M.Kasunas: „Norėčiau, kad ir mūsų fanai būtų tokie“ 0

Krepsinis.net

Mario Kasunas po kelių nesėkmingų metų NBA grįžo į Europą bei prisijungė prie Barselonos "Winterthur F.C.B" klubo. Rungtynėse prieš Kauno "Žalgirį" M.Kasunas buvo vienas naudingiausių savo ekipos žaidėjų, pelnęs 16 taškų ir atkovojęs 9 kamuolius.

– Pirmiausiai, kokie įspūdžiai po rungtynių?

– Tai buvo iš tiesų sudėtingos rungtynės, darėme daug klaidų, tačiau buvo stipresni ir laimėjome susitikimą. Suprantame, jog mums tai labai svarbi pergalė.

– Ar tikėjotės tokių sudėtingų rungtynių?

– Galbūt, nesu tikras, aš nežinau. Jie tikrai gerai žaidė, kovojo iki pat paskutinių mačo minučių bei puikiai puolė. Noriu padėkoti varžovams už puikią dvikovą ir pasveikinti su geru žaidimu.

– Ar sunku kovoti prieš „Žalgirio“ priekinę liniją?

– Kartais sunku, kartais – ne. Stengėmės ardyti varžovų gynybą ir mums tai pavyko. Bet negalima sakyti, kad jie nesistengė ir pulti krepšį buvo labai paprasta. Kas liečia mane, stengiausi žaisti kuo geriau ir padėti savo komandai kiek tik įmanoma.

– Mačo pabaigoje Marko Popovičius prieš jums metant baudas kažką pasakė, ką?

– Esame geri draugai ir kolegos nacionalinėje Kroatijos rinktinėje. Prieš rungtynes pasisveikinome ir palinkėjome vienas kitam sėkmės, žinau, kad jis yra puikus krepšininkas ir gerai žino savo darbą aikštelėje. Jis yra kovotojas ir kiekvienose rungtynėse išnaudoja visas jėgas siekdamas laimėti. Prieš metant baudos metimus susitikimo pabaigoje Marko paprašė nepataikyti vieno metimo dėl jo, tačiau negalėjau to padaryti, privalėjau stengtis dėl savo komandos.

– Jau esate žaidęs NBA, ar džiaugiatės sugrįžimo į Europą?

– Taip. Rungtyniauju puikioje komandoje su nuostabiu treneriu ir gerais ekipos draugais. Džiaugiuosi grįžęs į Europą ir noriu pasiekti aukštų rezultatų šiame žemyne.

– Noriu, kad šis sezonas būtų sėkmingas ir tikiuosi kažko ypatingo. Be to, tikiuosi įgauti geriausią sportinę formą bei subręsti kaip žaidėjui. Žinau, kad turiu padėti savo komandai iškovoti kuo daugiau pergalių.

– Ar dar norėtumei grįžti į NBA?

– Galbūt, bet ne anksčiau kaip pasibaigs kontraktas su Barselonos komanda, o čia žaisiu dar mažiausiai tris sezonus. Noriu koncentruoti savo dėmesį žaisdamas Ispanijoje, o ne galvodamas, kas bus po to.

– Ką manote apie „Žalgirio“ perspektyvas šį sezoną?

– Tai puiki komanda, kuriai dar reikia šiek tiek patobulėti ir jie galės pasiekti iš tiesų daug. Manau, kad tai perspektyvi ekipa. Džiaugiausi, galėdamas žaisti prieš žalgiriečius Kaune.

– Kaune lankėtės pirmą kartą, ar pajutote ypatingą atmosferą?

– Taip, pirmą kartą rungtyniavau Kaune ir man patiko. Norėčiau, kad ir mūsų fanai būtų tokie. Sporto salė Kaune nėra tokia didelė, o sirgaliai ne tik aistringi, bet tiesiog pašėlę.

– Turite nemažai tatuiruočių, ar jos turi tam tikrą reikšmę?

– Ar gi čia daug? Tais skirta mano žmonai, šeimai.

Komentarai