Eurolygos plėtros projekte – vieta Baltijos lygai 0

Šiandien Barselonoje  (Ispanija) įvyko Generalinė ULEB asamblėja, kurioje buvo svarstomi kai kurie varžybų nuostatų pakeitimo klausimai bei Eurolygos biudžetas, praėjusio sezono finansinės ataskaitos projektas, pinigų paskirstymas ateinančiam sezonui, bendradarbiavimo su Venecijos universitetu sutartis (sporto komunikacijos ir marketingo klausimais), dalyvaujančių  komandų namų arenų būklė – reikalavimai ir trūkumų taisymai. 

 Asamblėjos metu buvo patvirtintos visos 24 komandos, kurios žais stipriausiame Senojo žemyno turnyre. Vietoj bankrutavusios Stambulo „Ulker“ komandos, Eurolygoje dalyvaus jungtinė to paties miesto „Ulker – Fenerbahce“ ekipa.

 

Kroatija

Cibona

 

Vokietija

RheinEnergie Cologne

 

Prancūzija

Le Mans

 

Prancūzija

Pau-Orthez

 

Graikija

Panathinaikos

 

Graikija

Olympiacos

 

Graikija

Aris

 

Izraelis

Maccabi Elite

 

Italija

Climamio Bologna

 

Italija

Benetton Treviso

 

Italija

Virtus Roma

 

Italija

Carpisa Napoli

 

Lietuva

Zalgiris Kaunas

 

Lenkija

Prokom Trefl Sopot

 

Rusija

CSKA Moscow

 

Rusija

Dynamo Moscow

 

Serbija ir Juodkalnija

Partizan

 

Slovėnija

Union Olimpija

 

Ispanija

Tau Ceramica

 

Ispanija

Unicaja

 

Ispanija

Winterthur FCB

 

Ispanija

DKV Joventut

 

Turkija

Efes Pilsen

 

Turkija

Fenerbahçe Ulker Sport

 

 

 Nuo 2007/08 m. sezono, vietoj Eurolygos atidarymo rungtynių, bus rengiamos Super taurės varžybos, kurių metu susitiks ULEB taurės ir Eurolygos čempionai.

Taip pat pagal naujuosius nuostatus, Eurolygos nugalėtojas, nepaisant jo pasirodymo nacionaliniame čempionate,  automatiškai gauna laikiną licenziją (dar vienam sezonui) rungtyniauti Eurolygoje, tačiau tuomet tokią  teisę praranda ULEB taurės čempionas. 

Vienas iš pagrindinių klausimų, kuris buvo svarstomas asamblėjos metu – Eurolygos plėtra. Buvo pristatytas projektas, kuris jau rudenį gali būti patvirtintas ir oficialiai pateiktas svarstyti  FIBA . Pagal jį Lietuvai, kaip ir anksčiau, yra skiriama viena vieta, kurią galima išsikovoti pagal trijų sezonų pasiekimus nacionalinėse pirmenybėse, šiuo metu tokį vardinį bilietą turi  Kauno „Žalgiris“. Tačiau pagal naująjį projektą dar viena vieta planuojama duoti Baltijos lygai (BBL). 

Dar viena naujovė – visos komandos turės galimybę patekti į ULEB taurės varžybas – bus rengiamos kvalifikacinės varžybos.

 

Komentarai