„Žalgirio“ jaunimas ketvirtajame kėlinuke palaužė „Pieno žvaigždes“ 0

Šiandien Kauno „Žalgirio“ jaunimas sužaidė NKL čempionato rungtynes su Pasvalio „Pieno žvaigždės“ komanda ir nugalėjo varžovus rezultatu 98:81.

Rungtynės prasidėjo taikliu svečių dvitaškiu, tačiau jau kitoje atakoje tuo pačiu atsakė ir žalgiriečiai.Sužaidus tris minutes, pasvaliečiai, dėka agresyvaus žaidimo puolime, pirmavo keturiais taškais (2:6). Tačiau šeimininkai nebuvo linkę leisti “Pieno žvaigždžių” krepšininkams įsibėgėti ir netrukus išlygino rezultatą (6:6). Kauno klubas suaktyvino tiek gynybą, tiek puolimą ir įpusėjus ketvirčiui jau įsiveržė į priekį (10:8). Per likusį laiką abi komandos rungtyniavo lygiai, po dešimties minučių – 21:21.

Antroje mačo dalyje vaizdas aikštėje nesikeitė, tiek „Žalgiris – SM“, tiek „Pasvalio žvaigždžių“ krepšininkai žaidė taškas į tašką. Tačiau vėliau svečiai privertė žalgiriečius kelis kartus suklysti ir, sužaidus tris minutes, pirmavo šešiais taškais. Pakiliai rungtyniavę svečiai, įpusėjus ketvirčiui, dar labiau padidino savo pranašumą (29:38). Kibi, ties pražangos riba, gynyba ir staigūs prasiveržimai baudos aikštelėje leido Pasvalio komandai išlaikyti iniciatyvą savo rankose ir iki didžiosios pertraukos (37:46).

Trečiajame kėlinuke žalgiriečiai toliau buvo priversti vytis varžovus. Sužaidus tris minutes, šeimininkai jau atsilikinėjo dviženkle persvara ( 41:52). Įpusėjus ketvirčiui, komandas skyrė 12 taškų, o Pasvalio klubas kontroliavo žaidimo eigą. Vis dėlto iki ketvirčio pabaigos „Žalgiris – SM“ krepšininkai mobilizavo jėgas ir pamažu „Pieno žvaigždžių“ komandos persvara tirpo, po trisdešimties minučių –64:66.

Lemiama buvo paskutinė rungtynių dalis, kuri sėkmingiau prasidėjo žalgiriečiams. Sužaidus dvi minutes, pastarieji atsilikinėjo minimaliu skirtumu (68:69), o netrukus, po ilgos pertraukos, vėl įsiveržė į priekį (70:69). Žaidimo ritmą pagavusius šeimininkus, kuriuos į priekį vedė Adas Juškevičius, pasvaliečiams stabdyti darėsi vis sunkiau, todėl ir įpusėjus kėlinukui, „Žalgiris – SM“ išlaikė pranašumą savo rankose (79:73). Per likusį laiką “Pieno žvaigždės” nesugebėjo mačo eigos pakreipti sau naudinga linkme ir finalinė dvikovos sirena paskelbė “Žalgirio” jaunimo pergalę rezultatu 98:81.

Komentarai