P.Jankūnas į NBA neišvyks 0

(www.krepsinis.net) Šiąnakt Niujorke vykusioje ir iki pat ryto užsitęsusioje Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) naujokų biržoje savo pavardžių neišgirdo nė vienas iš dviejų lietuvių.

Stipriausios pasaulio lygos klubų nesudomino nei Pauliaus Jankūno, nei Michailo Anisimovo kandidatūros. Nors antrajame biržos rate buvo pasirinkta nemaža užsieniečių, tačiau lietuvaičiai šiemet į sąrašą nepapuolė.

Naujokų biržoje pirmuoju šaukimu Toronto „Raptors“ klubas pasirinko italą Andre Bargnani. „Benetton“ rungtyniavęs puolėjas tapo pirmuoju europiečiu lygos istorijoje, pašauktu pirmuoju šaukimu.

2 šaukimu Čikagos „Bulls“ ekipa nusprendė pasikviesti aukštaūgį LeMarcusą Aldridge iš Teksaso universiteto. Žaidėjas lyginamas su Niujorko „Knicks“ vidurio puolėju Channingu Frye.

Šarlotės „Bobcats“ komanda nepraleido progos ir 3 numeriu pasirinko Gonzagos universiteto lyderį Adamą Morrisoną. Lengvojo, o taip pat ir sunkaus krašto pozicijose galintis žaisti talentingasis puolėjas yra puikus snaiperis, lyginamas net su Larry Birdu.

Vienas geriausių sunkiųjų krašto puolėjų šių metų naujokų biržoje Tyrusas Thomasas 4 šaukimu buvo pašauktas Portlendo „Trail Blazers“ ekipos. Žaidėjas yra itin judrus, kas jam leidžia žaisti ir lengvojo krašto puolėjo pozicijoje. LSU universitete tik metus praleidęs žaidėjas pasižymi universalumu, kai kas jį lygina su Shawnu Marionu.

5-asis savo vardą išgirdo dar vienas puolėjas – Duke universiteto krepšininkas Sheldenas Williamsas buvo pašauktas Atlantos „Hawks“ klubo. 22 metų krepšininkas turi net 4 metus universitetinio krepšinio patirties. Jis yra fiziškai stiprus, puikiai besiginantis, tačiau turi patobulinti metimą.

Pirmuoju gynėju, pašauktu naujokų biržoje, tapo Brandonas Roy iš Vašingtono universiteto, kurį 6 numeriu pasirinko Minesotos „Timberwolves“ komanda. Krepšininkas gerai ginasi, yra puikus snaiperis, o taip pat nebijo veržtis krepšio link.

Vos prieš naujokų biržą mainų būdu įgijęs teisę į 7 šaukimą „Trail Blazers“ klubas pasikvietė atakuojantį gynėją/įžaidėją Randy Foye iš Vilanovos universiteto. Puikus aikštės matymas jam leidžia rungtyniauti įžaidėjo pozicijoje, nors atakuoti jis mėgsta ir pats. Fiziškai pajėgus krepšininkas, turintis taiklią ranką. Ekspertai jį lygina su Chauncey Billupsu.

Hiustono „Rockets“ ekipa nusprendė sustiprinti lengvojo krašto poziciją, 9 šaukimu pašaukdama atletiškąjį Konektikuto puolėją Rudy Gay. Neseniai 20 metų sulaukęs žaidėjas mėgsta efektingai užbaigti atakas, tačiau negaili perdavimų ir komandos draugams. Nereikėtų pamiršti ir geros gynybos.

Kiek netikėtai net 9 šaukimu „Golden State Warriors“ pasikvietė vidurio puolėją Patricka O`Bryantą. Bredlio universitete 2 metus žaidęs krepšininkas turi itin ilgas rankas ir yra gana greitas. Fiziškai pajėgus žaisti NBA.

Sietlo „Supersonics“ komanda 10 šaukimu pasirinko Afrikos žemyno atstovą iš Senegalo Saerą Sene. 20 metų vidurio puolėjas praėjusį sezoną žaidė Belgijoje, „Pepinster“ ekipoje. Itin atletiškas žaidėjas krepšinį pradėjo žaisti tik nuo 2003 m., tačiau neįtikėtinai greitai tobulėdamas ir sunkiai dirbdamas, jis atkreipė ne vienos ekipos dėmesį.

11 numeriu Orlando „Magic“ ekipa nusprendė įsigyti Duke universiteto snaiperį J.J. Redicką. Atakuojančio gynėjo snaiperio sugebėjimai lyginami su legendinio Draženo Petrovičiaus. Kartu su A.Morrisonu jie yra geriausi metikai šioje naujokų biržoje. Lengvas, greitas ir ilgai nepavargstantis krepšininkas turėtų būti naudingas „Magic“ klubui.

12 šaukimu Naujojo Orleano „Hornets“ komanda pasirinko R.Gay komandos buvusį komandos draugą vidurio puolėją Hiltoną Armstrongą iš Konektikuto universiteto. Žaidėjo puolimo arsenalas nėra įspūdingas, tačiau viską atperka puiki kova dėl kamuolių, blokuoti metimai ir atletiškumas.

13 šaukimu Filadelfijos „76ers“ pašaukė šveicarą Thabo Sefolosha. Lengvasis krašto puolėjas praėjusį sezoną žaidė Bielos „Angelico“ klube. Krepšininkas itin patobulėjo per praėjusį sezoną, taip atkreipdamas į save NBA komandų dėmesį.

