A.Bagatskis: “Darysime išvadas” 0

Krepsinis.net

Po “Žalgirio” ir CSKA rungtynių abiejų komandų trenerių pasidalino savo mintimis. “Žalgirio” treneris Ainaras Bagatskis buvo labai nepatenkintas savo komandos žaidimu ir ypatingai keliais žaidėjais, kurių nenorėjo minėti.

Ainaras Bagatskis, “Žalgirio” treneris: “Sunku pasakyti kažką po tokios pabaigos – paskutinio ketvirčio. Pirmos penkiolika minučių buvo labai geros, žaidėme užtikrintai, agresyviai, nežiūrėjome į rezultatą. Paskui keletas klaidų arba per greitas tempas privertė mus klysti. Varžovai iškart tuo pasinaudojo. Keletą kartų jie pataikė paskutinėmis sekundėmis. Jei pirmoje dalyje turėtume šešių aštuonių taškų skirtumą, viskas būtų kitaip. Trečiame kėlinyje žaidėme kantriai, o paskui pasipylė klaidos, pramesti metimai ir atidavėme iniciatyvą. Neatsirado lyderių, kurie pataikytų. Nepataikę kelis metimus, žaidėjai nuleido rankas. Varžovai pataikė kelis metimus per rankas ir tai mus pribaigė.

Kiekvienas iš varžovų ekipos žaidėjų padarė savo darbą.

Jei komanda per ketvirtį įmeta devynis taškus, apie ką galima kalbėti. Kai žaidėjas pasitiki savimi, jie turi mesti ir tada, kai nepataiko. Bet kai jis prameta tris keturis metimus, reikia kalbėti apie nepakankamai stiprius nervus.

Pirkome žaidėjus, kurie turėtų būti lyderiais. Kiekvienas turi daryti tai, ką geriausiai sugeba. Niekada nešvilps visų baudų, nuo pokalbių su teisėjas niekas nepasikeis. Po teisėjų sprendimų, jie pradeda jaudintis, nori reabilituotis ir tai išeina tik į blogą. Darysim išvadas.

Niekam nereikia išgyventi dėl pražangų, net lyderiams – varžovams reikia kirsti per rankas taip, kad pajaustu. Nekalbu apie visus, tik apie kai kuriuos. Kai vienas žaidėjas tris keturis kartus iš eilės suklysta, tai veikia ir kitus žaidėjus. Turbūt suprantate, apie ką kalbu.

Kirkas Penney? Be komentarų. Ar nemanau, kad nesu vertas “Žalgirio”? Nemanau. Jei ateitų kažkas, kas žinotų, ką daryti, kad viskas pagerėtų – iškart pasitraukčiau.

Ettore Messina, CSKA treneris: “Esame labai laimingi, kad laimėjome Kaune. Žinojome, kad bus sunkios rungtynės, turint omenyje ilgalaikę tarpusavio mačų istoriją. Manau, kad po sunkaus starto, mums pavyko apsiginti ir primesti savo žaidimo ritmą. Pirmajame kėlinyje “Žalgris” primetė savo rungtynių tempą. Negalėjome bėgti greičiau – nesame tokia komanda. Mūsų komandos pagrindas yra gynyba, atkovoti kamuoliai, perduoda kamuolius ir renkasi momentus metimus. Buvo sunku pradėti tai daryti, nes “Žalgiris” yra gera komanda.

Po prastos pradžios buvome nervingi. Savrasenko buvo vienas pagrindinių žaidėjų, nes jis gerai žaidė tiek gynyboje, tiek puolime. Linkiu “Žalgiriui” didžiausios sėkmės ir susitiksime Maskvoje.

Komentarai