P.Jankūnas: „Teisėjai neleido pamėginti laimėti“ 0

Ovidijus Giniotas, Krepsinis.net

Po 86:92 pralaimėtų ULEB Eurolygos rungtynių Barselonos „Winterthur FCB“ komandai, Kauno „Žalgirio“ puolėjas Paulius Jankūnas negalėjo nuslėpti nusivylimo teisėjų darbu.

Krepšininkas ketvirtadienio mače pelnė 12 taškų ir atkovojo 7 kamuolius, tačiau jo pastangų neužteko, kad kauniečiai namuose įveiktų Ispanijos superklubą.

– Pauliau, kokie pirmieji įspūdžiai po rungtynių?

– Nemalonu, kad teisėjai mums nenorėjo leisti pamėginti laimėti šių rungtynių. Nesakau, kad būtume iškovoję pergalę, tačiau šansų turėjome. Arbitrai apsprendė mačo likimą likus minutei iki jo pabaigos. Galėjo sušvilpti paprasta baudą, o ne nesportinę. Kita vertus, žinojome prieš ką žaidžiame ir buvo galima to tikėtis.

– Galima kaltinti teisėjus, jog praradote tašką?

– Jeigu būtume žaidę dar geriau, nei žaidėme, ir pirmavę dešimt taškų, nereikėtų nieko kaltinti. Yra kaip yra, bet tikrai turėjome šansų laimėti iki to momento, kuomet Penney sušvilpė tą nesportinę pražangą. Apmaudu.

– Ar buvo dar priežasčių, sutrukdžiusių laimėti?

– Leidome jiems atkovoti per daug kamuolių po mūsų krepšiu. Rungtynių pabaigoje šią problemą beveik išsprendėme, tačiau pradžioje po krepšiais karaliavo varžovai.

– Prieš rungtynes buvo kalbama, kad reikia būtinai sustabdyti Barselonos ekipos gynėjus, tačiau Navarro pelnė 31 tašką, Lakovičius – 10.

– Čia yra jų komandos stiprioji pusė. Visą žaidimą jie stato ant savo mažiukų žaidėjų. Galima ruošti gynybą prieš juos, kaip tik nori, savo taškų vidurkius jie visada susirenka plius minus keli taškai. Stengiamės iš visų jėgų, kad Navarro ir Lakovičius būtų kuo mažiau pastebimi, tačiau tokio lygio žaidėjus uždengti ne taip paprasta.

– Nepaisant nesėkmės, savo komandos žaidimu turėjote likti patenkinti.

– Nesvarbu, kad žaidėme gerai. Turnyro lentelėje visvien įrašytas pralaimėjimas, todėl nematau, kuo džiaugtis. Geriau prastai žaidžiant laimėti, nei gerai žaidžiant pralaimėti.

– Ar galima kalbėti apie situaciją C grupėje?

– Mūsų grupėje kiekviena komanda gali nugalėti kiekvieną. CSKA trečiadienį pralaimėjo sąlyginai silpnesniems varžovams. Nėra nieko prognozuojamo. Visoms rungtynėms reikia susikaupti maksimaliai ir kovoti iki galo.

Komentarai