Greta pasaulio čempionų spindėjo ir “Žalgirio” šokėjos 0

Italijoje, Kaorlėje (Caorle) vykusiame 3×3 krepšinio pasaulio turnyre, kuriame dalyvavo stipriausios komandos iš 8 šalių, Lietuvos atstovai, šių metų „Orange virus“ turnyro nugalėtojai – „Freeagents“ komanda – Mindaugas Budzinauskas, Darius Čiūta, Mykolas Jasaitis ir Žygimanas Jonušas tapo čempionais. Tai jau antras lietuvių triumfas pasaulio čempionate. 2003 m. Lietuvos komanda taip pat parvežė auksą.

Lietuvai pasaulio čempionate atstovavo ir didžiulio dėmesio sulaukė ne tik krepšininkai, bet ir Kauno „Žalgirio“ šokėjos, kurios tiek organizatorius, tiek dalyvius nustebino profesionaliais pasirodymais.

8 šokėjos, kurių dauguma seniau užsiiminėjo menine arba sportine gimnastika, čempionatui paruošė net 12 numerių, kuriuose buvo gausu įspūdingų akrobatinių triukų. Pagyrimų už profesionalumą sulaukusios šokėjoms nestigo ir gerbėjų dėmesio. Jomis susidomejo įvairių šalių atstovai. Galbūt ateityje tai pavirs i konkretų bendradarbiavimą.

Lietuvos krepšinio komandai ir šokėjoms išskirtinį dėmesį skyrė ir pagrindinis Italijos savaitraštis apie krepšinį „Superbasket.

Pasaulio čempionate 3 vietą užėmė kroatai, 4-oje palikę Italiją, kuri 2004 m. šiame turnyre pelnė auksą. 5 vietoje po itin sudėtingų rungtynių, pasibaigusiu pratęsimu, atsidūrė JAV komanda, įveikusi Rusiją vos vienu tašku. 7 vietą iškovojo slovėnai, paskutinėje vietoje palikę prancūzus, sugebėjusius pasižymėti tik „freestyle“ ir „slamdunker“ rungtynėse. Rezultatyviausiu čempionato žaidėju išrinktas argentinietis Mariano Byro.

Komentarai