A.Bagatskis: „Galėjome bent vienu tašku laimėti…“ 0

Arijus Žakas, Krepsinis.net

Kauno "Žalgirio" klubas Eurolygos trečiose rungtynėse patyrė antrąją nesėkmę, tačiau po susitikimo vykusioje spaudos konferencijoje šeimininkų vyriausiasis treneris Ainaras Bagatskis buvo sutiktas plojimais, o priešininkų strategas teigė, jog pergalę iškovojo tik po sudėtingos kovos.

Barselonos "Winterthur F.C.B." vyriausiasis treneris Duško Ivanovičius:

„Kaip ir tikėjausi, žaidimas buvo sudėtingas ir emocionalios. Labai gera gynyba ir geras puolimaas pradžioje. Po to, abi komandos ginantis galėjo sužaisti geriau, bet „Žalgiris“ šį sezoną yra labai stiprus ir jie įspūdingai rungtyniauja puldami krepšį. Jeigu nori laimėti prieš kauniečius, reikia labai gerai pulti krepšį, nes jie moka gintis.

Kai visada atvykstu į Kauną, pastebiu, kad „Žalgiris“ turi nuostabius sirgalius, kurie sukuria nepakartojamą atmosferą, o tuomet labai smagu ir malonu žaisti.“

Kauno "Žalgirio" vyriausiasis treneris Ainaras Bagatskis:

"Nėra su kuo sveikinti, galėjome bent vienu tašku laimėti ir būtų daug geriau. Kartais gynėmės gerai, kartais ne visai, galėjome kovoti geriau. Likus iki mačo pabaigos 7 minutėms, pasakiau vyrams, kad rungtynės tik prasideda, tuomet atsilikinėjome 7 taškais ir geriau gynėmės. Kaip ir kiekvienose rungtynėse su „Žalgiriu“, puikiai sužaidė Juanas Carlosas Navarro. Nors panašu, kad rungtynių pabaigoje jo pagailėjo. Prieš rungtynes sakiau, kad turime žaisti kaip jie – ant pražangos ribos, kietai ir grubiai. Atsarginis suolelis papilnėjo, žaidėme su daugiau krepšininkų, Šilinskis buvo pasiruošęs išbėgti į aikštelę.

Jie labai gerai metė baudos metimus. Baudos metimus metė tik 2 krepšininkai, kurie sumetė visus baudos metimus."

Ar jau pasiekė geriausią sportinę formą? "Nežaidėme nuostabiai, tačiau kovojome neblogai. Kol kas viskas lyg ir neblogai, tačiau reikėtų daugiau dirbti gynyboje, nes padarome keletą klaidų ir jie nesunkiai pelnydavo taškų. Ne kartą buvo, kad sėkmingai apsigindavome virš 20 sekundžių, tačiau paskutinėmis atakos sekundėmis praleisdavome metimą. Tai tikrai ne geriausia mūsų formą, nes tobulėjimui ribų nėra, o išvadas daryti reikia."

"Mūsų komandoje daugiau rungtyniauja puolančiojo tipo krepšininkai, nes tai buvo pagrindinė problema praėjusį sezoną. Tuo tarpu tie krepšininkai šiek tiek silpniau ginasi, tačiau jie turi atidirbti ir viskas bus gerai."

Machado pasirodė ne taip gerai. Ką darysime su Kirku Penney? "Machado turi sutartį visam sezonui, Kirkas – dviems mėnesiams. Nežinau, kokia yra tiksli situacija, tačiau jeigu būtų galimybė, norėčiau, kad Kirkas liktų. Machado treniruotėse atrodo labai gerai, trykšta noru žaisti, tačiau šiandien jis dar neparodė ką moka."

Spaudos konferencijos pabaigoje Kauno "Žalgiris" ir UAB "Birštono mineraliniai vandenys" pasirašė naują bendradarbiavimo sutartį. Buvo pristatytos nauji produktai – mineralinis vanduo "Žalgiris" bei energetinis gėrimas "Žalgiris power", o perkant šiuos gėrimus – dalis kainos atiteks Kauno "Žalgirio" rėmimo fondui.

UAB "Birštono mineraliniai vandenys" remia "Žalgirį" jau antrus metus, o nauja sutartis galios iki 2008 metų. A.Sabonis pasidžiaugė bendradarbiavimu ir teigė tikįs nauda ir vieniems, ir kitiems.

Paprašytas įvertinti teisėjavimą, A.Sabonis arbitrams skyrė 5, paaiškinęs, jog šis vertinimas ne pagal senąją sistemą.

Komentarai