M.Paulauskas: „Žalgiris buvo visa galva aukštesnis“ 0

Kauno „Žalgiris“ šį šeštadienį principinėje dvikovoje rezultatu 74:63 nugalėjo Lietuvos vicečempionus ir dar kartą parodė, kad mūsų šalies čempionate išlieka dominuojančia ekipa. Žalgiriečiai LKL čempionate turi aštuonias pergales ir yra absoliutūs šio turnyro lyderiai. Kauno klubas su šešiolika pergalių iš tiek pat galimų pirmauja ir BBL čempionate.

Buvęs žalgirietis Virginijus Jankauskas: „Tikėjausi sunkaus mačo ir jį pamačiau. „Lietuvos rytas“ šeštadienį atvažiavo iš anksto patikėjęs savo pergale. Šios rungtynės įrodė, kad vilniečiai per daug gerai apie save galvoja. Man patinka, kad Kauno klubo treneriai mažiau kalba apie būsimas pergales žodžiais, o daugiau darbais.

Žalgiriečiai savo ruožtu užsidegė kovai, ypač daug parako į degutą įpylė N.Spahijos pasakyti žodžiai, po Eurolygos rungtynių su Sopoto „Prokom Trefl“, kad jis nežino, kad galėtų sustabdyti Vilniaus ekipą. Lietuvos čempionai vis dėlto parodė, ką moka ir ką gali.

Šeštadienio LKL čempionato dvikova iš tiesų buvo intriguojanti . Pirmoje rungtynių dalyje svečiai buvo įsiveržę į priekį ir žalgiriečiams buvo sunku – besivijanti komanda visada turi daugiau problemų. Tačiau vėliau Lietuvos čempionai suaktyvino gynybą, pagrindinis jos iniciatorius buvo J.Mačiulis, kuris perėmė kelis kamuolius, labai agresyviai gynėsi ir išvedė iš pusiausvyros „Lietuvos ryto“ krepšininkus. Lietuvos rytas žaidė be atsarginių žaidėjų – vienas R.Štelmaheris rungtynių laimėti negali. Ketvirtajame kėlinyje „Žalgirio“ varžovai galutinai sutriko, pavargo startinio penketo žaidėjai, o kauniečiai tik ir laukė tokios progos ir ja puikiai pasinaudojo. Lietuvos čempionai turėjo ir šeštąjį žaidėją – juo buvo į Kauno sporto halę susirinkę šeimininkų ekipos aistruoliai.“

Olimpinis čempionas Modestas Paulauskas: „Po skirtingo „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ pasirodymo Eurolygos turnyre, turbūt daug kas abejojo galima Lietuvos čempionų sėkme šių klubų akistatoje. Tačiau šeštadienio rungtynės parodė, kad žalgiriečiai moka susikaupti ir iš visų jėgų kovoti už savo komandą. Šeimininkams padėjo ir namų sienos. Pirmajame kėlinyje žaidimo eigą diktavo Vilniaus klubas, sugebėjęs pelnyti 27 taškus, tačiau per likusius tris kėlinius svečiai sugebėjo įmesti tik 36. “Žalgirio“ krepšininkai susikaupė gynyboje, puikai veikė visos žaidimo grandys ir „Lietuvos rytas“ sustojo. Pavargo sostinės klubo lyderiai, o atsarginiai krepšininkai per visas rungtynes surinko vos du taškus ir visiškai nepadėjo.

Didelį darbą tose rungtynėse atliko D.Lavrinovičius, svarų indėlį įnešė Jonas Mačiulis. Po traumos sugrįžęs T.Beardas taip pat buvo naudingas, tiek savo žaidimu, tiek, apskritai, buvimu komandoje.

Prieš mačą daug palankesnėje situacijoje buvo „Lietuvos rytas“. Jie Eurolygos rungtynes žaidė namie, kai tuo tarpu Kauno klubas išvykoje, plius – ilgiau užtrukusi kelionė. Vilniečiai turėjo daugiau laiko pailsėti. Tačiau nepaisant šių aplinkybių, „Žalgiris“ buvo visa galva aukštesnis ir nusipelnė pergalės.“

Krepšinio ekspertas Algis Gedminas: „Pirmą kartą taip racionaliai Kauno „Žalgirio“ gretose sužaidė komandos aukštaūgiai.Praėjusiame sezone, kai daugiau rungtyniavo P.Jankūnas ir T.Beardas, „Žalgirio“ priekinė linija buvo viena žemiausių Eurolygoje ir ne tokia efektyvi. Dabar, kai ypač atsiskleidė D.Lavrinovičius, Kauno klubo puolimas šioje pozicijoje tapo įvairiapusiškesnis. Pastarasis puolėjas ypač gerai kovojo po lenta, sėkmingai atakavo. Tą patį galima pasakyti ir apie P.Jankūną ir apie T.Beardą, kuris ką tik buvo grįžęs po traumos. J.Mačiulis fantastiškai sužaidė gynyboje. Su kiekvienomis rungtynėmis centro puolėjų žaidimas tik gerės, o tuo pačiu ir komandos rezultatai.Šeštadienio mače amerikietis E.Cota sužaidė protingiau, buvo agresyvesnis, atliko perdavimus, pats veržėsi po krepšiu, atkovojo kamuolių. Savo komandai padėjo ir V.Ginevičius. Net ir patys nestabiliausi Kauno „Žalgirio“ žaidėjai R.Freemanas ir L.Ayuso, po labai nesėkmingų rungtynių su „Climamio“, demonstravo kur kas kokybiškesnį krepšinį. „Lietuvos rytui“ labai trūko H.Mujezinovičiaus. M.Nielsenas ir R.Javtokas rungtynes pradėjo gražiai, tačiau vėliau išsikvėpė ir pavargo. Iki mačo pabaigos Vilniaus klubo lyderiams pritrūko sveikatos. Buvo nevykę ir N.Spahijos atlikti keitimai. Mano manymu, kai į aikštę buvo išleistas A.Šležas, įvyko rungtynių persilaužimas „Žalgirio“ naudai. Labai blankiai pasirodė M.Lukauskis ir T.Delininkaitis. „Žalgiris“ pajuto momentą, kada jiems reikėjo spurtuoti ir tuomet darė ką norėjo ir ką reikėjo, norint pasiekti pergalę. N.Spahijos žodžiai, apie tai, kad jis nežino, kokia komanda galėtų sustabdyti, yra visiškai nesuprantami ir „studentiški“. Negalima taip sakyti, nes krepšinio aikštelėje nenugalimų nėra.“

Komentarai