Kauno „Žalgiris“ pasiruošęs priimti „Tau Ceramicos“ iššūkį 0

Kauno „Žalgiris“ pasiruošęs priimti „Tau Ceramicos“ iššūkį ir atsirevanšuoti už du paskutinius pralaimėjimus.

„Žalgirio“ vyriausiasis treneris A.Sireika: „ Tau Ceramicą“ šiemet paliko du ryškūs šios komandos žaidėjai – A.Macijauskas ir J.Colderonas, tačiau komanda išliko panašaus pajėgumo, nes išsaugojo svarbiausių žaidėjų branduolį. Baskų klubą sustiprino iš „Ulker“ atėjęs gynėjas S.Erdoganas, kuris pirmose Eurolygos rungtynėse su Bolonijos „Cimamio“, buvo vienas iš geriausių Vitorijos klubo žaidėjų. Priekinė „Tau Ceramicos“ linija dar labiau sustiprėjo – iš NBA atėjo P.Drobnjakas, liko T. Spliteris, L.Scola, ekipą sustiprino ir dar vienas NBA žaidėjas, amerikietis C. Jacobsenas. Nors varžovai pakeitė trenerius, tačiau komandos žaidimo braižas išliko labai panašus, tie patys deriniai. P.Martinezas nieko negriovė, komanda liko ant senų pamatų.

Didelė paspirtis mums bus L. Ayuso. Taip pat labai svarbus geras žalgiriečių psichologinis nusiteikimas – tai lėmė sėkmingas startas. Žaidėjų niekas neslėgs, o pagelbės savos sienos. Jei žaisime be T.Beardo, neturėsime kuo pasigirti, todėl pergalę pasieksime, būdami kovingi, darnūs, jei kuo mažiau klysime.

Manau, kad „Žalgiris“ ir „Tau Ceramica“ turi vienodus šansus laimėti, tačiau mums padės Kauno sporto halėje susirinkę žiūrovai, todėl pliusai labiau krypsta į mūsų pusę“

L.Ayuso: „ Aš stengsiuosiu žaisti taip, kaip moku ir taip, kai galiu. Darysiu viską, kad padėčiau komandai laimėti rytdienos mačą. Pirmose rungtynėse mūsų komanda pasirodė gerai, todėl stengsiuosi, kad pergalių serija nenutrūktų.

Kiekviena Eurolygos ekipa yra pajėgi, ne išimtis ir šis Ispanijos klubas.Tačiau mes žaidžiame savo aikštėje, todėl privalome laimėti, sukurti šventę susirinkusiems žiūrovams. Mes žaisime komandinį krepšinį, žaisime aresyviai, turime krepšininkų, kurie gerai pataiko ir ginasi, todėl išnaudosime savo šansą.“

D.Lavrinovičius: „Tau Ceramica“ išliko tokia pat – nepasikeitė nei stilius, nei lyderiai. Komandą kaip ir pernai į pergalęs veda L.Scola ir K.Davidas, jiems dažniausiai atiduodamas kamuolys. Aišku, jei nebus T.Beard‘o, mums jo labai trūks , bet bandysime kovoti. Aš ir P.Jankūnas mače su „Tau Ceramica“ turėsime ypač daug darbo po krepšiais, bet tikimės, kad rytoj padės ir D.Šilinskis. Jei laimėsim, tai apie dešimt taškų. Laimėti padės ir mūsų gerbėjai. „

Rytojaus Eurolygos rungtynėse, kuriose Kauno „Žalgiris“ namie priims Vitorijos „Tau Ceramica“ krepšininkus, gali nežaisti amerikietis Tanoka Beardas. Žalgiriečių kapitonas vakar, vakarinės treniruotės metu, pasitempė kojos čiurną. Nors trauma nėra rimta, tačiau tik rytoj paaiškės, ar legionierius galės įžengti į aikštę ir padėti savo komandai.

Vitorijos „Tau Ceramica“ taip pat neapsiėjo be netikėtumų – baskai, privačiu lėktuvu į Karmėlavos oro uostą turėjo nusileisti 15:30 val., tačiau svečių kelionė užtruko daug ilgiau. Iš pradžių Ispanijos ekipa buvo priversta nusileisti Vokietijoje ir į Lietuvą žadėjo atskristi 17:30 val. Vėliau paaiškėjo, kad privatus baskų lėktuvas nusileido į Varšuvos oro uostą ir negali atskristi į Karmėlavą, neva, dėl didelio rūko. 21 val. Vitorijos klubas iš Lenkijos sostinės į Kauną išvyko užsakytu autobusu ir laikinąją Lietuvos sostinę pasieks tik vėlai naktį.

Komentarai