:58.

Rungtynes geriau pradėjo varžovai, kurie po kelių sėkmingų Luiso Scola‘os metimų pirmavo 4:0. Kauniečiai atsakė Eliaso Ayuso tritaškiu bei Darjušo Lavrinovičiaus dvitaškiu. Pirmojo kėlinuko metu pirmaujančios komandos keitėsi kelis kartus, tačiau sėkmingiau rungtyniavo ispanai, kurie ir laimėjo kėlinuką 18:16.

Antrame kėlinuke rungtynių scenarijus nesikeitė – komandas vieną nuo kitos skyrė keli taškai. Ketvirtį sėkmingiau užbaigė „Žalgiris“, kuris prieš didžiąją pertrauką pirmavo minimaliu skirtumu 29:28.

Antroje rungtynių pusėje kauniečiai padidino apsukas. Ispanai suklydo dukart iš eilės ir buvo nubausti keturiais lengvais taškais po greitų atakų – abu kartus pasižymėjo Simonas Serapinas po Vido Ginevičiaus perdavimų.

Paskutiniame ketvirtyje „Žalgiris“ padidino skirtumą ir pirmavo dešimties taškų skirtumu. Ispanai bandė spausti, tačiau šeimininkai svarbiomis akimirkomis rungtyniavo užtikrintai. Nesudrebėjo ranka ir jaunam Jonui Mačiuliui, kuris iki rungtynių pabaigos likus trims minutėms pataikė labai svarbų tritaškį. Svečiams pavyko tik sušvelninti skirtumą – kartu su finaline sirena iš vidurio aikštės pataikė ispanų snaiperis Serkanas Erdoganas.

„Žalgiriui“ daugiausiai taškų pelnė R.Freemanas – 17 (5 atk. kam.), D.Lavrinovičius 12 (8 atk. kam.), P.Jankūnas 9 (11 atk. kam.), V.Ginevičius 8 (4 rez. perd.).

Varžovams L.Scola pelnė 22 taškus ir atkovojo 9 kamuolius, P.Prigioni 11 (6 rez. perd.), S.Erdoganas 10.

Vyriausiasis „Tau Ceramica“ treneris Pedro Martinezas po rungtynių sakė, kad komanda prastai atakavo ir gynėsi, o po didžiosios pertraukos dar ir dažnai klydo. Anot stratego, ilga kelionė į Kauną įtakos rungtynių baigčiai neturėjo. P.Martinezas taip pat kalbėjo, jog žinojo, kad Beardas nežais, tačiau šios žinios neturėjo įtakos jo sprendimams, nes „Žalgiryje“ atsirado kitų žaidėjų, kurie sugebėjo tinkamai pakeisti kapitoną.

„Tau Ceramica“ treneris patikino, kad jo ekipa nėra krizėje – tiesiog varžovai šiandien žaidė geriau.

Varžovų snaiperis Serkanas Erdoganas buvo nusiminęs savo komandos pralaimėjimu ir teigė, jog jo komandai pritrūko susižaidimo. „Žalgiris“ žaidė tipišką lietuvišką krepšinį, o mes sužaidėme blogai.“

Vyriausiasis „Žalgirio“ treneris Antanas Sireika po rungtynių sakė, kad žinia apie T.Beardo traumą sukrėtė visą komandą. Pagrindinė trenerio užduotis buvo įkvėpti žaidėjams kovingumo. „Mes įrodėme, kad ir tokiose situacijoje galime sužaisti gerai. Puikiai atsiskleidė Darius Šilinskis. O šiaip džiaugiuosi visais, kurie buvo aikštelėje, nors Ayuso dar nesugebėjo perprasti Eurolygos žaidimo, nors pirmas jo tritaškis davė toną visai komandai. Per pertrauką išsprendėme Scola‘os problemą, pagerėjusi gynyba atvedė mus į pergalę“.

„Žalgirio“ žaidėjas Jonas Mačiulis kalbėjo, jog prieš rungtynes nesijaudino, nes atsakingose rungtynėse dalyvavo nebe pirmą kartą ir sakė, jog savo žaidimą vertino neblogai.

Nuotraukos: euroleague.net

Komentarai