A.Bagatskis: “ Turėsime laiko pagalvoti, ką reikėtų keisti kitam sezonui“ 0

Arijus Žakas, Krepsinis.net

Baigėsi Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezonas. Po ketvirtųjų finalo serijos rungtynių mintimis apie dvikovą dalinosi ekipų treneriai.

Nevenas Spahija (vyriausiasis „Lietuvos ryto“ treneris): Dar sykį žaidėme labai sunkias rungtynes, yokios buvo ir visos prieš tai. Ir dar kartą laimėjome rungtynes paskutinėmis minutėmis, geresnės gynybos ir koncentracijos dėka. Sveikinu mūsų ekipos žaidėjus, klubo darbuotojus ir sirgalius. Tai labai didelis pasiekimas, nes „Žalgiris“ yra stiprus varžovas ir laimėti keturias rungtynes iš eilės yra labai aukštas rezultatas.

Labai paprasta, kodėl antrąsias kėlinuko puses žaidėme geriau. Tiesiog turėjome ilgesnį atsarginių žaidėjų suolelį, o „Žalgiryje“ žaidžia 6-7 žaidėjai. Dar prieš finalo seriją sakiau, kad serijos baigtį apspręs ilgesnis žaidėjų suolelis.

Švęsime su žaidėjais ir administracija, tačiau jau turėjau savo gyvenime didelių laimėjimų ir po pergalių išlieku ramus. Todėl jau nuo rytojaus būsiu pasiruošęs kitam sezonui.

Dar du metus su „Lietuvos rytu“ turiu sutartį, jeigu jie manęs neišsiųs namo anksčiau.


Ainaras Bagatskis (vyriausiasis „Žalgirio“ treneris): Pirmiausiai, norėčiau padėkoti savo komandai, kuri parodė charakterį, sugebėdama iš nemažo atsilikimo išlyginti rezultatą ir persverti skirtumą mūsų naudai. Manau, kad pademonstravome neblogą krepšinį finaluose, tačiau buvo per mažai. Turėsime laiko pagalvoti apie tai, ką reikėtų keisti kitam sezonui.

Ko pritrūko, kad sušvelnintume skirtumą? 7 taškų, jeigu žiūrėtume pagal statistiką. O jei rimtai, matėme, kad „Lietuvos rytas“ žaidė sunkiai, tačiau mums pritrūko pataikymo, pasitikėjimo savimi ir sėkmės, kuri šiuolaikiniame sporte yra būtina. Sporte po pralaimėjimų negalima ieškoti pasiteisinimų.

Mums trūkdavo jėgų. Manau, kad žaidėjas aikštelėje turėtų praleisti 4-7 minutes ir tuomet šiek tiek pailsėti. Turėjome suolelį, tačiau mūsų žaidėjai nepatyrę. Kai krepšininkas pavargsta, jis nerungtyniauja gerai nei puolime, nei gynyboje. Manau, kad žaidėjas neturėtų rungtyniauti daugiau nei 30 minučių, o pas mus tokių krepšininkų buvo ne vienas.

Ką galite pasakyti apie Simoną Serapiną? Vaikinas yra labai talentingas ir visi gražiausi jo metai dar ateityje.

Komentarai