Liublijanos „Olimpija“ – sužeistas žvėris 0

Šį ketvirtadienį Kauno „Žalgiris“ žais pirmąsias antrojo rato rungtynes su gerai pažįstamu varžovu iš Slovėnijos. Kauno sporto halėje Lietuvos čempionai priims Liublijanos „Olimpijos“ iššūkį. Mačas, kurį tiesiogiai transliuos TV3 televizija, prasidės 20:45 val.

Pirmoje abiejų komandų akistatoje šiame Eurolygos sezone pranašesnis buvo Kauno „Žalgiris“, pagaliau nutraukęs nenugalimosios „Olimpijos“ prakeiksmą. Žalgiriečiai Tivoli arenoje nugalėjo būsimus savo varžovus rezultatu 75:78.

Slovėnijos čempionams Eurolygos pradžia buvo tikrai nesėkminga – “Olimpija” pralaimėjo dar tris mačus iš eilės ir pirmąją pergalę pasiekė tik penktajame ture prieš Atėnų „AEK“. Po to sekė dar viena gana netikėta sėkmė su Bolonijos „Climamio“ ir sutriuškinimas Trevizo „Benetton“ aikštėje. Dvi pergalės yra kol kas viskas, ką šį sezoną Eurolygoje pasiekė Liublijanos klubas, kuris A grupėje yra septintas. Slovėnijos čempionams nesiseka ir Adrijos lygoje. Po dvylikos sužaistų rungtynių „Olimpija“ turi tik keturias pergales ir turnyre užima vienuoliktąją poziciją.

Šios nesėkmės ir labai mažas pergalių skaičius įtakojo ir pirmąsias permainas „Olimpijos“ komandoje. Iš vyriausiojo trenerio posto gruodžio pradžioje buvo atleistas Pino Grdovičius. Jį pakeitė šios šalies krepšinio specialistas Zmagoslavas Sagadinas.

Ekipa pasipildė dviem naujais Slovėnijos žaidėjais – gynėjais Marko Antonijevičiumi ir Ernestu Novaku. Pirmasis atvyko iš Pivovarna „Laško“, antrasis praėjusiame sezone gynė Vokietijos aukščiausiosios lygos „EnBW Ludwigsburg” klubo garbę.

Liublijanos „Olimpijos“ lyderiai Eurolygoje yra Y.Halperinas, kuris per kiekvienas rungtynes vidutiniškai pelno po 14.5 taško, atlieka po 4.4 rezultatyvaus perdavimo, perima po 2.4 ir atkovoja 2.7 kamuolio. Amerikietis J.Oliveris prie ekipos pergalių prideda 14.7 taško ir atkovoja 2.8 kamuolio. Naudingai rungtyniauja ir suomis T.Rannikko, kuris įmeta po 13.1 taško ir atlieka po 3.4 rezultatyvaus perdavimo.

„Olimpija“ Eurolygoje pagal pelnomus taškus užimą aštuntąją poziciją, vidutiniškai jų įmesdama po 77,3 ir lenkia “Žalgirį“, kuris pagal šį rodiklį yra tryliktas. Būsimieji Lietuvos čempionų varžovai taip pat geriau meta dvitaškius bei tritaškius, tačiau užima prieš paskutinę vietą pagal atkovotus kamuolius, kai tuo tarpu „Žalgiris“ yra daugiausiai kamuolių Eurolygoje atkovojanti ekipa.

Adrijos lygoje Liublijanos miesto klubui daugiausiai taškų pelno stabiliausi ekipos žaidėjai – J. Oliveris, T. Rannikko ir Y. Halperinas. J.Oliveris per kiekvienas rungtynes vidutiniškai pelno po 16 taškų ir atkovoja 1.2 kamuolio. T.Rannikko prideda po 17.1 taško ir atlieka po 3.8 rezultatyvaus perdavimo. Y.Halperinas per kiekvieną dvikovą įmeta 13. 3 taško ir 3.3 karto rezultatyviai kamuolį perduoda komandos draugams.

Paskutinėse Adrijos lygos rungtynėse “Olimpija“ svečiuose 94:81 įveikė Zagrebo „Zagreb“ komandą. Šiose rungtynėse tikrą tritaškių šou surengė T.Rannikko. Suomis pataikė net 10 tolimų metimų iš 12 bandymų ir iš viso surinko 38 taškus. Prie pergalės 16 taškų pridėjo J.Oliveris.”Olimpija“ iš viso rungtynėse pataikė 14 tritaškių iš 21 (66.7%).

Nuotrauka: euroleague.net

Komentarai