„Žalgiris“ neatsilaikė prieš CSKA 0

Šiandien Kauno „Žalgiris“ namie sužaidė Eurolygos rungtynes su Maskvos CSKA krepšininkais ir pralaimėjo varžovams rezultatu 59:78.

Rungtynės prasidėjo dviem taikliais Maskvos klubo puolėjo D.Vanterpoolo metimais. Tačiau netrukus M.Popovičius rezultatą išlygini (2:2). Lygus rezultatas buvo ir sužaidus dvi minutes (5:5). Žalgiriečiai rungtyniavo susikaupę, aktyviai gynėsi ir svečiams sunkiai sekėsi prasibrauti prie Kauno klubo krepšio. Tačiau lygiai tai pat sunku buvo tai padaryti ir šeimininkams kitoje aikštės pusėje. Įpusėjus ketvirčiui rezultatas išliko toks pat (5:5). M.Popovičius taikliu dvitaškiu vėl išvedė „Žalgirį“ į priekį (7:5), tačiau neilgam. Po M.Smodis tolimo metimo jau pirmavo CSKA (9:10, 3min.) Per likusį laiką žalgiriečiai ne tik kad neleido įsismaginti maskviečiams, bet patys kontroliavo žaidimo eigą (19:14).

Antroje dvikovos dalyje V.Ginevičius padidino „Žalgirio“ pranašumą iki aštuonių (22:16). Tačiau Eurolygos čempionai nuolat kvėpavo žalgiriečiams nugarą (24:17, 9 min.) Dar po minutės šeimininkai jau pirmavo dviženkle persvara (28:18). Įpusėjus kėlinukui, agresyviai rungtyniavę Kauno klubo krepšininkai išlaikė iniciatyvą savo rankose (30:23). Vaizdas aikštėje nesikeitė iki pat didžiosios pertraukos – nors CSKA ekipa pasivijo Kauno klubą, tačiau pakiliai rungtyniavę žalgiriečiai neleido svečiams diktuoti savų taisyklių (34:35).

Trečiajame kėlinuke, sužaidus dvi minutes rezultatas lygus (37:37). Kauno klubo krepšininkai toliau nemažino rungtynių tempo – agresyviai gynėsi ir atakavo (41:37, 6 min.). Vis dėlto CSKA nebuvo linkę nuolaidžiauti šeimininkams ir netrukus vėl išlygino rezultatą (41:41). Kova ir toliau vyko taškas į tašką, o iki ketvirčio pabaigos nedidelę persvarą susikrovė svečiai iš Rusijos (50:55).

Lemiamas buvo paskutinis ketvirtis, kuris sėkmingiau prasidėjo CSKA krepšininkams, kurie per mažiau nei dvi minutes jau turėjo dešimties taškų pranašumą (50:60). Pamažu maskviečiai pradėjo draskyti „Žalgirio“ gynybą, o patiems šeimininkams sėkmingai užbaigti atakas nesisekė (50:64, 5min.). Per likusį laiką CSKA nebeleido abejoti savo pranašumu ir tik didino atotrūkį, o finalinė mačo sirena paskelbė Maskvos klubo pergalę rezultatu 59:78.

"Žalgiris": M.Popovičius (12 tšk.), H.Mottola (10 tšk., 7 atk. kam.), M.Machado (8 tšk.), T.Beardas (8 tšk., 12 atk. kam.).
CSKA: T.Langdonas (15 tšk., 7 atk. kam.), M.Smodis (15 tšk.), T.Papaloukas (13 tšk., 8 atk. kam.), D.Vanterpoolas (10 tšk.), J.R.Holdenas (10 tšk.).

Komentarai