Antroji jaunimo rinktinės nesėkmė Turkijoje 0

Europos jaunimo (U-20) krepšinio čempionato ketvirtfinalio E grupės pirmose rungtynėse Lietuvos rinktinė rezultatu 68:101 pralaimėjo bendraamžiams iš Serbijos ir Juodkalnijos.

Rungtynių pradžia Lietuvos rinktinei nežadėjo nieko blogo. Lietuviai nuo pirmų mačo akimirkų perėmė iniciatyvą ir beveik visą pirmą kėlinuką diktavo žaidimo taisykles. Vis dėlto, iki ketvirčio pabaigos likus mažiau nei minutei, serbams pavyko išlyginti ir persverti rezultatą. Po dešimties minučių rezultatu 25:22 pirmavo Serbijos ir Juodkalnijos rinktinė.

Antrame kėlinuke Lietuvos rinktinės atakos pradėjo strigti varžovų gynybos gniaužtuose. Įspūdingą puolimą pademonstravę serbai antrame ketvirtyje pelnė 28 taškus, o lietuviai į savo sąskaitą įsirašė tik 10. Tad jau prieš didžiąją pertrauką Serbijos ir Juodkalnijos rinktinė susikrovė 21 taško persvarą – 53:32.

Po pertraukos Lietuvos rinktinė atakavo jau sėkmingiau, tačiau tvirtai perimti iniciatyvos niekaip nesisekė. Lietuviai trečią kėlinuką laimėjo penkiais taškais, bet varžovai vis dar pirmavo dviženkle taškų persvara – 70:54.

Bet kokias Lietuvos komandos viltis iškovoti pergalę palaidojo dar vienas serbų spurtas ketvirtame kėlinuke. Serbai pelnė 31 tašką, o lietuviai į tai atsakė 14 taškų. Praėjusių metų bronzos medalių laimėtojai Serbijos ir Juodkalnijos krepšininkai nugalėjo Lietuvos rinktinę rezultatu 101:68.

Lietuvos rinktinėje rezultatyviausiai rungtyniavo Martynas Pocius, pelnęs 20 taškų. Žalgiriečiai Mantas Kalnietis ir Vilmantas Dilys į savo sąskaitas įsirašė atitinkamai 14 ir 8 taškus.

Rytoj Lietuvos jaunimo rinktinė rungtyniaus su bendraamžiais iš Slovėnijos.

Komentarai