Marijampolės klubas – pilnateisis LKL narys 0


Vilniuje vykusiame Lietuvos krepšinio lygos visuotiniame susirinkime „Lietuvos ryto“, „Žalgirio“ „Šiaulių“, „Nevėžio“, „Sakalų“, „Neptūno“, „Panevėžio“ ir „Atleto“ klubų atstovai pilnateisiu asociacijos nariu buvo patvirtinta VšĮ „Marijampolės krepšinio centras“, kurią ateinančiame 2006/07 m. sezone atstovaus Marijampolės „Sūduvos“ krepšinio komanda. LKL visuotinis susirinkimas nusprendė netaikyti Marijampolės klubui asociacijos nario stojamojo mokesčio.

Visuotinio susirinkimo nariai taip pat svarstė ateinančio LKL čempionato nuostatus. Vienas iš aktualiausių klausimų – užsieniečių limitas. *Nuspręsta, kad 2006/07 m. užsieniečių skaičius ir jų registravimo tvarka išliks tokia pati – komandos galės registruoti po 4 užsieniečius, o latviai ir estai legionieriais laikomi nebus.

2006/07 m. sezone 8 LKL klubai rungtyniaus LKL ir SEB BBL pirmenybėse. Marijampolės „Sūduva“ varžysis tik nacionaliniame čempionate bei draugiškuose susitikimuose.

Naujasis sezonas prasidės rugsėjo 22-23 dienomis.

www.lkl.lt

Oficialiame LKL tinklapyje pasirodžiusi informacija yra klaidinga, nes klausimas dėl užsieniečių limito ir latvių bei estų statuso dar nėra išspręstas. Šis klausimas dar yra tik įtrauktas į LKL nuostatų projektą, kuris bus tvirtinamas kitą savaitę.


* Už tai, kad latviai ir estai būtų nelaikomi legionieriais balsavo „Lietuvos rytas“, „Šiauliai“, „Neptūnas“, „Sakalai“, „Panevėžys“. Prieš pasisakė „Žalgiris“ ir „Nevėžis“, „Atletas“ – susilaikė.

Komentarai