Halėje žais būsimieji krepšinio asai 0

Romas Poderys, „Kauno diena“

NBA klubams atstovaujantys Ž.Ilgauskas ir Š.Jasikevičius Kaune vyksiančiame Europos jaunųjų talentų “Visų žvaigždžių” mače padirbės treneriais

“Kaunas – neeilinis krepšinio miestas, delegavęs į NBA Arvydą Sabonį, po to – Žydrūną Ilgauską, Virginijų Praškevičių, Šarūną Jasikevičių, Liną Kleizą, Martyną Andriuškevičių.

Dabar norime, kad istorinėje Sporto halėje savo sugebėjimus pademonstruotų būsimoji profesionalų karta – talentingiausieji jaunieji Lietuvos ir Europos krepšininkai”, – sakė NBA tarptautinių krepšinio operacijų vyresnysis vadybininkas Artūras Karnišovas, Kauno savivaldybėje pristatęs projektą “Krepšinis be sienų”.

Neįsivaizduoja be Kauno

Pirmą kartą Lietuvoje rengiama Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) ir Tarptautinės krepšinio asociacijų federacijos (FIBA) stovykla “Krepšinis be sienų” neįsivaizduojama be Kauno.

Tai vakar, susitikęs su Kauno miesto meru Arvydu Garbaravičiumi, pabrėžė NBA dirbantis buvęs Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės žaidėjas A.Karnišovas.

Pagrindine stovyklos baze birželio 30 – liepos 3 dienomis bus Šarūno Marčiulionio krepšinio akademija Vilniuje. Renginio programoje – patyrusių NBA specialistų vadovaujamos klinikos gabiausiems 16-19 metų Europos krepšinio žaidėjams, seminarai jiems ir sportą mėgstančiam jaunimui apie sveiką gyvenimo būdą, AIDS keliamą grėsmę ir jos prevenciją, labdaros akcijos vaikų globos namuose.

Lietuvai stovykloje atstovaus 8 krepšininkai, kuriuos atrinks nacionalinė krepšinio federacija.

Geriausiai stovykloje pasirodžiusių žaidėjų “Visų žvaigždžių” rinktinių mačas liepos 3-iąją vyks Kauno sporto halėje.

Tądien pakaunėje įsikūrusių Pagynės vaikų namuose bus atidarytas “NBA mokymo ir žaidimų centras”.

Sporto mėgėjams – nemokamas renginys

“Mere, prašome jūsų pritarimo išnuomoti mums Halę. Taip pat norime, kad “Visų žvaigždžių” rungtynes kauniečiai ir miesto svečiai galėtų stebėti nemokamai”, – į A.Garbaravičių kreipėsi A.Karnišovas.

“Dėl Halės nesirūpinkite, ji bus parengta šventei. Be to, ieškosime būdų, kaip kompensuoti 8000 litų nuomos išlaidas. Neabejoju, kad miesto Taryba pritars šiai labdaros akcijai. Įdomu, ką darysite, jei į tribūnas nesutilps visi norintieji pamatyti iš NBA į namus grįžusius Kauno krepšininkus?” – pasiteiravo meras.

“Ką gi, tokiu atveju stovyklos dalyviai sužais ne vienerias, bet dvejas parodomąsias rungtynes”, – užtikrino A.Karnišovo kolega, NBA tarptautinių krepšinio operacijų direktorius Bruksas Mikas.

A.Karnišovas pridūrė, kad nei Ž.Ilgauskas, nei Š.Jasikevičius Halėje neišbėgs žaisti, nes jie vadovaus “Krepšinio be sienų” stovyklos rinktinėms, tačiau sporto aistruoliai turės progą vėl pamatyti savo favoritus.

Planuojama, kad liepos 3-iąją į Kauną atvyks ne tik “Cleveland Cavaliers” vidurio puolėjas Ž.Ilgauskas bei “Indiana Pacers” gynėjas Š.Jasikevičius, bet ir L.Kleiza iš “Denver Nuggets”, Arvydas Macijauskas iš “Oklahoma City-New Orleans Hornets” bei Darius Songaila iš “Chicago Bulls”, taip pat rusas Viktoras Chriapa (“Portland Trail Blazers”), gruzinas Zaza Pašulija (“Atlanta Hawks”) bei Haičio atstovas Samuelis Dalemberas (“Philadelphia 76ers”).

Padės vaikų namams

A.Karnišovas pabrėžė, kad projekte “Krepšinis be sienų” numatyta ne vien sporto, bet ir socialinės reikšmės renginių. Vienas jų planuojamas Pagynės vaikų namuose.

“Ketiname rekonstruoti kelis kambarius, dušus, sutvarkyti žaidimų aikštelę, nupirkti naujų baldų, knygų, tačiau dar tarsimės su namų vadovais, ko labiausiai vaikams reikia.

Beje, Ž.Ilgauskas prasitarė man nusprendęs paremti kai kuriuos darbus savo asmeninėmis santaupomis”, – papasakojo NBA dirbantis vilnietis.

“Visų žvaigždžių” rungtynes Halėje galės žiūrėti 250-300 vaikų namų auklėtinių iš įvairių mūsų šalies miestų bei rajonų. Tuo, A.Karnišovo teigimu, pasirūpins JAV ambasada Lietuvoje.

Visokeriopą paramą “Krepšinio be sienų” rengėjams Kaune teiks ir “Žalgirio” klubas.

Komentarai