Jutos „Hazz“ ekipa 14 numeriu pasirinko atakuojantį gynėją Ronnie Brewerį iš Arkanzaso universiteto. Žaidėjas mėgsta kurti progas komandos draugams, kadangi pats nėra puikus metikas, agresyviai ginasi ir perima nemažai kamuolių.

15 šaukimu „Hornets“ klubas įsigijo puolėją Cedricą Simmonsą, kuris mėgsta kontaktinį krepšinį. Krepšininkas pasižymi kaip gerai sugebantis blokuoti varžovų metimus ir yra aktyvus gynyboje. Turi duomenis žaisti ir vidurio puolėjo pozicijoje.

„Bulls“ 16 šaukimu pašaukė lengvąjį krašto puolėją Rodney Carney iš Memfio universiteto. Žaidėjas yra itin atletiškas, greitas, tačiau dažnai užmiršta komandos draugus.

Indianos „Pacers“ ekipa 17 šaukimu pasirinko puolėją Shawne Williamsą taip pat iš Memfio universiteto. Krepšininkas pasižymi universalumu – gali rungtyniauti kone 4 pozicijose. Puikiai žaidžia vienas prieš vieną ir turi gerą krepšinio supratimą.

Vašingtono „Wizards“ 18 šaukimu pašaukė ukrainietį Oleksijų Pečerovą. Sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje žaidžiantis krepšininkas yar įvardijamas kaip tipiškas europietiško stiliaus aukštaūgis, turintis gerus krepšinio pagrindus. Praėjusį sezoną jis rungtyniavo Paryžiaus „Basket Racing“ klube.

Sakramento „Kings“ komanda 19 numeriu pašaukė įžaidėją Quincy Douby. Greičiu pasižymintis žaidėjas praėjusį sezoną Rutgers „Scarlet Knights“ ekipai vidutiniškai pelnydavo 25,4 taško.

Niujorko „Knicks“ (20): puolėjas Renaldo Balkmaną.

Fynikso „Suns“ (21): įžaidėjas Rajoną Rondo.

Niudžersio „Nets“ (22): įžaidėjas Marcusą Williamsą.

„Nets“ (23): vidurio puolėjas Joshas Boone.

Memfio „Grizzlies“ (24): gynėjas Kyle Lowry.

Klivlendo „Cavaliers“ (25): gynėjas Shannonas Brownas.

Los Andželo „Lakers“ (26): gynėjas Jordanas Farmaras.

Fynikso „Suns“ (27): gynėjas Sergio Rodriguezas.

Dalaso „Mavericks“ (28): gynėjas Maurice Ageris.

Niujorko „Knicks“ (29): gynėjas Mardy Collinsas.

Portlando „Trail Blazers“ (30): puolėjas Joelas Freelandas.

Visi antrojo rato šaukimai:

Portlando „Trail Blazers“ (31): gynėjas Jamesas White`as (Cincinatis)

Hiustono „Rockets“ (32): puolėjas Steve`as Novakas (Marketris)

Atlantos „Hawks“ (33): puolėjas Solomonas Jonesas (Pietų Florida)

Los Andželo „Clippers“ (34): vidruio puolėjas Paulas Davisas (Mičiganas)

Toronto „Raptors“ (35): puolėjas P.J. Tuckeris (Teksasas)

Minesotos „Timberwolves“ (36): puolėjas Craigas Smithas (Bostonas)

Minesotos „Timberwolves“ (37): puolėjas Bobby Jonesas (Vašingtonas)

Goldensteito „Warriors“ (38): puolėjas Kosta Perovičius (Kroatija)

Milvaukio „Bucks“ (39): puolėjas Davidas Noelas (Šiaurės Karolina)

Sietlo „SuperSonics“ (40): gynėjas Denhamas Brownas (Konektikutas)

Orlando „Magic“ (41): puolėjas Jamesas Augustine`as (Ilinojus)

Klivlendo „Cavaliers“ (42): gynėjas Danielis Gibsonas (Teksasas)

Naujojo Orleano/Oklahomos „Hornets“ (43): puolėjas Marcusas Viničius (Brazilija)

Orlando „Magic“ (44): puolėjas Lioras Eliyahu (Izraelis)

Indiana „Pacers“ (45): puolėjas Alexanderis Johnsonas (Florida)

Jutos „Jazz“ (46): gynėjas Dee Brownas (Ilinojus)

Jutos „Jazz“ (47): puolėjas Paulas Millsapas (Luiziana)

Vašingtono „Wizards“ (48): puolėjas Vladimiras Veremeenko (Baltarusija)

Denverio „Nuggets“ (49): puolėjas Leonas Powe`as (Kalifornija)

Šarlotės „Bobcats“ (50): vidurio puolėjas Ryanas Hollinsas (Ucla)

Los Andželo „Lakers“ (51): vidurio puolėjas Cheickas Sambas (Senegalas)

Los Andželo „Clippers“ (52): gynėjas Guillermo Diazas (Majamis)

Sietlo „SuperSonics“ (53): gynėjas Yotamas Halperinas (Izraelis)

Naujojo Džersio „Nets“ (54): gynėjas Hassanas Adamsas (Arizona)

Klivlendo „Cavaliers“ (55): puolėjas Ejike Ugboaja (Nigerija)

Toronto „Raptors“ (56): puolėjas Edinas Bavčičius (Bosnija)

Minesotos „Timberwolves“ (57): vidurio puolėjas Loukas Mavrokefalidis (Graikija)

Dalaso „Mavericks“ (58): gynėjas J.R. Pinnockas (Vašingtonas)

San Antonijaus „Spurs“ (59): puolėjas Damiras Markota (Kroatija)

Detroito „Pistons“ (60): gynėjas Willas Blalockas (Ijova)

Komentarai