Žalgiriečiai apsikrėtė futbolo virusu 0

 „ Futbolas milijonų aistra“ – savo tokio paties pavadinimo knygoje rašė futbolo komentatorius R.Mackevičius.

Ir iš tikrųjų, šiam sportui abejingų rasti sunku. O jau visai netrukus šį aistra virs tikra manija.   Šiandien Vokietijoje startuos 2006 metų Pasaulio futbolo čempionatas. Pasirodo futbolo manija neaplenkė ir žalgiriečių. Visi kalbinti treneriai ir krepšininkai tikino, kad mėgsta futbolą ir stengsis nepraleisti nei vienerių Pasaulio čempionato rungtynių.

“Žalgirio” vyriausiasis treneris A.Bagatskis pripažino, kad sirgs už anglus. “Man patinka jų žaidimo stilius, anglai niekada nesimuliuoja, nevaidina pražangų, neapsimetinėja, negriūva taip dažnai kaip italai ar ispanai. Juos galėčiau pavadinti aikštės džentelmenais, anglai visuomet demonstruoja tikrą vyrišką futbolą. Anglus palaikau ir dėl to, kad mano mėgstamiausia komanda, „Manchester United”, taip pat iš šios šalies.  Tačiau, nors visa širdimi palaikau Anglijos rinktinę, tačiau nebūsiu labai originalus ir pasakysiu, kad daugiausiai šansų laimėti, mano manymu, turi brazilai, kurie yra ryškūs turnyro favoritai. Staigmenų gali pateikti Afrikos šalys – „juodieji arkliukai“.  Afrikiečiai rodo atvirą, gražų akiai futbolą ir ne vienai komandai sugebės patampyti nervus. 

Labiausiai mėgiamas futbolininkas – buvęs „AC Milan“, o dabar Londono „Chelsea“ puolėjas ukrainietis A.Ševčenko, jis visuomet rodo kokybišką ir gražų žaidimą.

Latvijoje ažiotažas didelis – visi kalba apie futbolą. Šalis maža, tačiau didelė savo meile futbolui . Juk mūsų šalies nacionalinė rinktinė prieš du metus dalyvavo Europos futbolo čempionate, o tai tik dar labiau padidino šios sporto šakos populiarumą.“

 „Žalgirio“ fizinio parengimo treneris A.Kosauskas žavisi brazilais, tačiau taip pat palaikys ukrainiečius ir olandus. „Nenustebčiau, jei staigmenų pateiks Iranas ar Afrikos šalys“ – A.Bagatskiui antrino Aleksandras, šiuo metu esantis Palangoje, Lietuvos krepšinio rinktinės stovykloje. „Norėčiau, kad čempionatą laimėtų gražiausią futbolą demonstruosianti ekipa. Duodu 70 procentų, kad laimės brazilai –  30 procentų atiduodu anglams.  Mylimiausi futbolininkai – Ronaldinho,  „Zizu“ (Zinedine Zidane), jie demonstruoja puikų aikštės matymą, kamuolio valdymą, yra labai stiprūs individualiu žaidimu.“

 Dukterinės “Žalgirio” komandos vyriausiasis treneris R.Samulėnas, laisvalaikiu pats mėgstantis paspardyti kamuolį,  pripažino, kad sirgs už europiečius. “Brazilai jau daug laimėjo, todėl norėtųsi pamatyti kitus čempionus. Labiausiai sirgsiu už olandus. Tačiau jei reikėtų statyti – vis dėlto rinkčiausi brazilus. Smagiausia bus žiūrėti į tą komandą, kuri rodys rezultatą, žais su mintimi.  Staigmenos? Nemanau, kad jų bus. Jau senokai yra nusistovėjusios elitinės futbolo rinktinės, nuolat užimančios pirmaujančias pozicijas. Manau, kad šįsyk išsišokėlių nepamatysime.

Mylimiausias čempionato futbolininkas? Neturiu dabar tokio, labai jau mėgiamo, anksčiau labai patiko M.Platini, gal šiemet pamatysiu naujus talentus, jaunus žaidėjus, kurie būtent Vokietijoje atsiskleis ir sužibės.  „

“Žalgirio” gynėjas V.Ginevičius palaikys brazilus, tačiau pastarajam žalgiriečiui taip pat patinka prancūzai bei olandai, o mylimiausi žaidėjai – Ronaldinho, T.Henry ir Z.Zidane.  Anot V.Ginevičiaus, daugiausiai šansų laimėti čempionatą turi favoritė Brazilija. „Tačiau gali atsirasti komandų išsišokėlių, pavyzdžiui, tokia tapo Graikija per paskutinį Europos čempionatą. Nenustebčiau, jei puikiai pasirodytų Dramblio Kaulo Kranto rinktinė ar Meksika. „

Šiuo metu Klaipėdoje besiilsintis žalgirietis S.Serapinas sakė, kad veikiausiai Pasaulio futbolo čempionatą įdėmiau pradės žiūrėti nuo atkrintamųjų varžybų ciklo. “Tuomet dvikovos būna pačios įdomiausios. Palaikysiu Prancūzijos rinktinę, nes ten žaidžia mėgstamiausias žaidėjas – T.Henry.

Staigmeną gali pateikti ispanai, o statyčiau už favoritais laikomus brazilus. Nenuvertinčiau ir vokiečių, kurie yra pirmenybių šeimininkai.”

Žalgiriečiai  J.Mačiulis ir V.Jasikevičius yra nuo seno prisiekę brazilų gerbėjai ir mano, kad Vokietijoje būtent jie ir triumfuos. Dar viena priežastis, dėl ko J.Mačiulis serga už Braziliją – gražios šios šalies moterys. Abiem krepšininkams patinka brazilų saugas Ronaldinho. Tačiau V.Jasikevičius palaikys ir Anglijos rinktinę, nes, kaip ir A.Bagatskis, yra „Manchester United” fanas. Abu krepšininkai pažymėjo, kad neblogus šansus laimėti turi ir vokiečiai, kuriems padės namų sienos. V.Jasikevičius taip pat pridūrė, kad nustebinti visus gali ir Japonija.

 

Komentarai